Politika

Najbolji studenti esejisti razgovarali sa Brajovićem o integracijama

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović razgovarao je danas sa studentima autorima najboljih eseja na temu “Uloga mladih u integracionim procesima Crne Gore – mogućnosti i izazovi”, u okviru njihove studijske posjete crnogorskom parlamentu.

Kako je saopšteno iz Skupštine, tokom susreta je posebno bilo riječi o integracionim procesima naše zemlje, višestrukom značaju članstva u NATO i Evropskoj uniji i perspektivi mladih u Crnoj Gori kao budućoj članici Unije.

“Brajović je istakao da integracioni proces predstavlja prioritet u politici naše države i u tom smislu je naveo inicijative Alfa centra kao dobar primjer angažovanja predstavnika civilnog društva za dobrobit svoje zemlje”, navode u Skupštini.

Studente su zanimali stavovi Brajovića o mogućnosti postizanja društvenog konsenzusa o važnim pitanjima za budućnost naše zemlje, politici Evropske unije o proširenju, kao i parlamentarnim aktivnostima i odgovornosti izabranih predstavnika građana u radu Skupštine.

Studenti sa različitih fakulteta koji su danas bili gosti Skupštine Crne Gore, učestvovali su na konkursu ALFA Centra u okviru kampanje “We are NATO”, koja ima za cilj motivisanje mladih ljudi da učestvuju u omladinskim takmičenjima i na konkursima o proširivanju znanja iz oblasti evropskih i evroatlantskih integracija, kao i informisanje građana o svim aspektima članstva naše zemlje u Sjevernoatlantskoj alijansi.

Konkurs Alfa Centra je realizovan uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici i Ministarstva javne uprave.

Send this to a friend