Politika Crnogorski PEN Centar

Nečuven skandal da mandatar govori o Crnoj Gori kao srpskoj državi

Zdravko Krivokapić

Crnogorski PEN centar sa zabrinutošću prati učestale pojave negiranja crnogorske nacionalne samobitnosti te građanskoga i multikulturnoga bića savremene Crne Gore. Najnoviji doprinos “nijekanju temeljnih vrijednosti crnogorske društvene zajednice” prepoznali su u izjavi mandatara Zdravka Krivokapića, koji s pozicije čovjeka kome je nova skupštinska većina povjerila da bude čelno ime izvršne vlasti, o Crnoj Gori govori kao o „srpskoj državi“.

<<<Krivokapić: Najbolji je stav kralja Nikole da postoje dva kralja u dvije srpske države>>>

“Nije prvi put za kratko vrijeme otkako se Krivokapić pojavio u javnosti da od njega čujemo riječi kojima osporava i vrijeđa Crnogorce i sve građane Crne Gore koji se ne uklapaju u njegov velikosrpski etnički enženjering, no krajnje je vrijeme da se o takvom njegovom djelovanju, osobito u svijetlu činjenice da će njegovi stavovi uskoro postati dio oficijelne crnogorske državne politike, očituju političke stranke, javne i nevladine ustanove, borci za ljudska prava i pojedinci kojima je stalo do očuvanja ustavom proklamovanih načela da je Crna Gora građanska država”, navodi se u saopštenju Crnogorskog PEN Centra.

Vrijeme je da se između ostalih o tome izjasne i oni politički faktori koji su glasali, dodaju, da Krivokapić postane mandatar za sastav Vlade, a koji uporno ubjeđuju da će založiti svoj politički autoritet da nova vlast ne ugrozi nacionalne i državne interese Crne Gore.

“Nečuveni je skandal u savremenoj evropskoj politici da mandatar za sastav Vlade negira osnovne vrijednosti Ustava, kao sto su nacionalna ravnopravnost, multikulturne vrijednosti i građanski karakter države u kojoj treba da obnaša najodgovorniju političku funkciju. Krivokapić je ovom izjavom još jednom potvrdio da će sprovoditi velikosrpsku politiku, u kojoj Crna Gora treba dobiti status druge Republike Srpske”, dodaju u saopštenju.

Pokušajem da preko ličnosti kralja Nikole zamaskira svoju otvorenu velikosrpsku strategiju asimilacije crnogorskih građana i – u konačnom – nestanka crnogorske države, mandatar Krivokapić je nevješto, ističu, ali vjeruju iskreno, pokazao u kom smjeru će se odvijati nastojanja da se poništi savremeni crnogorski državni identitet.

“Na svima koji tu poruku odbijaju da prepoznaju i dozvoljavaju da ona postane dio zvanične državne politike, leži odgovornost za sudbinu crnogorskoga društva kao sekularne i multikulturne zajednice”, zaključuju u saopštenju.

Podsjetimo, Krivokapić je juče u programu TV Prva kazao da je, kada su odnosi sa Srbijom u pitanju, najbolji stav kralja Nikole, koji je govorio da postoje “dva kralja koji žive u dvije srpske države”.

“Najbolji stav je onaj koji je imao kralj Nikola, da su to dva kralja koji žive u dvije srpske države. Postoji izuzetna povezanost i u bratstvu, i u sestrinstvu i u kumstvu, koja daju nadu da možemo zajednički da dođemo do mnogo dobrih rješenja u kome ćemo kroz prirodno uvažavanje naći mjeru dobrote za sve”, rekao je Krivokapić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cika miki
Gost
Cika miki

Za tebe je mantija ucitelju, a ne da vodis vodis drzavu, no neces dugo trajat, Zivio Komitski Pokret

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Imali naa nebilo nas vise nikad crnogorci dizi mo se nesrecnici nesrecni sto cutimo pa po cijenu rata da branimo nasu kucu nase srce crnu goru, ako budemo cutali ugasilo nam se i pleme i seme, ustaj mo

Cista istina
Gost
Cista istina

Svaka cast samo tako vojvodo četniki , pokazi nam Crnogorcima kolike smo budale i jadovi kad smo sve ovo dopustili u nasu drzavu da radis/te ali nas put iz guz… do glave je mnogo dugacak mi jos nismo nista skapirali te prema tome udrite po nama dokle ni nedodje tamo dje treba !! Srecno vi bilo jer mi se u… Više »

europeac
Gost
europeac

Pa šta hoćete da rečete, ko iznenadio Vas izjavom MANDATOR Krivi.
Nije on više u stanju nikoga da iznenadi, on je jednostavno takav.
DOBRICA U ČETNIČKOJ ODORI
Take i slične izjave nas čekaju bez iznenađenja, svaki dan u buduće.
NEKA JE VJEČNA CRNA GORA

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Ovo je kao ona izreka sijeces granu na kojoj stojis

Marko
Gost
Marko

To je besprizorna zloupotreba polit.funkcije (koju još niti nema) i na najdirektnije KRŠENJE USTAVA ! jer, kako je CG defin. u Ustavu? Mozda testira prave Crnogorce ? Jer, sada je , još uvijek, samo građanin. ALi, nema reakcije u narodu. ?????

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

На попису у Књажевини Црној Гори 1909. године, 94,38 одсто становнишва изјаснило се као Срби, да би насиљем комунистичких власти тај број на попису 1948. био смањен на свега 1,78 одсто. Већ на попису 2003. број Срба је био 32 одсто што је био повод да се укључи аларм код оних који по сваку цијену не желе да Црна Гора… Više »

Falsifikat
Gost
Falsifikat

Na popisu iz 1909 nije bilo izjasnjavanja po nacionalnoj pripadnosti, klasicna velikosrpska izmisljotina, kao i bezbroj drugih koje su pobijene naravno.

Окле
Gost
Окле

“Сви људи, који живе у нашој домовини, јесу Срби, већином православне вјере, а има их мало римокатоличке и мухамеданске.”
Овако су ђеца учила у школи из географије (земљопис).

IvanUKCG
Gost
IvanUKCG

Ne prdi …. !!!!

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora.
Srpska Sparta je zemlja svih gradjana i naroda.

