Politika

Ne može se formirati klub pod imenom SNP

Vladimir Joković

Socijalistička narodna partija neće moći da formira svoj poslanički klub zbog toga što su, prema tumačenju parlamenta, “pozajmili” trećeg poslanika sa liste Demokratskog fronta kojije već formirao poslanički klub. To je u izjavi za Pobjedu saopštio predsjednik SNP-a Vladimir Joković, navodeći da će ta partija “razmisliti o daljim opcijama”.

“Dobili smo od Skupštine obavještenje da ne možemo formirati poslanički klub Socijalističke narodne partije zato što smo pozajmili poslanika, odnosno zato što poslanica DF-a Marina Jočić nije bila na našoj listi”, kazao je Joković za Pobjedu.

Mogućnost za formiranje poslaničkog kluba SNP-a po javila se nakon što je DF prošlog mjeseca ponudio SNP-u da mu “pozajmi” poslanicu Marinu Jočić kako bi ova partija mogla da formira poslanički klub. Sa Jočić u timu, SNP bi imala ukupno tri poslanika, budući da Aleksandar Damjanović više od godinu nastupa kao samostalni poslanik.

Joković je dodao da će se ta partija preko stranačkih organa izjasniti o daljim koracima.

Prema podacima na sajtu Skupštine, do sada je u parlamentu formirano šest klubova poslanika: Demokratske partije socijalista, Demokratskog fronta, Socijaldemokrata Crne Gore koji su formirali klub sa predsjednikom LP Andrijom Popovićem, Demokrate, SDP, kao i zajednički klub manjinskih stranaka.

Osim SNP-a, po zvaničnim podacima, bez kluba poslanika je i Građanski pokret URA, čiji poslanici Dritan Abazović i Neđeljko Rudović i dalje bojkotuju rad parlamenta.

Rudović je nedavno podnio ostavku na sve funkcije u URA-i ponudio vraćanje mandata, zbog neslaganja sa politikom bojkota.

Iako bojkotuju rad parlamenta od početka, Demokratama nije smetalo da među prvima formiraju klub poslanika.

Na sajtu Skupštine navodi se da je predsjednik poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

A snp se uveliko raspada.

Yanko
Gost
Yanko

Ura i Demos ne bi gledali parlament da nije bilo SNP da ih primi u koaliciju…ajde sad da vidimo hoce li im vratiti uslugu.

Miki
Gost
Miki

Nekad 29 poslanika, Milic ih dovede na dva..

Ranka
Gost
Ranka

Kako Socijaldemokrate Crne Gore su formirali klub sa predsjednikom LP Andrijom Popovićem?

Razocaran
Gost
Razocaran

STA uradiste,od JEDINE PRAVE stranke u C.Gori.
Lopuze u VLASTI,Lopuze u OPOZICIJE.

Send this to a friend