Politika

Na referendumu bi 79,6 odsto građana glasalo da Crna Gora pristupi EU

Kada bi se referendum o članstvu Crne Gore u EU održao ove nedjelje, 79,6 odsto građana bi glasao za to da Crna Gora pristupi EU, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja, koje je predstavila Delegacija Unije u Crnoj Gori.

Od onih koji bi izašli na referendum čak njih 85,7 odsto bi glasalo za to da Crna Gora pristupi EU.

Istraživanje je pokazalo i da pristupanje Crne Gore EU podržava 74,8 odsto građana Crne Gore.

“Ova ogromna podrška građana Evropskoj uniji podrazumijeva velika očekivanja, ali i veliku odgovornost. Činjenica da danas imamo rekordno visok nivo javne podrške evropskoj integraciji Crne Gore jasno nam govori da građani prepoznaju i cijene značaj i iskrenost podrške EU u ovim teškim vremenima”, kazala je šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Kristina Oana Popa.

Ona je istakla da je od izbijanja krize izazvane koronavirusom, EU obezbijedila 53 miliona eura bespovratnih sredstava za podršku najugroženijim sektorima i građanima, kao i 60 miliona eura vrlo povoljnih kredita, kako bi pomogla Crnoj Gori da ograniči ekonomske posljedice krize.

“Izuzetno teška godina iza nas izazvala je puno patnje i nesigurnosti širom Evrope, ali je takođe otkrila pravo značenje jedinstva i solidarnosti, kao naših zajedničkih evropskih vrijednosti”, istakla je Popa.

Pristupanju EU snažno se protivi 10,3 odsto građana, njih 12 odsto donekle se protivi pristupanja EU, a bez odgovora na to pitanje e tri odsto ispitanika.

Za 22,2  odsto građana prva asocijacija na pominjanje EU su bolja budućnost i poboljšanje uslova života. Zatim slijede bolji ekonomski standard, veća mogućnost zaposlenja, stabilnost, sloga, sloboda kretanja…

“Samo pet odsto građana ima negativne asocijacije na EU”, pokazalo je istraživanje.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot32
Gost
Bot32

Ua EU Okupatori, ne vjerujte lažnim anketama, EU nam uzima suverenitet, EU nam otima slobodu, EU nam prijeti identitetu. Ako dođe EU svaka šuša i maruša će doći ko u svoju kuću , da umjesto nas žive i rade u interesu međunarodnih moćnika. Crnogorce će zamjeniti nekim drugim narodom, nekim evropskim narodom. Sve će biti skuplje, ono što smo shvatili… Više »

Simon
Gost
Simon

Ovim demantujete sami sebe kad pisete one gluposti da oce srbija da ukrade drzavu…

MijoN
Gost
MijoN

A apostojlije, šta bi ovo, oće crnogorci u Nato?

Nije nego
Gost
Nije nego

Naivčine, bili i ostali. I to kažem kao Crnogorac. Bez obzira Crnogorci, Srbi, Muslimani, Bošnjaci, i ostali u CG mi smo svi naivčine. Zalijećemo se kad osjetimo pare, a ne vidimo ilegalnu imigraciju i terorističke napade širom zapadne Evrope. Ne vidimo pritisak kojem su izložene Poljska, Madjarska, Češka, Slovačka da primaju migrante. Inače pitanje da li je tačna anketa, jer… Više »

Duklja_MN
Gost
Duklja_MN

Jel moguce da ima 20.4 srba?

MirsadCrnogorac
Gost
MirsadCrnogorac

Pritiv su oni sto su kulapili toliko godina suprotno nasim i eu zakonima, a svi znamo ko su !

Edw
Gost
Edw

2/3 Srbijanca protiv, znaci?

Gorštak
Gost
Gorštak

Naravno, Crna Gora nema đe drugo to je jedina ispravna odluka. Bravo za ljude koi tako razmišljaju.

Sead Licina
Gost
Sead Licina

Svako zdravog razuma zna da je bolje biti razvijen i napredna a ne unazadjen.
Izgubili smo dosta decenija pogresnog Puta i politike, pa Ako se sta broji dosta je bilo gubljenja vremena dok drugi trce a ne idu la razvijenosti.

Lizard Squad
Gost
Lizard Squad

San mi je da se moj narod moje Crne Gore probudi, zapamtite ovo : Nikad vise u CG nece biti 13 Jul” Svi ovi lopovi nas i dalje nesto anketiraju testiraju, mjere nam nivo inteligencjje a mi ih puštamo, puštamo ih da nas lazu sve ove godine da cemo biti dio EU, narod zivi u iluziji toj, da ce EU… Više »

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

sad su i srbi za nato …a eu to je stoprocentna podrska. …nismo im mnogo bitni al smo sa ovom vlascu igracka u njihovim rukama i trziste malo al sigurno …bez autoriteta predace im anb vojsku slomuce svaki vid samostalnosti u odlucivanju i smanjice se investicije osim sto ce srbija kupovati sto joj treba a kosovo da zaborave

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Pa normalno,iako rukoljubu nije ovo dobra vijest,on bi prije u srpski svet,šta će mu truli zapad.

Predator
Gost
Predator

Naravno .

ssssR svet
Gost
ssssR svet

Ma mi smo za pripajanje rusiji, preko vesele srbije. 🤪

Mars
Gost
Mars

Berane i Budva protiv bi glasali…i dio Konika..

Leo
Gost
Leo

Znaci Srba ima 20,4 % u ovom trenutku u CG .

Marko
Gost
Marko

EU ce se raspasti dok mi udjemo.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Kakve su Crnogorske babe Vangle …

Baraka
Gost
Baraka

A koliko bi glasalo da se CG pripoji Srbiji……

Hmmmmm
Gost
Hmmmmm

Ma ništa Vam ne vjerujem! Evropa je propala i zato ljudi masovno idu u Rusiju da žive i rade.Ko će ići u mrsku Njemačku,Ameriku,Švedsku, i itd.Zar nijesu oni naši neprijatelji ?

ddr
Gost
ddr

aj neka normalna vijest i kod nas da se desi.

Milo
Gost
Milo

Ajmo za nato onda isto ovo smijete li?

niro
Gost
niro

Prespavao si vec smo u NATO

oooo
Gost
oooo

Jos kad bi nas oni htjeli dobro bi bilo.

Ridikul
Gost
Ridikul

Ne bojte se toga, nece vas EU nikad pitati da pristupite. Drzava u kojoj kolo vodi SPC nikad nece biti dio EU. Jednostavno SPC ideologija se ne uklapa u EU standarde.

Marko
Gost
Marko

Zasto su onda svi evropski ambasadori i politicari cestitali pobjedu Krivokapicu.

Sirija
Gost
Sirija

Zato jer nas ne zele u EU, elegantno su nas spustili cisto da.vidimo da.ne mozemo sakriti na kojem je nivou emncipacija dobrog dijela.stanovnistva u cg. Samom pobjedom crkvenih snaga druge drzave pozdravili smo se sa EU za neki duzi period. Bolje oni izgleda vide nego mi, ja sam popovima i df previdjao 10 12% nisam mogao vjerovat da ima neemancipacije… Više »

Send this to a friend