Milo
Gost
Milo

Pod hitno protesti ,i bezuslovna smjena ovih stranih rusitelja CG.OKUPATORA.

Svijest
Gost
Svijest

Pusti snovi manitaru mandataru,pusti snovi.lepo pavaj,slatko sanjaj avetinjo

Momir
Gost
Momir

Od analfabete u politici i rukoljupca popova ne mo\e biti ni politi;ara ni vlasti. Ko visoko leti nisko pada.

grbalj
Gost
grbalj

Prosipanje pameti ovog ristovog ucenika nece trajati dugo.

XTX
Gost
XTX

Kud ce kruška,no’ pod krušku…
Neće srbi vodit ovu državu,ni pod koju cijenu!

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Knjazevina CG popis 1909.God.98% zborilo SRPSKI.

ivan
Gost
ivan

crna gora imas li ista drugo reci nego kao budala ponavljati isto
dosadan si druze a tek zanimljiv 000

sveti petar
Gost
sveti petar

,,Поздравите ми сву браћу Црногорце и кажите им, да иако им се њихов Господар преселио у вјечност, да је његова топла и посљедња жеља, да му његова слободна браћа Црногорци у миру и братској љубави бране своју богодану слободу, и да не забораве да су Црногорци и слободни јунаци.,,

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Kada je Sima Milutinović došao u CG 1827. Petar I je pisao Jeremiji Gagiću da je Sima jedini Srbin (Serb) na Cetinju!

Radosav72
Gost
Radosav72

” ko CRNOGORSTVU ne bio vjeran, Bogom i ljudima svudj bio ceran”, sv. Petar cetinjski

djuradj
Gost
djuradj

..pa to mu je i posao…zato su ga prosrpske struje i postavile…da stavi tacku na Crnu Goru, da pripremi stanovnistvo za popis stanovnistva u martu…

Maki
Gost
Maki

Milo je mudar politicar; ostavio je novu vladu da se sama sahrani, politicki mislim naravno.

Hogar
Gost
Hogar

Od saopštenja nema puno koristi,ova se banda samo silom može postavit na svoje mjesto,a opet najgore je ćutati.

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Sve što je reka’ ” a još nije ni počeo” – kasa je prazna – plate i penzije neće biti u novembar! i to je to! a ostalo na brzinu da “preokrenu naopako” Crnu Goru – “posrbe” je i pripoje Srbiji! eto nako – na brzinu! Odma na prvu loptu!

Медун - међа
Gost
Медун - међа

Каже се и пише ми у новембру а не ни у новембар, чим нећеш да будеш Србин заборавиш и да говориш…

monty
Gost
monty

I tvoja je gramatika problematicna…Koliko sam zapamtio iz skolovanja u Srbiji,kaze se da nece biti isplacene penzije za mesec novembar…Ako si vec odlucio da budes na silu Srbin,ne bi bilo lose da naucis srpski…

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Св.Василије,Св.П.Цетињски,Његош,Краљ.Никола, Марко Миљанов су били СРБИ.Црногорци.

ajmo,ajdeee
Gost
ajmo,ajdeee

a ti si poremecen..podvojena licnost..

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

A što im u pasošima piše narodnost-Crnogorska?

ivan
Gost
ivan

jedna budala rece da su im u pasose upisivali drugi na silu haha
nema sta srbin nece nalupati i izlagati

**sci-fi cg
Gost
**sci-fi cg

Na silu no što, naćerali ih NATO i EU.

Svijest
Gost
Svijest

Brate il si srbin,il crnogorac, a vi biste i jedno i drugo- ono po potrebi.Fuj!

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Da ima ista odgovorno , moralnoi politicki kredibilno u Abazovicu i Becicu oni bi nakon ovih Rukoljubovih izjava-raskinuli koaliciju,ali ne oni hrane svoje bolesne sujete , oni samo uzivaju u cinjenici koja ih je opsjedala-skinuli smo Mila , nista drugo nie vazno-moze sad potop…..

Окле
Gost
Окле

Чо’ек је цотирао краља Николу,,ало 😂

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Kada covjek nema adekvatan odgovor na nesto i nikakvu retoricku sposobnost, onda pribjegava upotrebu citata koji su priblizni ili isti njegovom misljenju—toliko od mene–obrazovani i umni covjece! ne bi ni tebi skodio koji dopunski skolski cas.—“alo”

Konik
Gost
Konik

Rukoljubci, rukoljubci u Idei traže vas kupci!

D tihi okean
Gost
D tihi okean

Seko vrati dug crne gore u svijetu 😆

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Dritane, kakvog si premijera nabavio, na trn ti ostao! 😂

Cicimak
Gost
Cicimak

U Srbiju na izbore ovo je Crna Gora neka je VJECNA!

MMM
Gost
MMM

Nikako ne razumijem iscudjavanje zbog ove opskurne osobe, koja ce nam ubrzo biti premijer. On je na ovoj platformi, kao eksponent SPC, privukao narod. Litije pretvorio u glasove. Narod hoce njega. S druge strane, na navodnom crnogorsko. polu trojnog pakta, URA je dobila glasove, sa predizbornom platformom da sa Krivokapicem srusi Crnu Goru. Nasa zemlja se mogla odbraniti prije i… Više »

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Koji narod tupi i nepismeni.
Nikad nije kasno ,a Crna Gora se braniti mora!

Realnost
Gost
Realnost

Nećeš ti nidje,a ni ovi iz okruženja ,pošteno priznaj da će ovo sve biti kinesko za koju godinu CRBC CRNA GORA.i ne lazite ovaj narod više .

Milann
Gost
Milann

Ko god da je rekao želja će im biti.

Cetinje
Gost
Cetinje

Poraz za pravu Crnu Goru, a pobjeda za današnju needukovanu i neobrazovanu strukturu javnosti naše države. Ovo ćemo da živimo od sad mi Crnogorci zatočeni u sopstvenoj državi.

Djina
Gost
Djina

A zasto bi ste to zivjeli ?! Zar se ne mozete pobuniti protiv toga ?

