Politika

NATO Komanda za operacije spremna da podrži razvoj podoficirskog kadra VCG

NATO Saveznička Komanda za operacije (ACO) spremna je da podrži razvoj podoficirskog kadra Vojske Crne Gore, saopštio je glavni podoficir NATO ACO, Davor Petek, tokom današnjeg sastanka sa zamjenikom načelnika Generalštaba VCG, pukovnikom Svetozarom Brajkovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Peteka je u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu primio i komandant Centra za obuku, potpukovnik Igor Knežević.

“Gost iz Komande ACO susreo se i sa glavnim glavnim podoficirom VCG, zastavnikom I klase Stevanom Krgovićem i prvim podoficirima jedinica VCG. Tom prilikom, razgovarano je o razvoju podoficirskog kadra u VCG, kao i o oblicima buduće saradnje”, navode u Ministarstvu.

U Danilovgradu su, dodaju iz tog resora, obavljene prezentacije razvoja podoficirskog kadra u Vojsci Crne Gore i u NATO, programi NATO podoficirskih karijernih kurseva, kao i NATO strategije i preporuke o razvoju podoficirskog i vojničkog kadra.

U sastavu delegacije glavnog podoficira NATO ACO bio je i glavni podoficir NATO Komande združenih snaga u Napulju, Hans Stark.

Uloga glavnog podoficira u Komandi ACO je, između ostalog, savjetovanje vrhovnog komandanta Savezničkih snaga u Evropi (SACEUR) o razvoju, obuci i osposobljavanju vojnika i podoficira zemalja članica NATO-a, ali i profesionalni razvoj vojnika i podoficira, kao i standardizacija savezničkih procedura.

1 Komentar na "NATO Komanda za operacije spremna da podrži razvoj podoficirskog kadra VCG"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend