Politika

NATO brodovi vježbali manevrisanje u Tivtu i Kotoru

Brodovi ADRION snaga danas su vježbavali plovljenje na teškoj navigacijskoj ruti u predviđenoj taktičkoj formaciji u Tivtu i Kotoru.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ploveći na ruti od Tivatskog zaliva, kroz tjesnac Verige do Kotorskog zaliva i nazad, brodovi su uvježbavali manevrisanje čitave formacije u kompleksnijim taktičkim strojevima.

Isplovljenjem brodova koji učestvuju na ADRION LIVEX 19 juče je zvanično započeo serijal vježbi na moru u koje su se uključili i helikopteri Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore.

<<<Pogledajte vježbu NATO saveznica u Jadranskom moru<<<

Komandant Mornarice Vojske Crne Gore, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović zadovoljan je realizacijom vježbe, u kojoj su prvi put od njenog početka, 2005. godine, bili angažovani helikopteri.

On je u Tivtu na Danu visokih zvanica, podsjetio na koncepciju ovogodišnje vježbe, koja je bila podijeljena u tri faze.

“Prva je bila dolazak i okupljanje brodova u Luku Bar, gdje se radilo na vezu. Druga je isplovljenje na more i rad na moru, gdje se rade vježbe taktičkog manevrisanja, pomorske blokade i vježbe gađanja, dok se u trećoj vježba analizira učinjeno”, naveo je on.

Vježba, čiji je domaćin Vojska Crne Gore trajaće do 28. juna.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Radosav72
Gost
Radosav72

NATO je jedna od najboljih stvari sto se desila Crnoj Gori poslije referenduma. Hvala Milu sto nam je ostvario te dvije istorijske pobjede.

Titograd
Gost
Titograd

Živio NATO!!!

Lukas
Gost
Lukas

NATO neće dobro proć, a možda ni mi s njim!
Nisu sami , ni najači, nije im vjerovat!

Sefket
Gost
Sefket

Osiguravaju bezbjednu plovidbu “Jadranu”.Vrijedan teret se prevozi .

Trenutak
Gost
Trenutak

Nato cuva kruzere…..dirljivo
Turisticka destinacija NATO

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ne pisete o desavanjima iz splendida dje je organizovana zurka u cast sina gadafija (slavio rodjendan) i ekipa koja je bila tu.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Što da pišu kad ste eto svi već informirani?!

Send this to a friend