Kaktus
Gost
Kaktus

Nepromisljena izjava ,polako izvire iz njega velikosrpstvo ,sad gledajte i uzivajte

Komita
Gost
Komita

Srpske drzave ne postoje ,i ta jedna sto imaju im se smanjuje polako a ne nove da dobijaju

Liberal
Gost
Liberal

Ovo samo ovaj moze izjaviti hahahaha kakav je osjecaj filipu adzicu i ostalim jastrebovima sad ?

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Da je on rekao istinu ili laz? Je li treba svi da lazemo sebe i sve oko sebe i da se pravimo ludi i izmisljamo nesto drugo ili cemo govoriti istinu o svim crnogorskim velikanima? Ocemo li da krijemo sto su rekli kralj Nikola, Sveti Petsr Cetinjski, knjaz Danilo, vojvoda Marko Miljanov, serdar Janko Vukotic i svi drugi koji su… Više »

samo polako...
Gost
samo polako...

Crnogorski velikani, nijesu srpski nikad bili. srpstvo je pojam analogan hriscaninu, i nista više. To sto ga vi uvodite u vasu naciju smijesno je do bola.

Tajo
Gost
Tajo

Matica srpska 1825 : nijedan srbin ne zivi u Crnu Goru

Медун - међа
Gost
Медун - међа

Ајдееее , Тајоооо , јади те не знали …

Чо'ек
Gost
Чо'ек

Ха-ха-ха-ха!
“Matica srpska 1825 : nijedan srbin ne zivi u Crnu Goru”
Постоји само један “мали” проблем. Матица српска је основана годину касније у односу на овај фалсификовани податак – 1826. 😉

Медун - међа
Gost
Медун - међа

Тајо каже се не живи у Црној Гори а не у Црну Гору….Поред тога Србин се пише великим почетним словом.
Али добро за шану по Италији није ти требала школа, требало ти је само да проради лоповском ген у теби и то је то…

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Petar I kaže za Simu Milutinovića 1827. da jedini Srbin na Cetinju tada! Još jedan primjer,pročitaj pismo knjaza Danila Velikim silam 1856. Ako nađeš samo slovo s od toga što pišeš,svaka čast!

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Neces Zdraśa ni 5 minuta stić da budes premijer ako ovako nastaviš. Kad se śetim onih optimista sto pricahu ada dajte sansu ljudi novoj vlasti evo da vidimo, a oni se pokazali nije ni dan prosao. Ne treba bit pametan i mudar da znas da ovo ne zasluzuje sansu no momentalni otpor i pozdrav za sve Crnogorke i Crnogorce koji… Više »

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Knjazevina CG popis 1909.g.98% zborilo SRPSKI.

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Pusti ti te srpske falsifikate.svi znamo za laznu srpsku istoriju.

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Prvi nacionalni popis u CG je obavljen 1947.

Djina
Gost
Djina

tTako je !

oooo
Gost
oooo

Pa ovaj nije postavljen tu da velica Crnu Goru i jaca njenu suverenost i nezavisnost vec da je gura pod suknjicu srbije. No dobro je sto znamo ko su i sto su pa ce se mnogi zapitat zasto su tu dje jesu.

Mrgud
Gost
Mrgud

Marioneta veliko-srpskih klero-fašističkih grupacija! Mandatar jeste,ali Crnogoraca nije.

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Ovo -skandal-ovo je mnogo gore od toga-ovo je svjesno i namjerno djelovanje ptotiv drzave Crne Gore- da li tuzilastvo ima sto da kaze na ovu temu.

Roro
Gost
Roro

Nije Japanska sigurno! Što da se radi,Srbi će biti većina sledeće godine na popisu.

monty
Gost
monty

Bice vecina kad Moraca uzbrdo potece….

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Hoće Roro, piši se i ti.

Milo
Gost
Milo

A sta cete sa traktorima,podmazujte ih.

Scheki
Gost
Scheki

Pocinje a

Ptrahinja
Gost
Ptrahinja

Neka, Roro…

monty
Gost
monty

Dok se Zemlja oko Sunca krece,Crna Gora srpska biti nece!

Медун - међа
Gost
Медун - међа

Оће monty , била ј опет ће бити српска…

monty
Gost
monty

Crna Gora predati se nece,sva Srbija da se na nju krece!

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Od januara do avgusta mnogo skandalozna politika se vodila, a od 30.avgusta do danasnjeg dana SVAKODNEVNI SKANDALI i nikome nista. Dobro je dok ne pocne ovo da nam biva normalno, ali nece, dok je Crnogoraca na svaku cemo vam odgovorit aigurni budte. Zamorni ste mnogo ali ima se energije. Ovi sto vele citira Nikolu-śed’te da vas zamolim, i poklopite se… Više »

Niksic
Gost
Niksic

Svi Crnogorci na ulice da protestujemo protiv cetnicke vlade

Baki
Gost
Baki

Narod je rekao svoje kao i davno svi cuveni petrovici

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Svi Petrovici!!!!-od 1697g-je li- pa do 1827g. kada je prvi put evidentiran srbin u CG.!!!-LAZOVI -NEZNALICE

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

…znas li kojeg Petrovica osim Rada Tomova

samo polako...
Gost
samo polako...

Petrovici nemaju veze s vama, apsolutno ni po cemu. No, lazete!

Crni
Gost
Crni

Sta je tu cudno. Covjek je iskren, on je Velikosrbin-Crnogorac.

Miss akvarium
Gost
Miss akvarium

Ne damo ti Handkisseru nasu Crmu Goru da je zoves drugacije!🇲🇪🧶

Miss akvarium
Gost
Miss akvarium

Nema predaje rukoljubivi,neces nas ugasiti!

Marko
Gost
Marko

Politiku treba čitati naopako…..

Miss akvarium
Gost
Miss akvarium

Ne predaje rukoljubivi ,neces nas ugasiti !

Velek
Gost
Velek

Ove izjave su samo uvertira šta će on i njegovi savjetnici da rade u budućnosti. Već zamišljam njega i onog Nesrećka Crnogorca, kako će da grade imidz ove države kao srpske, naročito na EU samitima, sastancima, kongresima, ili čak godišnjim NATO skupovima. Prošle godine NATO samit je bio u Londonu, a doček je bio priredjen u Bakingemskoj palati. Možete li… Više »

Matrix
Gost
Matrix

I još nešto..citirao on riječi kralja Nikole ili ne potpuno je nebitno..
Mi i naši potomci ne želimo da živimo u prošlosti,mi želimo i živjećemo u sadašnjosti i budućnosti kao sav normalan svijet,a to je moderna,građanska i evropska crna gora.
Crna Gora svih nas podjednako:Crnogoraca,Srba,Hrvata,Bošnjaka-Muslimana,Albanaca,Roma,Jevreja i svih ostalih koji je vole i u njoj žive!

