Politika

Neđeljko Rudović na čelu Direktorata za medije

Vlada je danas na prijedog ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamare Srzentić, nakon sprovedenog procesa selekcije i intervjua po osnovu Javnog poziva za vršioce dužnosti koji je raspisalo Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za medije odredila Neđeljka Rudovića.

Rudović se, kako je saopšteno, nakon sprovedenih intervjua, pokazao kao najbolji kandidat, koji bi mogao da preuzme upravljanje Direktoratom za medije u narednoj fazi i najbrže i najefikasnije odgovori na izazove u predstojećem periodu koji se odnose na medijsku oblast u cjelini, te na jasan i precizan način mapira procese i mjere za unapređenje ove oblasti.

Pored velikog radnog iskustva u oblasti pisanih i elektronskih medija, kao dopisnik, novinar, glavni i odgovorni urednik respektabilnih medijskih kuća, ono što ga je izdvojilo u odnosu na druge kandidate koji su, takođe, imali respektabilno radno iskustvo u oblasti medija, odnosno novinarstva, filma, televizijske produkcije, je njegovo četvorogodišnje iskustvo poslanika kao člana Odbora za evropske integracije i člana Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u okviru kojih odbora su usaglašavani, ne samo propisi iz oblasti medija nego i propisi iz oblasti javne uprave, a čiji je predlagač upravo Ministarstvo, što će doprinijeti osnaženju tima Ministarstva u cjelini, navodi se u saopštenju.

Takođe, Rudović je pravnik koji je rukovodio sa timom od 120 ljudi, pa pored poznavanja stanja u oblasti medija, posjeduje stručna znanja u oblasti strateško normativnih poslova i primjene propisa i organizacione i liderske vještine s obzirom na njegovo rukovodeće radno iskustvo.

Funkcija vršioca dužnosti je privremenog karaktera, pa je prepoznato je da će za vrijeme vršenja dužnosti moći da mapira procese od strateškog značaja u oblasti medija, što je od značaja za ostvarenje strateških ciljeva ove Vlade i predlaganja mjera za unapređenje.

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija je 17. juna objavilo Javni poziv za izbor vršioca dužnosti u Direktoratu za medije. Na javni poziv se prijavilo 18 kandidata i kandidatkinja. Nakon analiziranja pristiglih prijava, izabrano je osam kandidata/kandidatkinja na osnovu navedenih kriterijuma. Kandidatkinje i kandidati su ocijenjeni po kriterijumima iz javnog poziva.

Proces selekcije tekao je u dvije faze koje su uključivale: analizu pristiglih prijava i radnih biografija, kao i intervju. Analiza pristiglih prijava i radnih biografija je obuhvatala ispitivanje ključnih informacija, radnog iskustva, vještina i obrazovanja prijavljenih kandidata u odnosu na postavljene kriterijume u Javnom pozivu, dok je intervju podrazumijevao razgovore sa kandidatima u cilju procjene njihovih funkcionalnih i liderskih vještina. Intervjue je obavila ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, mr Tamara Srzentić, v.d direktorica Uprave za kadrove, mr Jovana Nišavić.

Iz Ministarstva podsjećaju da su u prethodnom periodu otvorili Kontinuirani dijalog sa medijskom zajednicom tokom kojeg se ministarka Srzentić sastala sa 70 predstavnika medija, a kao rezulatat tih razgovora kreirana je Banka potreba medijske zajednice u Crnoj Gori. Takođe, započeta je izrada prve Medijske strategije u Crnoj Gori i reforma medijskih zakona. Aktivnosti na izradi Medijske strategije su u toku, čime će se, kroz transparentan i inkluzivan proces, u saradnji s medijskom zajednicom, civilnim sektorom, državnim organima i svim zainteresovanim subjektima definisati pravci razvoja sveukupnog unapeđenja medijske oblasti.

Vlada je, na predlog ovog Ministarstva, donijela odluku za pružanje finansijske podrške u iznosu od 150 000 eura medijima kroz realizaciju Konkursa za dodjelu budžetskih sredstava za kreiranje informativnih i edukativnih sadržaja u dnevnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama u vezi sa procesom vakcinacije protiv koronavirusa i epidemiološkim mjerama. Takođe, započete su aktivnosti na izradi Pravilnika za Fond za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnost medija čije osnivanje se očekuje u novembru.

Očekivanje ministarke Srzentić je da će Rudović u narednih šest mjeseci, koliko traje mandat vršioca dužnosti, nastaviti započete aktivnosti kroz jačanje već uspostavljene saradnje sa medijskom zajednicom, Evropskom komisijom i međunarodnim partnerima, nevladinim organizacijama, saopšteno je Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cile
Gost
Cile

E moja Srzenticka ode i tracak nade da si drugacija. Aj zbogom.

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Dostojan, hahahaha…
Propalo sVe !!!!

pop
Gost
pop

sa srecom, plemenice.

Jocko
Gost
Jocko

Zar nije ambasador?

Viki
Gost
Viki

Sviđa mi se njegova profesionalna karijera,za razliku od većine političara.

AntiX
Gost
AntiX

Da nije u URU?Sacekajte objasnjenje i promociju😭👍Lik je ladni u URU…neka demantuju ovi😭👍

Radoš
Gost
Radoš

Kakva sramota

Kajo
Gost
Kajo

E kukuuu!

Fenix
Gost
Fenix

Vijesti vedre i oblače u vladi.

Labovic
Gost
Labovic

Cirkus bez kraja. Radović ovakav expert!?

Jovo Z
Gost
Jovo Z

Pa zar on nije davno izašao iz politike? Možda je stvarno ekspert?

Crni panter
Gost
Crni panter

I jedan od onih koji jedno pričaju drugo misle a trece rade.Taman se uklapa u ovoj vladi.

profesor
Gost
profesor

e bas strucnjak🤣🤣🤣

Ivan
Gost
Ivan

I bivši novinar Vijesti što je glavna preporuka

marius
Gost
marius

Jel ovo oni te je placa botove, da lobiraju za popove ?

Kajo
Gost
Kajo

Taj taj

Send this to a friend