Politika

Nedović o sukobu Demokrata i PES-a: Mislim da nije došlo do krivičnih djela, vjerujem da su to nesuglasice

Jelena Nedović

Poslanica i članica Predsjednistva PES Jelena Nedović kazala je da ne zna pozadinu sukoba predsjednika države i premijera ali da se odlučila da podrži Milojka Spajića.

“Ono što je mene opredijelilo za politiku gospodina Spajića, jeste upravo proevropski put. Prepoznala sam zaista dobru volju i želju da Crna Gora bude sljedeća članica Evropske unije. Ideološki potpuno pripadam tim evropskim snagama. To je nešto zašto se ja zalažem od samog starta, negdje od samog mog profesionalnog djelovanja, kroz moj angažman, kroz određene nevladine organizacije, odnosno civilni sektor, kroz instituciju zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore koja je usko vezana za evropske vrijednosti. Prosto sam to nastavila u samom parlamentu kao poslanica. Kod gospodina Spajića i samog pokreta Evropa sad sam upravo prepoznala te evropske vrijednosti. Zaista želim da Crna Gora bude sljedeća članica Evropske unije, jer mislim da je to neka sigurna luka i mirno more za nas” rekla je Nedović za TV E.

Za isključenje iz partije ministra pravde Andreja Milovića smatra da je ta odluka isključivo bila partijska, odnosno predsjedništva gdje je većinom glasova odlučeno da se isključi iz partije.

“ Premijer Spajić je isključivo nadležan za to šta će se dalje dešavati sa gospodinom Milovićem. Predsjedništvo je odlučilo da on ne treba više da bude dio partije jer se ne podudara sa nekim stavovima u partiji i partijskoj ideologiji i čeka se, kako je sam gospodin Spajić rekao, da gospodin Milović treba da obavlja isključivo one funkcije koje se tiču samog ministarstva pravde, nadležnosti ministarstva pravde i naravno do dobijanja IBAR-a, a nakon toga će se odlučivati o tome da li će gospodin Milović biti i dalje na čelu ministarstva pravde ili neće. Zista ne bih ulazila u to jer će to biti lično odluka premijera koji je hjerarhijski na vrhu cijele vlade i sva resorna ministarstva za svoj rad polažu račune njemu”, istakla je ona.

Nakon što je dio funkcionera PES-a odlučio da izađe iz partije i oformi svoj klub, stava je da je zbog toga i neodržavanja sjednica na lokalnom nivou došlo do određene krize.

“ Sinoć je bio sastanak sa upravo tim, ako mogu reći, posebnim poslaničkim klubom, odnosno odborničkim klubom koji je evidentno da će se formirati u samom glavnom gradu. Šta će ispregovarati pokret Evropa sad? Koliko možemo iz medija vidjeti jeste da je gospodin Vasilije Čarapić upravo taj koji predvodi te pregovore sa odbornicima iz glavnog grada. Vidjeli smo i da je gradonačelnica, gospođa Olivera Injac, isto bila na tom sastanku. Evidentno je da na tom sastanku nije došlo do dogovora i da je odložen, da je sjednica koja je trebala danas da se održi takođe ododložena. Ono što bih ja voljela jeste da se razmišlja o građanima Crne Gore, konkretno o građanima Podgorice, da je nama potrebna stabilna vlast. Kakvi su njihovi zahtjevi? Ja još uvijek to ne znam”, naglasila je poslanica PES-a.

Za sukob u Vladi između Demokrata i PES-a i optužbi za krivično djelo oko izbora v.d. direktora policije, prema njenom mišljenju to su samo nesuglasice koje se moraju riješiti.

“ Mislim da nije došlo do krivičnih dijela za sve ono što se Vlada optužuje. Ako mislimo o budućnosti Crne Gore i o našim građanima i evropskom putu, mora se sjesti i razgovarati. Svi smo odrasli i zreli ljudi, treba sjesti i razgovarati. Ako neko ima neki problem ili mu nešto smeta u funkcionisanju Vlade, to treba da se kaže i da se ti problemi rješavaju. Nema potrebe da dolazi do eskalacije, jer ne smijemo da zaboravimo da su nas građani birali”, jasna je Nedović.

Uprkos brojnim upozorenjima koja stižu sa Zapada da ne vide kao svoje prtnere koaliciju ZBCG i čijih bi redova nakon rekonstrukcije vlade imali ministre, Nedović smatra da bi oni bili u potpunosti na Evroatlanskom putu.

“Bez obzira što se ministri postavljaju politički ipak je to na neki način profesionalna funkcija. Ono što ja želim, jeste da vjerujem u procjenu gospodina Spajića. Nemojmo da zaboravimo, ZBCG bez obzira što možda ideološki pripadaju negdje desno, ako bi tako politički analizirali, izglasao sve ono što je bilo bitno za Crnu Goru, a to jeste da smo mi u ovoj koaliciji sa ZBCG-om uspjeli da odblokiramo procese koji se tiču poglavlja 23 i 24. Sve dok ova koalicija, poštuje sporazum i poštuje zadate ciljeve, a to jeste da je Crna Gora jedinstvena, da u ovoj državi svako od naših građana ima pravo da se izjašnjava kako on želi, sve dok država ide prozapadno, dok je cilj Evropska unija, ova vlada će držati stabilnost”, zaključila je Nedović.

5

avatar
1000
4
1
0
 
4
chroniclerVazdacetinjeEto takopff
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vazda
Gost
Vazda

Svima preporucujem da pogledaju dokumentarni film Majdan. Film prati desavanja tokom visemjesecnih protesta ukrajinaca na glavnom trgu Kieva jer Janukovic (Putinov satelit) je stalno prosipao pricu za gradjane Ukrajine da vlada i drzava streme ulasku u EU sve do momenta kad je to pristupanje trebalo potpisati. Tad on potpisuje ugovor o saradnji sa Rusijom. Policija je za tih nekoliko mjeseci… Više »

cetinje
Gost
cetinje

Gospodja Nedovic kako sama izjavi da pripada “krilu”Milojka Spajica pa zato kaze da “misli da su nesuglasice”a ono nije nego krivicno dijelo mimo svih zakona Crne Gore gospodjo Nedovic.

Eto tako
Gost
Eto tako

Koalicija ,,Rogovi u vreći”.

pff
Gost
pff

Nedović smatra da bi oni (ZBCG) bili u potpunosti na Evroatlanskom putu…Izgleda da smo mi ostali falš. Gospođa blefira, i to naočigled svih nas.

chronicler
Gost
chronicler

Kako je madam glasala na sastanku u Evropi, je li bila neutralna? U čije ime?

Send this to a friend