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

“Zvijer” kada se oslobodi iz kaveza, neće se zadovoljiti samo mrvicama! Sadašnja vlada igra(la) igru tobožnjeg “Oslobodioca” pređašnjeg režima (u očima Evrope i Svijeta) da bi “cijena” oslobođenja bila “posrbljenje” Crne Gore! Srbi i posrbice, zar vi stvarno mislite da mi “Crnogorci” bi prodali Crnu Goru rad samo “jednog čovjeka” i partije – kojeg ste vi tobož radi “dobra” Crne… Više »

gagi
Gost
gagi

Podska za komentar Cetinjanin.

Hernan
Gost
Hernan

Jade radi rukoljub,posrbica glavni stub😁🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪. Ostaće mu želja pusta,otrov sipa on iz usta😁🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Matrix
Gost
Matrix

Sve je sam rekao do sada i nema potrebe da se nagađa i preispituje što on misli i želi..naravno,ima podršku određenog biračkog tijela crne gore ali ima i nas koji to ne želimo tako,i ima nas mnogo!! Jasno je da crnu goru čeka turbulentan period ali će mo mi suverenisti uz Mila Đukanovića ipak “opet” odbraniti i sačuvati nezavisnu,građansku i… Više »

Admiral
Gost
Admiral

Neces je Krivosijane ni ti, ni niko drugi svojevati,nikad Crna Gora nije bila nicija a ponajmanje tvoja i srpska,vec je bila ,bice, i ostace CRNOGORACA PRAVIH CASNIH I POSTENIH DA JE VJECNA MAJKA NASA🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Niksicanka
Gost
Niksicanka

Pihhh… nista me vise od njega, i njemu slicnih, ne moze iznenaditi! Vjecna da si 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Svetozar
Gost
Svetozar

OVO ce nam bit premijer? Zemljo otvori se!

Zrnov
Gost
Zrnov

Abazovicu medojeviču i Bečiću spavate li mirno

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Od navedenih apsolutno nijedan ne zasluzuje da ga zapomazemo upomoc. Becic je srbin ovo mu ne smeta, medojevic kako vjetar dune, abazovic ignorantni bezobraznik.
Molice nas da ne protestujemo na kraj

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Tesko nama, kad su nam za buducnost izabrali nekog ko je “pobijedio” u CG a tu zemlju vidi kao drugu. Pa bilo koja da je…

Tara
Gost
Tara

Nevidjeni zlocin protiv drzave CG i Crnogoraca..

gospodine Pres’ednice..pod Hitno sazvati odbranu drzave CG..ovo je nevidjeno..da nam po uzoru iz 1918godine..pred nasim ocima ignorisu drzavnost i suverinitet drzave CG..jesmo li mi blesavi..nenormalni crnogorski narod???

WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

Moze li da to sto mu se dodijelilo da se povuce dok je jos vrijeme ?

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Nije to nikakav skandal. To je dio crnogorske istorije, vjerujem ne i buducnosti.

baja mali
Gost
baja mali

Bravo Zdravko!

Bernini🇫🇷
Gost
Bernini🇫🇷

Koalicija kojoj je na čelu je srpska,baštini svetosavsku i fašističku ideologiju. Zar ste očekivali drugačije? Ja očekujem još grđe,tek su počeli!

veso ivanovic
Gost
veso ivanovic

Sramno
A sto vijesti ne guknu koju

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Oni sad trose pare.

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Sramno cutanje- znaci odobravanje- od ostalih politickih faktora koji cine OVU KUPUS KOALICIJU.

Rajo
Gost
Rajo

Ma ovo je svakom jasno. Profesor je mozda dobar lik ovako, ali je ideoloski u proslim vjekovima. Takodje nema politickog iskustva jer mora da zna da je ovo jako osjetljivo pitanje, pa cak i kad se neformlano prica sa Carevicem i popovima i kafani, a kamo li zvanicna izjava mandatara za TV strane zemlje. Ipak treba shvatiti da je medjunarodnom… Više »

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Ne VI koji ne zelite da znate , vec VI koji ste u dubokoj zabludi-neznanju istine a ISTINA BOLI ALI LIJECI ,procitajte biografiju vaseg Vladike Nikolaja Velimirovica kojeg je vasa crkva proglasila svecem, ako ima ista ljudsko u vama debelo ce te se zamisliti. Ponosna sto u crnogorskoj istoriji ne postoji niko ni slican ovoj LJUDSKOJ SPODOBI-da ne kazem neku… Više »

Zeljko
Gost
Zeljko

Vuk dlaku mijenja ali cud nikako a sta ocekivati od dakinog druga.Tek je pocelo.

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Još citirao kralja Nikolu… skandal

gajo
Gost
gajo

tako nam i treba kad smo ga glasali

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Strašno, zamislite tek da kaže još i balkanska, ili ne daj bože evropska

Srbo
Gost
Srbo

Treba neko reći ovima da je Zdravko citirao kralja Nikolu a valjda kralj zna kakvom državom vlada .
Opet ću napisati Crna Gora je Crna Gora bila i biće al svi znamo da je najviše Srba ili ljudi koji se tako osjećaju kao i moja malenkost.
I ne mogu tu komunisti, Milo i ostala bratija analitičara i kvazi istoričara ništa.

Andrej
Gost
Andrej

Kako si danas g-dine Abazovicu? Smijes li se i dalje onako na silu kao u spotu kod Kumare?

Mirko.
Gost
Mirko.

znaci nevjerovatno, nema vise prikrivanja. Da se hoce bar obrijat i upristojit

ivan
Gost
ivan

eh nije ni zvaka za seljaka a tek drzava

mrkela
Gost
mrkela

Griješi u taktici prema crnogorcima jer je dogovorena strategija kuvanja žabe ! Crnogorce koje ovo iznenađuje nijesu normalni ! Crnogorski narod je pao sa vlasti i došao srpski uz pomoć dva crnogorska izdajnika ! Što tu nije jasno ?

