Politika

Neuspjelo čupanje RTCG: Gdje je dokaz da je pucano na policiju

Policija protest (Foto: Twitter)

Miraš Dušević

Televizija Crne Gore je 5. septembra oobjavila prilog na kojem novinarka kaže da je na Cetinju pucano na policiju iz vatreniog oružja, ali da nije bilo posljedica. Kako bi opravdali objavljeno, RTCG je danas objavila audio snimak  pucanja koji zapravo ne dokazuje ništa, jer se čuju pucnji ili pirotehnika, ali ne dokazuje ko je pucao, i ne dokazuje da je neko pucao na policiju.

Sumirano.

<<<RTCG objavio audio snimak navodne pucnjave na Belvederu: U slučaju da pucaju na vas…<<<

Prvo. Ne dokazuje audio snimak ništa, a video snimka koji bi potkrijepio pređašnju tvrdnju da je neko pucao na policajce nema.

Sve ovo znači da je Javni servis, bez dokaza, u udarnom terminu, objavio da je policija napadnuta vatrenim oružjem.

Drugo. Zar neko može i da pomisli da policija, koja snima ama baš sve, ne bi snimila i situaciju u kojoj “građani pucaju na njih”. Zar iko može pomisliti da bi policija dozvolila takav scenario, i da ne bi preduzela sve mjere i radnje kako bi ugušila takvu prijetnju i opasnost.

Treće. Da je neko vatrenim oružjem krenuo na policiju na barikadama nadomak Cetinja, da li bi policija bacala suzavac i šok bombe na građane koji su tu okupljeni ili bi zbog barikada gušila suzavcem one na cetinjskom trgu.

Četvrto. Da li neko zaista misli, da bi premijer Zdravko Krivokapić i Vlada, čekali makar i trenutak da obavijeste javnost da građani pucaju na policiju. Zar premijer ne bi održao vanredni pres da se to zaista dogodilo.

Da je neko od građana zapucao na policiju, to bi u okolnostima kakave su bile, značilo vanredno, ratno stanje u zemlji.

Podsjećamo, na audio snimku koji je objavila RTCG,  se čuju pucnji iz vatrenog oružja ili pirotehnike.

“Na našoj poziciji imamo upotrebu da li vatrenog oružja ili pirotehnike na vozilo, ne možemo da procijenimo”, čuje se na snimku.

Na audio – snimku nema podatka o tome kada se pucnjava dogodila, ali prema podacima Uprave policije, sve se odigralo petnaestak minuta prije osam časova u nedjelju ujutro.

Na snimku se između ostalog čuje rukovodilac Operativnog štaba Uprave policije Goran Jokić, koji kaže: “Povucite prvo ljudstvo”, a potom još jedan glas koji kaže: “Ovo je puška”.

Jokić je, kako se čuje na snimku, policiji  naređuje “evidentirajte” i “samo zaštiti ljudstvo”.

Na snimku se ponovo čuje glas starješine koji obavještava kolege: “Cijenimo da se moramo povući”.

“U slučaju da pucaju na vas, zaštitite sve. Znate kako ide upotreba oružja”, čuje se na snimku glas Jokića.

Jokić je rukovodio akcijom deblokade na Belvederu.

Najava generalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića i sama objava snimka izazvale su žustre polemike na društvenim mrežama.

Ovo su neki od komentara:

  • Ne mogu vjerovati da ovo RTCG objavljuju
  • Osvježilo, draga moja, osvježilo …
  • Jednog dana ćete zbog ovog odgovarati. Sa ovakvim namještaljkama ste riješili da izazovete građanski rat! Ovo su vam dokazi!!??
  • Kao Milošević 1992-1999
  • Ko je pucao na policiju???? Objavite snimak nemojte nam vrijeđati inteligenciju. Ako to prolazi kod @BorisRaonic i kvinsliškog savjeta kod ne prolazi.
  • Dakle u toku dana očekujemo snimak pucnja ili šucanja na policiju
  • Ako imate takav snimak i nijeste ga objavili tri dana, a javno diskutujete o njegovom sadržaju, onda nijeste javni servis @BorisRaonic nego aktivan politički sudionik
  • A zar je problem dobit original snimak evo četiri dana?O čemu se radi ovđe? Apsolutno nevjerodostojno je uzeti ga poslije toliko dana za dokaz bilo čega osim fingiranja vremena, i raznih tehnikalija. Da ga šalju na magare ka u prvi vakat, stiglo bi. Dajte, providni ste
  • Javni servisi obično napadaju političke strukture, institucije!!! RTCG je atakovao na živote građana Crne Gore!!!
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Vlast je pokazala u nedelju a i u danima posle skupa da su postupali totalno stihijski, bez ikakvog plana, bez ikakve komande, bez ikakvih dokaza za svoja postupanja koja bi ih pravdali….Zastidje ko vodi drzavu!

