Politika

Ne pada snijeg da pokrije brijeg…

Foto: Printscreen

Piše,

Miodrag Živković

Bliži se godina dana od posljednjih izbora na kojima je Srbija preko svoje crkve i njenih stranačkih filijala u Crnoj Gori preuzela vlast. Sve je krenulo od onih litijaških parola “ne damo svetinje”, a danas je jasnije nego ikada da je suština njihove poruke bila “naša je Crna Gora”.

Za ovih godinu dana, naša tužna stvarnost je ogoljena do kosti. Namjere” naših” novih vladalaca su toliko očigledne da ih nikakva pokušaj pravljenja privida, više ne može sakriti.

Istini za volju, novoj vlasti, koliko god se trudili, ne ide kako su zamislili, jer su razapeti između svojih stvarnih namjera i ciljeva sa jedne strane i realnosti na terenu i promijenjenog odnosa međunarodne zajednice u odnosu na njihove ciljeve, sa druge strane.

Svima nam je dobro poznata stara narodna mudrost.. “Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvjerka ostavi trag”, najbolje odslikava ovo što nam se dešava posljednjih godinu dana.

Smrdljivi tragovi ove vlasti zaudaraju na svakom koraku i njihova transformacija iz onoga što su bili prije izbora u ono što su danas je više nego tužna i očigledna.

Za godinu dana vidimo….

– DF je ostao dosljedan na putu nestanka Crne Gore i stvaranju “srpskog sveta”, sada i odmah;

– Vlada je od zamišljeno “ekspertske” postala šarlatanska, neodgovorna, neefikasna, a bez podrške u parlamentu i izgubljena u vremenu i prostoru.

– Premijer je postao klovn sa kojim se sprdaju i oni koji su ga izabrali, a sada se muče kako da ga smijene;

– Demokrate su pokazale svoje pravo lice da im je vlast slatka pa i kada se vrši na dnu pakla. I dalje su oadani i posvećeni crkvi Srbije, ali ćemo ubrzo vidjeti koliko je ona njoj posvećena. Njihova perfidna umješnost da partijski upravljaju po dubini, širini i visini, skoro zadivljuje, jer osvajaju iz dana u dan sve državne institucije i najvažnija javna preduzeća, pretvarajući ih u partijske ćelije;

– URA je od garanta zaštite crnogorskih državnih i nacionalnih interesa postala posmatrač i nažalost voljni izvršilac satiranja svega crnogorskog.

Da tu nije kraj, najbolje nam svjedoči nekadašnji nevladin sektor, čije su najveće zvijezde (Vanja Ćalović Marković, Sergej Sekulović, Boris Marić i mnogi drugi) postali glavni i sporedni igrači nove vlasti. Njihovim stopama se trude iz petnih žila da krenu i mnogi drugi. Ministarstvo pravde, tužilački savjet, RTCG i slična tijela bit će dodatno stvoreni prostor za uhljebljenje ovakvih kadrova koji nijesu imali kondicije, ni obraza ostati ono što su bili. Čast izuzecima, kojih nema mnogo, a koji su ostali ono što jesu.

Medijski koncern “Vijesti” je posebna priča u svom ovom čudu koje nas je snašlo. Kao glavni pokrovitelj ove Vlade, sa crkvom i mentor URA-e, do sada su oko 16 svojih kadrova (novinara) preselili u izvršnu vlast i njene ekspoziture. Sada su na njihovom udaru i ambasadorske pozicije.

Lakomost i gramzivost se uočavaju na svakom koraku. Ali sve lakše im je prepoznati prave namjere. Kada god kažu (posebno Demokrate) da nešto mora ostati po svaku cijenu “nezavisno”, znajte da će upravo TO oni uskoro potpuno preuzeti pod svoju kontrolu. Tako su govorili za Tužilačku organizaciju, Elektroprivredu, RTCG i mnogo toga još, a pokušali su preuzeti i Fudbalski savez CG, nakon što im je to uspjelo sa Vaterpolo savezom.

Odavno se govorilo…”daj nekome vlast, pa ćeš vidjeti kakav je”.

Evo smo vidjeli, tragovi sami za sebe govore.

Facebook

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovo
Gost
Jovo

Večeras u Igalu ima nastup Nataša Bekvalac.
Pjevala bii mi kada Jadranka Barjaktarević zapjevaj u Srbiji.
Zašto mi nemamo svoj ponos i čast.

Expert
Gost
Expert

U partiju pa u Vlastt ljudi ulaze iskljucivo I Samo iskljucivo zbog SEBE kada to glasacko tijelo shvati ,glasace za promjene I trazice rezultate

Mijo
Gost
Mijo

Dug je put da to glasačko tijelo shvati!

Mijo
Gost
Mijo

Dug je put do toga!

Send this to a friend