Nik
Gost
Nik

E,puče nam pogibija!!

Komunistuinat
Gost
Komunistuinat

Imala je Srbija jedno vrijeme premijera sa kojim su se mnogi sprdali (M.Panic) ali ovaj nas ce definitivno njega nadmasiti.

Lemi
Gost
Lemi

Covjek je rekao da je Crnogorac kao sto smo i vecina nas…samo izvrcu njegove izjave ovi sto im je zadnjica preca od obraza.

OnogoštNK
Gost
OnogoštNK

Nije on to rekao. Samo je citirao Kralja Nikolu i složio se sa tim kraljevim stavom i mišljenjem. Osim toga, kako može čovjek iz Katunske Nahije da negira sebe, odnosno Crnogorce. On je Crnogorac ali smatra da je i Srbin u širem smislu. Pozdrav svim dobrim ljudima kako god se nacionalno izjašnjavali.

samo polako...
Gost
samo polako...

Hahaj, Crnogorac ali smatra da je Srbin u širem smislu…hahahHa. Ne no jalanac, ali u sirdm smisku kinez .

Rade Hn
Gost
Rade Hn

Necuveno je sto covjeka ne pustite da na miru formira vladu.
Pa on je samo citirao kralja Nikolu.

Pero
Gost
Pero

Pa istoga momenta,poslije ove izjave,Driton bi trebao da otkaze podršku Krivokapić,ako to ne uradi,to znači da i URA I Driton misle isto

Pero
Gost
Pero

A što o ovome misli Dritan i URA

Mitar
Gost
Mitar

Aj zivota ti spavaj!!! Nije ti jasno zasto je problem sto premijer tako govori??? Aj spavaj!

Frt
Gost
Frt

Sto ga nije citira posle 1918?

Scheki
Gost
Scheki

Koga moga haha

BBBB
Gost
BBBB

Ciji je on mandatar?????CRNOGORSKI NIJE ANITI CE BITI.

Alpina
Gost
Alpina

Nego ciji je demagogu?

Istina_
Gost
Istina_

Mandatar je skandal a onda i sve ostalo!
Alpina,vaš je- vas posrbica!

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Ipak jeste, što nijesi glasao da ne bude?

Mitar
Gost
Mitar

Jeste druze! Nevjerovatno i velika sramota ali jeste evo vidj, ispade upravo nas premijer!!!

Scheki
Gost
Scheki

Nichiji

Окле
Gost
Окле

Колико мо је познато, само је цитирао краља Николу. Није вама мука Кривокапић него династија Петровић 😂. Не може се далеко догураи без истине, а што ћеш.

Bernini🇬🇬
Gost
Bernini🇬🇬

Nikolino srbovanje je poznato i iz kojih razloga. A ostali su imali jasan stav o Srbima. To ti je istina.

monty
Gost
monty

Problem je samo sto kralj Nikola to nikad nije izjavio..ali laz je i onako u osnovi srpskog bica…

Nk.
Gost
Nk.

Tacno tako, neces ti daleko dogurati bez istine. Sjeti se rijeci Cosica.

MMM
Gost
MMM

On je zloupotrebio Kralja Nikolu iako ga je citirao. On je eksponent politike koja je detronizovala Kralja Nikolu i srusila njegovu drzavu.

Scheki
Gost
Scheki

Ovaj je katastrofa za Crnu Goru

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Političko srbovanje Nikolino je poznsto,posledice se vide i danas. Ostali Petrovići su u vezi toga imsli jasan stsv. Nikola je kasno postao svjestan što je učinio!

Radosav72
Gost
Radosav72

Isti je ka Risto, samo ne izlazi bas s kletvama nego ima drugu lukavuju taktiku

monty
Gost
monty

Ako mu je ovo najbolje sto moze,nece se od politike hleba najesti…

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Sjetite se poslednjih riječi kralja Nikole gospodine mandataru , a sigurno nisu u istom smjeru kao i vaše!

Pero
Gost
Pero

A Krivokapicu,ako se pozivati na kralja Nikolu,da li imate u vidu što se do kraja desilo

Tamarat
Gost
Tamarat

Moj gospodine Krivokapicu,citam i ne vjerujem svojim ocima o cemu vi pricate i kojim putem nas vodi vasa ideologija.
Prerano ste se ,,izuli”, mozda je to i dobro da na vrijeme crnogorci stave prst na celo.

Scheki
Gost
Scheki

Ovome nebi dao ovce da cuva a ne da vodi Crnu Goru a on i nezna izgleda da je u Crnu Goru pa cijelo vrijeme pominje srbstvo

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Ovi jadnici nekad crnogorci-danas profesionalni srbi misle kada nas nazivaju MONTENEGRINIMA da je to nesto ponizavajuce-a ti neuki BIJEDNICI ne znaju da se mi ponosimo tim imenom – Ruski Car Petar Veliki nas tako naziva- gramate iz 1715g, –vi tada nieste ni postojali kao srbi .

Cetinjanin 🇲🇪
Gost
Cetinjanin 🇲🇪

Toliko su se “osilili”… ali neće dugo!
“Za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore!”
NE DAMO TE CRNA GORO
SRBIMA, POSRBICAMA – ČETNICIMA!!!
“Da je vječna Crna Gora!”

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Crna Gora je njenih građana, a tu spadaju i Srbi, tako da je ne daš nekome čija je već.

za po ure
Gost
za po ure

a neces dugo maNdataru rukoljupče … pa se na sledece izbore kandiduj u Srbiju

Scheki
Gost
Scheki

Bravo

Novi Sad
Gost
Novi Sad

Sta im je kriv Krivokapic. Kriv je onaj koji je prvi to rekao – kralj Nikola.

Bernini🇫🇷
Gost
Bernini🇫🇷

Tako je kralj je to prvi rekao iz političkih razloga,i posledice te njegove politike su i danas vidljive!

monty
Gost
monty

Nikad nije rekao…

Scheki
Gost
Scheki

Ne budali

Scheki
Gost
Scheki

On ne da je kriv nego zivi u zabludi a narod je taj koji ce da mu sudi i objasi da je ovo CRNA GORA kralju moj

Banja
Gost
Banja

Što je tu sporno? Citirao je kralja Nikolu!

staze_i_bogaze
Gost
staze_i_bogaze

O kakO ste nesto fini i naivni.