Zivaljevic vjer
Gost
Zivaljevic vjer

Licemjerje ovakve vlasti nema kraja

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Pa direktor je raonic,tipcni mrzitelj Crnogoraca,pa i ne cudi takvo izvjestavanje

Deni d boy
Gost
Deni d boy

Raonic je Emilo II hahahaha

Dr.Pg.
Gost
Dr.Pg.

samo polako…utvrdiće istraga ko je pucao i iz čega..možda je df ov čovjek da napravi haos…što prije sve ispitati i naći počinioca.

VrhLovćena
Gost
VrhLovćena

Ima video snimak na bosanskoj N1 Facebook profilu… Ako nekome treba ja ću poslati

marius
Gost
marius

N1 je Vuckova TV , tako da to mnogo govori o objektivnosti.

Serdar MNE
Gost
Serdar MNE

Evo objavile snimke pucnjave televizija BIH i N1 tako da djaba price i laži pucalo se i to zestoko!!!

Mila
Gost
Mila

Odavno je poginulo novinarstvo u RTCG. Amaterizam, spinovanje, ma, krečenje.

Montenegrina82
Gost
Montenegrina82

I pisanje lazi kako su htjeli da ubiju mitropolita. Pa zar vi mislite da neko nekog hoce da ubije snajperom da bi cekao da se dodje na Cetinje..

expert
Gost
expert

Ovo se nije ni desilo. Odmah bi bilo objavljeno istog dana da je neko pucao na policiju. Zar bi policija mirno posnatrala da neko puca na nju. Sigurno bi odmah uzvratila vatrom . Prema tome pucanja na policiju nije bilo.

Nenad
Gost
Nenad

Je li moguce da citam ovo..cdm protiv rtcg..stvarno neka nova vremena

@lexa
Gost
@lexa

RTCG jes da je javna kuća ali se srozao na samo dno po objektivnosti

Neo
Gost
Neo

😂😂😂😂👌🔝

🇲🇪Monenegro❤
Gost
🇲🇪Monenegro❤

Nema dokaza nema caura nema povreda nema nicega osim povreda gradjana od gumenih metaka neka pitaju one sto su bili u manastiru kao poslednja zastita ko je pucao oni najbolje znaju

Amigo
Gost
Amigo

Goran Jokić naravno naještao i ovo kako bi okrivio, DPS i narod CG da puca na policiju.
Isplivala je sva istina, naravno još će izaći na viđelo što je radio Jokić, Gorović i Brđanin u cilju hapšenja Veselina Veljovića.

Fred
Gost
Fred

Molotovljev koktel – 2.dio

Vule
Gost
Vule

TV iz doba Labudovuca i Guzine

Loš
Gost
Loš

Ne zna je li vatreno oružje ili pirotehnika?To kaže oolicajac.Vatromet ne ispaljuje zrna što znači da pucanja nije bilo,Uostalom oni sve snimaju..Ovo plasirati kao vijest u onakvoj situaciji je zločin.Providna propaganda.

Tajfun
Gost
Tajfun

Nova rukovodeca struktura RTCG je Velikosrpska,tako da bas nista ne iznenadjuje,nijesu im se poklopil planovi sa Vladom,svaku zdravorazuman civjek vidi da je ovo montirano,EVO MOJI DRAGI GRADHANI CG,KOGA FINANSIRAMO,MANIPULATORE!!

Realno
Gost
Realno

A policija kao ne bi privela tu osobu da se to desilo? To bi bila veca vijest od molotovljevog koktela o kojem su pricali i prije bacanja istog.
Jasno je da pokasavaju da opravdaju svoje postupke tako sto oce da izgleda da su se branili, a vecina novinara na njihovoj strani, plasirajuci dezinformacije sto je stramno!!

Mijo
Gost
Mijo

Novinarska etika,što je to???😵

Anakin
Gost
Anakin

Znaci mozes da pucas na javnom mjestu kad god pozelis, samo ne smijes u policijju, jel tako?

Eto tako
Gost
Eto tako

SREMNO OD RTCG,SRAMNO

Loš
Gost
Loš

Jasno.Kakav premijer ,takva televizija.Sakuputi sve snimke koji kompromituju vladu i objaviti na jednom mjestu.Mora da se nađe NVO koja će stati iza ovoga.

Libero7
Gost
Libero7

Raonicu prodao si se fasistima mjesto da budes snama na belveder stidi se

Vesko
Gost
Vesko

Bruka i zastidje od ,,javne kuce od posebnog znacaja ,,.No ,,kakav nauk,takvo i citanje ,,.Priuceni urednici,novinari vidimo kakvi su direktor i savjet,je prica za sebe.Jednom rijecju Pi.

Send this to a friend