Politika

Nerma Dobardžić i Snežana Armenko položile zakletve

Pred predsjednikom Skupštine Crne Gore, Ivanom Brajovićem, danas su zakletve položile zamjenice Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Nerma Dobardžić i Snežana Armenko.

Brajović je istakao važnost funkcionisanja institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda u punom sastavu i izrazio uvjerenje da će zamjenice, uvažavajući međunarodne standarde i najbolju praksu, svojim transparentnim radom doprinijeti većem stepenu poštovanja i afirmacije ljudskih prava i sloboda.

On je podsjetio da crnogorsko društvo ima velika očekivanja od ove institucije i naglasio da je parlament u obavezi da pomogne instituciji Ombudsmana, kako bi u svom radu bili samostalni i nezavisni.

“Naš zadatak je da radimo zakonito i profesionalno na najbolji mogući način i time steknemo povjerenje građana“, naveo je Brajović.

On se osvrnuo i na nedavno usvojen Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola i naglasio da stepen poštovanja ljudskih prava ni u jednom društvu nije idealan, ali da usvajanje ovog Zakona predstavlja veliki iskorak za cjelokupno crnogorsko društvo i kvalitet ljudskih prava.

Zamjenica crnogorskog Ombudsmana, Snežana Mijušković, ocijenila je veoma značajnom podršku Parlamenta, naglasivši da bez nje, bez obzira na posvećenost ne mogu ostvariti svoju misiju.

Istakla je da se suočavaju sa dosta izazova i da se dostizanjem određenih standarda, sve veći broj građana obraća instituciji Ombudsmana, što predstavlja posebnu odgovornost.

Za zamjenice Ombudsmana, Nerma Dobardžić i Snežana Armenko, izabrane su na Drugoj sjednici Prvog redovnog zasijedanja, 25. juna 2020. godine.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Titograd
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Svaka cast za sudiju Snezanu Armenko ,divna osoba i vrstan sudija.

Send this to a friend