Scheki
Gost
Scheki

Ne avetaj

Scheki
Gost
Scheki

Ne budali

Aleksa
Gost
Aleksa

Žalosno profesore da neznaš ko si ako ti je tata Srbin iz Srbije onda prihvaćamo tvoje srpstvo ali kao vjernik trbaš da znaš kojoj vjeri pripadaš ili biti Pravoslavne vjere Države u kojoj si Rođen i ne trebaš nas sve posrbiti mi znamo ko nam je otac

Libero7
Gost
Libero7

Dritane neka ovaj razduzi srpsku uniformu

Miki
Gost
Miki

Pita se on ko ja i ti ,libero !!!

Mister no
Gost
Mister no

jeli pitao ko od vas novinara,Dritana i Becica da prozbord sto na ovu izjavu od ove nepoznate materije?

Marko996
Gost
Marko996

Nema ih sto pitat oni se slazu sa tim

Crno bez bijela
Gost
Crno bez bijela

Nije ovaj dobar kao što misle ljudi samo je čekao da ga izaberu pa da Srbuje jer drugo ništa nezna.Dritane toliko o vasem dogovoru ali brzo ce ga svi procitat

Jacg
Gost
Jacg

Malo je recu skandal..za ovo treba krivicno da odgovara za ovakve izjave ..ako predstavlja crnu goru neka se ponasa u skladu sa ustavom i temeljima na kojima ova drzava pociva..ako treba da odgovara za ovo odmah

Scheki
Gost
Scheki

Nezna on jos da je u Crnu Goru al ce ga neko dozvati pameti

Milos
Gost
Milos

Nikad nece Crna Gora, bit’ obala srpskog mora Rukoljube! Zapamti ! Dok god je Crnogoraca, iskrenih i postenih, koji vole svoju drzavu!
CRNOGORCI NE LJUBE LANCE !!!

Mirko
Gost
Mirko

Nije mi samo jasno ovi sto dislakuju i ne vole drzavu u kojoj zive, zasto ne odu iz nje? I rijesen problem. Ne shvatam ljude kojima ne maceha milija od majke..

Scheki
Gost
Scheki

Bravo

Sava
Gost
Sava

Zastidje…

Tek tako
Gost
Tek tako

Što je kod nas više čudo. Čudo je samo kad se čovjek nornalno ponaša i poštuje ljudske norme. Cilj im je da sad dovuku što više preletača i da Crnogorci postanu nacionalna manjina.

Rade
Gost
Rade

Trebalo bi da bude uhapšen zbog ovakvih izjava

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Ziva istina. Konacno se mora staviti tacka na profil mandatara. Svoj stav moraju dati URA, njeni clanovi, a ne Dritan, koji zbog vlasti guta jednu po jednu zabu I DEMOKRATE, jer njegove izjave da je Crna Gora srpska, a ne gradjanska drzava i izjave u stilu srpskog vjerskog fanatika moraju se zaustaviti da be budu sastavni dio programa nove Vlade.… Više »

Ana
Gost
Ana

Dritane evo ti mandatar od tvoje građanske Crne Gore napravi velikosrpski satelit. Za koga ovo može biti iznenađenje ako ima grama mozga?

TV-EU
Gost
TV-EU

Ne dirajte Dritana sada jer ima važnija posla a to je da se odbrani od napada silnih žena !

Scheki
Gost
Scheki

Ovaj je katastrofa od mandatara ovo je choban

Bodin
Gost
Bodin

Meni je skandal na primjer, sto do dan danas, niko u regionu, apsolutno niko, nije tuzio Srbiju a narocito srpsku crkvu, zbog falsifikovanja istorije, a narocito crnogorske, jer upravo zbog tog falsifikovanja su i bili ratovi na balkanu, ratovi koji su naravno srbi izazvali I dan danas, srbija uci svoju populaciju laznom istorijom, zato i vecina srba misle da im… Više »

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Bodin- Tacno i ja sam se pitala odavno , zasto se drzava CG nikada nije obratila medjunarodnim sudovima po pitanju mnogo cega.

???????
Gost
???????

Zaboravi drzavu, ucini ti nesto , odstampaj jednu njihovu laz pa podjeli zavedenima pa cu i ja i tako vraticemo bar nekoga kome su isprali mozak. nijesu izabrani politicari dosad , a ovi novi definitivno nece uraditi nista za zastitu i interes nase drzave,

Slavica
Gost
Slavica

Ovaj covjek nije sav svoj! Ne zna dal je posa il je dosa!

Scheki
Gost
Scheki

Bravo

Miodrag
Gost
Miodrag

Bravo za PEN!!!

Nisam robot
Gost
Nisam robot

Usli smo u tunel u kojem se ne vidi kraj

Mima
Gost
Mima

Ovo moj preśednik vlade nije!

Scheki
Gost
Scheki

Ni moj

Scheki
Gost
Scheki

Ni moje isto

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Što pišete neistine,kada je i iz same izjave Krivokapića jasno da je on u tlm dijelu samo citirao kralja Nikolu i to je jasno i naveo.Tako da bivša vlast iliti dps sa drugom bratijom njihovom nemaju spor po tom pitanju sa Krivikapićem nego sa kraljem Nikolom i čitavom svetorodbom lozom Petrovića ,koji su svi bili Srbi i koji su iz… Više »

Naroz
Gost
Naroz

@onaj koji…, da bi poslije “citata” kralja Nikole, citirao neki udžbenik iz poljoprivrede, grana pčelarstvo:”Najveći dio Srba koji žive na ovim prostorima su autohtoni, ako to poredimo sa košnicama, onda svaka košnica ima svoju maticu.”
Ali on je sve to uradio slučajno, vozeći kuma..

