Politika

Nedović: Ako odluka o koncesiji za Luku Kotor prođe, koalicija više ne postoji

Branko Nedović

Nije to ni spaljivanje karnevalske figure lidera SDP-a, ni skaradna optužnica u listu Karampana. Nijesu ni uvrede ni klevete, jer to, kako je kazao predsjednik OO SDP-a Kotor Branko Nedović, nijesu stvari od vitalne važnosti za funkcionisanje vlasti. On je siguran da se radi o ponašanju podijedinaca iz dijela vladajuće koalicije koji ne zavređuju posebnu pažnju.

Ono što je mnogo važnije je da sadašnje koalicione vlasti u Kotor neće biti ukoliko se usvoji 13. marta ove godine koncesioni akt na ponovljenoj vanrednoj sjednici akcionara Luke Kotor.

Na prethodnoj, koja je održana 1. marta, nije došao predsjednik opštine Kotor, koja je većinski vlasnik kompanije.

Što se dešava ukoliko se predsjednik Vladimir Jokić ne pojavi na sjednicu, a što ako glasa za ili protiv odluke o prihvatanju koncesionog akta? Ovo pitanje je Skala radio postavio Branku Nedoviću predsjedniku OO SDP Kotor, koji je odgovorio da će, ako Jokić glasa za koncesioni akt, imati velike probleme i to ne samo sa SDP-om već i sa još nekim drugim činiocima.

Nedović je kazao da se SDP neće svađati sa partnerima oko malih i sitnih stvari.

“Kompromise činimo kad su manje stvari u pitanju, ali oko nekih stvari kompromisa nema. Dakle, ova odluka ne može da prođe jer koncesioni akt, koji je rađen na temelju investicionog plana i programa je loš po grad i građane. Opredjeljuje nakaradno sudbinu ovog grada i ovog zaliva decenijama unaprijed. Pored toga, on je nezakonit, jer je donešen od strane Odbora direktora a nije donešen na sjednici Skupštine akcionara“, smatra Nedović.

Investicionim planom, objašnjava on, je predviđeno da se u prvih par godina uloži tri miliona 303 hiljade eura u investiciju, što predstavlja 50 odsto AD Luka Kotor, a zakon kaže da je isključivo pravo Skupštine akcionara da odlučuje o imovini većoj od 20 odsto. Dakle, prekršen je zakon.

“Na ovoj ponovljenoj Vanrednoj skupštini akcionara ne moraju da prisustvuju svi akcionari. Na žalost može da prisustvuje 33 odsto akcionara da se donese odluka, a ako se desi da nekih pola od prisutnih, dakle 17 odsto donese ovakvu kriminalnu odluku koja nije konsultovala građane, ni struku sa Fakulteta za pomorstvo, Instituta za biologiju mora, Udruženje kapetana, NVO sektor koji se bavi zaštitom prostora, sud  građana da li žele da ovdje dolaze kruzeri od 350 m, onda je to za nas neprihvatljivo“, kategoričan je Nedović.

On je objasnio da može doći i do treće ponovljene vanredne sjednice na kojoj tada može da odluči samo jedan odsto akcionara.

“Ukoliko se dogodi da se bilo kojom većinom, od strane predsjednika opštine, ovlašćenog lica opštine Kotor ili bilo koga drugog usvoji koncesioni akt, koalicija više ne postoji”, jasan je Nedović.

Sve će se znati u srijedu, 13. marta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

sve olako prepuštaju drugima samo grčevito brane svoju zlatnu koku luku Kotor.

Muo bb
Gost
Muo bb

U Kotoru nikad gore!

Fileopg
Gost
Fileopg

kaže muž ljutito ženi, ako me još jednom prevariš stvarno ću se ozbiljno naljutiti….

Dejan Vuković
Gost
Dejan Vuković

Demokrate su prvo sebi pripisali vanplanetarni uspjeh oko dobijanja koncesije za luku a onda se predsjednik opštine Vlado Jokic nije ni pojavio na potpisivanje iste.
SDP prijeti da ce rušit koaliciju ako se usvoji takva odluka.
Sve u svemu sprdnja za koju ce u zadnje optuziti Đukanovica.
Nesposobni I promaseni moraju padat.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Jad i tuga ne date investitoru da odlozi sut u Grbalj nego treba da nam u centar grada stoji godinama dok vi odredite na ciju parcelu odloziti i ko se koliko ograditi. Sramota cisto sumnjam da ovaj investitor nakon ovakvog odnosa i pocne ista da radi na mijestu fjorda nakon ovakvog bezobrazluka i nezainteresovanosti lokalne vlasti za ovako bitanu stvar.

Ljuta
Gost
Ljuta

Državni POSAO a ne opstinski

Send this to a friend