Ksenija Nikšić
Gost
Ksenija Nikšić

To nije naučno dokazano jesu li baš odatle došli,pišu se samo fraze i parafraze, svi vladari Petrović Njegoš su rođeni na Njegušima e to je činjenica…Da su Srbi u Crnoj Gori nikad ne bi postojala Crnogorska Pravoslavna Crkva,dosadni ste vise sa tim otrcanim kvazi srpstvom,kakvo srpstvo u Crnoj Gori,to je ratno,huškačka izmišljotina. Valjda će buduće generacije biti pametnije,jer se već… Više »

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Sram te bilo. Nemoj nam ti tumaciti sto je receno i zasto je receno, nijesmo imbecili.

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Onajkojizna-kako pogresan nic-Hercegovina-DUKLJA-ZETA-Hiljadugodisnje postojanje CG-te tim logican zakljucak -Petrovici su cisti crnogorci. Da su iz moravskog ili sumadijskog kraja pa da covjek kaze -istina je-MORATE DA NAUCITE VI , DA MI NIKADA NIJESMO KRALI niciju istoriju ama ni svoju ne damo po cijenu………….

Hurem
Gost
Hurem

Mozda je to “SLUCAJNO”rekao.Mnogo je slucajnosti kod njega.

Scheki
Gost
Scheki

Omaklo mu se pa izreka sto je bash mislio

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

4.-Taj isti Sima sakuplj po CG narodne pjesme-174-30.000 stihova-konstatuje da nigdje nema pomena o kosovskoj bitci -mita o Obilicu-narod je sklon vjerovanju u bajke-to treba iskoristiti-nema pomena kultu sv.Save .
5.-Srbi u CG nemaju drugu identifikaciju osim kroz Njegosa i G. Vijenac – kao da je Njegos Crna GORA ,sto ne pominju Petra I, Knjaza Danila, Vladiku Vasilija Petrovica……

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Ovaj covjek je sramota Crne Gore. Ima li zakona kojim se kaznjavaju takve opasne i nezdrave izjave ili postajemo zemlja u kojoj moze svako da radi i givori sto mu padne na pamet? Sto je ovo?

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Ovome je bolje da nista ne progovara.od kad se pojavi (niotkuda )ne cusmo od njega nista pametno.e bruke ove ko vam dade glasove,stide li se sada?.

Hmmm
Gost
Hmmm

Kako reče Duško Marković”Tražili ste,gledajte.”

Milosh
Gost
Milosh

Velika sramota i ponizenje… Docekali cetnici da nas poniste i pobrisu.

monty
Gost
monty

Misle da su docekali…

Bd Bd
Gost
Bd Bd

Da li zaista neko ozbiljan misli da moze negirati srpske korijene Crne Gore? Uozbiljite se, ili opismenite.

BarCG
Gost
BarCG

Znas..nekad kad ljudi kontriraju tako ostalima, to umije biti interesantno, ali ovo sto ti pises, van svake je pameti. Ocito ti znanje o istoriji Crne Gore nije jača strana, a da muka bude veća u 21. vijeku se mnogo lakše čovjek može informisati i naučiti neke stvari nego što je to moglo prije 100 godina..bilo kako bilo..ti bi trebao da… Više »

BarCG
Gost
BarCG

Znas..nekad kad ljudi kontriraju tako ostalima, to umije biti interesantno, ali ovo sto ti pises, van svake je pameti. Ocito ti znanje o istoriji Crne Gore nije jača strana, a da muka bude veća u 21. vijeku se mnogo lakše čovjek može informisati i naučiti neke stvari nego što je to moglo prije 100 godina..bilo kako bilo..ti bi trebao da… Više »

Ksenija Nikšić
Gost
Ksenija Nikšić

Kakve srpske korijene Crne Gore. Vama Srbima i navodnim Srbima da nije bilo Crnogoraca još biste bili pod turskim paśalukom,aj ne sprdajte se sa nama…Smiješno,posrbice da Crnogorce uče ko su i sta su,sprdnja

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Ti si nepismen i nenacitan-uhvatili ste se Njegosa i G. vijenca koga je Sarajlija poducavao……
Jadan je narod koji svoj identitet temelji na osnovu jednog pisca i jednog knjizevnog djela
Sto se ne pozivate na Petra I KOJI KAZE -PRVI SRBIN U CG JE S. M. SARAJLIJA-1827g
Da li ste postojali prije Njegosa II -ne , nijeste postojali.

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Bd Bd, zns li iko ziv za te ” srpske” korijene? Ne. Niko nema niti jedan dokaz, cak ni sami Srbijanci, niti njihova SANU. Cak je srpski naucnik Relja Novakovuc rekao otprilike ovako: ” Kad mislute da je Crna Gora srpska drzava a sto se ne nazva Srbija no Crna Gora”? Sram vas bilo sa vasom mitomanijom!

Frt
Gost
Frt

Evo ja ih mrtav ozbiljan negiram u potpunosti sa gadjenjem.

monty
Gost
monty

Prosvijetli nas ti,botu srpski..i to ako moze na latinici kao tradicionalnom srpskom pismu…

Salamanca
Gost
Salamanca

Neki ljudi piju žestoko, svakodnevno.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Zamislite u Njemačkoj dođu na vlast dva Francuza i jedan Englez. U Srbiji 2 Hrvata i jedan Bošnjak. Ne možete to niđe zamisliti jer se niđe ovako nešto ne može desiti, sem u Crnoj Gori da na vlast dodaju 2 Srbina i jedan Albanac iako ih ima Srba 28 posto a Albanaca 4 posto. Ostalih 68 posto nemaju svoje predstavnike… Više »

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

u njemackoj je nezamislivo da dodje bilo ko ko se ne osjeca njemcem na vlast i da se pita nesto. Samo kod nas moze sve. Mada nisu se ni ovi dosadasnji proslavili patriotizom

Titograd
Gost
Titograd

Zašto uopšte polemišu sa srbočetnikom rukoljubcem? To je zaista ispod svakog akademskog nivoa i jedina reakcija na svetosavsku ološ bi trebala da bude prezrenje.

Gradžanin
Gost
Gradžanin

Što reče jedan komentator juče ne treba nam nikakav komitski pokret, ovi nam pomažu da se Crnogorci ujedine svojim nesojstvom

Milo
Gost
Milo

Profesore samo jako!!!

Scheki
Gost
Scheki

Ovo nije proffesor ovo je choban

Rašmi
Gost
Rašmi

Tako je profesor je institucija

Naroz
Gost
Naroz

Krivokapića treba tužiti za ovu izjavu, pa neka na sudu obrazloži šta je zapravo htio da kaže, i da li se tu slučajno našao vozeći kuma… Ova nebuloza je flagrantno kršenje člana 1, po oba stava, Ustava CG.

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

1- Ne postoji nijedan narod na svijetu koji svoje potojanje dokazuje na osnovu jednog knjizevnog djela i njenog pisca-KAKO JADNO,PONIZAVAJUCE ,BIJEDNO-HOCE POSTO PO TO da ukradu identitet.
2.-Pismo Kralja Nikole -V.Vilsonu-“Crna Gora i crnogorci su danas zrtve najgore okupacije od strane srpske vojske ,opremljene iorganizovane od strane saveznika.
3.-Prvi srbin u CG-1827g-dokaz-Petar lPetrovic-S.Milutinovic Sarajlija-srpski agent-teski nacionalista,zadivljen crnogorskom istorijom,junastvom-TREBA UH POSRBITI.

Bbbb
Gost
Bbbb

CIJI JE ON MANDATAR?????? CRNOGORSKI NIJE SIGURNO.

MijoN
Gost
MijoN

Skandal brate. Dobro je rečeno, skandal da ne može veći, treba da ga je sramota, 2006 su rekli građani što će i kako će, plus ovo njegovo mišljenje dijeli jedva 25% ukupnog stanovnistva, kako moze da bude premijer kad ne dijeli volju većine

Pracka
Gost
Pracka

Ne lupajte i ne mlatite. Covjek je rekao o Nikoli I, a ne o sebi.

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Pracka, lupas ti zajedno s njim. Pogledaj jos hednom taj intervju, njegovo cetnikovanje s Kavajom, spregu sa Srpskom crkvom….Saberi se.

monty
Gost
monty

Govori o sebi,tebi i takvima kao ti….

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

On je stamota od politicara, ne kazem kao covjek al kao politicar je nikakav. Niti ima iskustva niti smije javno to da prica. Al odma ce da osnuje svoju partiju isko se pravi kao fini covjek on je sramota za Crnogorce. Al sto ste glasali sad i gledajte. Jedina sreca u svemu ovome sto ce biti novi izbori brzo a… Više »

Rade
Gost
Rade

Čovjek je citirao Kralja Nikolu, sta je vama, zasto tako bijedno izvrcete rijeci ???? Jel ne smije da se citira Kralj Nikola, da vi nekog ne bi oblatili ?

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Rade, je li on tamo ” recitator”, sto li? Batali, Rade, tesko ces to zabasuriti, nemoguce je!

Bbbb
Gost
Bbbb

CIJI JE ON MANDATAR ????

NIKSIC
Gost
NIKSIC

On sebe vec vidi kao kralja.Sta docekasmo od nove vlasti

Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

Naravno kad su srbi vecinski narod u crnoj gori

Cedomir
Gost
Cedomir

Ima izdajnika dosta!

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

A kako ne, cuš

monty
Gost
monty

Crna Gora se pise velikim slovom…

Nera
Gost
Nera

Ima on prećutnu podršku URA-e za ovaj projekat i to se vidjelo u Budvi u prethodnom mandatu lokalne vlasti.

Commentator
Gost
Commentator

Iznjedrio se ispod Ristovog skuta, tako da se od ovoga ništa drugo i ne može očekivati

Ognjen
Gost
Ognjen

Narod je rekao svoje

🇲🇪❤️
Gost
🇲🇪❤️

Reci ce opet…. Tada ce bit zestok odgovor.

Cedomir
Gost
Cedomir

Blesavi narod!

Scheki
Gost
Scheki

Tek ce da vam kaze da vidimo prvo koje da micemo sad da ispliva sve na povrsinu

Śan
Gost
Śan

Nije i nece bit za mene dok sam ziv sa tim nemam nista.
Samo CRNOGORAC samo CPC.
ne prodaje se nacija i vjera za pihtije

Srbin
Gost
Srbin

Nadam se da kao pripadnik CPC ne slaviš Krsnu slavu? Ipak ste vi stariji od Svetosavlja?

marius
Gost
marius

Neka mi neko nadje ijednu drzavu u ovom danasnjem savremenom svijetu dje se ovakve stvari desavaju. Zamislite da se u SAD nekim cudom vlasti dokopaju indijanci. Ovaj ka da se sprda sa nama. Crnogorci dignite svoj i posaljite poruku i ovome i cijelom svijetu da je CRNA GORA drzava CRNOGORACA, i da nikakva sila to nece moc promijenit. Nek je… Više »

Skafi
Gost
Skafi

A sta kaze predsjednik ovog udruzenja? Nije ga bilo na CDM evo 2 dana.Ipak se iz Novog Sada CG najbolje vidi.

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Kao sto vidiš, svoj korijen se pamti kud god odes, đe te god situacija usmjeri. E to su pravi Crnogorci.Nije Njegos Sreznjevskome uzalud rekao: ” U svim zivotnim situacijama Crnogorac je uvijek Crnogorac”. Znaci, nema situacihe ( pa ni mjedta) u kojoj Crnogorac moze biti bilo sto drugo do Crnogorac.

Axo
Gost
Axo

Da li je neko ocekivao nesto drugo????

Karl
Gost
Karl

Što nije citirao izjavu kralja Nikole “Ko crnogorstvu ne bio vjeran, Bogom i ljudima svud bio ćeran”. Ili njegovo pismo Janku Vukotiću kad je Vukotić napravio veleizdaju

xxxxx
Gost
xxxxx

i dalje se ne oglašava CANU 😀

Treba ukinuti tu instituciju! I osnovati novu CRNOGORSKU instituciju, odlijepiti ove lažne ‘intelektualce’ koji ‘rade u tišini’!

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Apsolutno podrzavam tvoj prijedlog. To odavno nine nikakva akademija, vec ekspozitura SANU. Liše dvoje- troje ljudi u njoj.

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Tacno -ukinuti CANU-beskorisnu instituciju , koja se javlja jedino kada se raspravlja o budzetu da vide koliko ce para dobiti za -NISTA-
sjede tamo neki metuzalemi koji vise ne znaju ni kako se zovu.

Send this to a friend