Politika

Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi: DPS uporan da se samouništava napadima na lokalnu vlast predvođenu Demokratama

Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Opštinski odbor DPS Herceg Novog je uporan da se svakodnevno samouništava napadima na lokalnu vlast predvođenu Demokratama, saopšteno je večeras iz koalicije Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi.

“Osim putem činjenica da iza predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića i njegovog tima stoje neporecivi rezultati, DPS se svakog dana iznova vraća po novu političku i moralnu lekciju koju dobija kroz podsjećanja na rezultate njihove vladavine”, navode u saopštenju.

<<<DPS Herceg Novi: Aktuelna vlast obećavala subvencioniranje za poljoprivredne kredite, obećanje nije ispunjeno>>>

Kako dodaju, danas je podška poljoprivredi oblast u kojoj bi DPS-ov koordinator za Herceg Novi želio Demokratama držati lekcije.

“Ali Petar Ivanović očito misli da o podršci poljoprivrednicima sve zna otkad je sopstvenoj majci, inače penzionerki, formalnoj vlasnici kompanije „I-Wine“, preko partijskog druga, tadašnjeg direktora IRF-a Zorana Vukčevića obezbijedio kredit od 1,1 milion eura po izuzetno povoljnim uslovima, a za potrebe „izgradnje objekta za preradu grožđa“. A evo šta na Petrovu omiljenu „podršku poljorivrednicima“ kaže član 7. Zakona o sprečavanju korupcije: „Sukob interesa u vršenju javne funkcije postoji kad privatni interes javnog funkcionera utiče ili može uticati na nepristrasnost javnog funkcionera u vršenju javne funkcije”. Pametnom dosta, iako se ne mora biti pravnik da bi se razumjelo o čemu se tu radi”, navode u reagovanju.

Navode da je srećom, građanima rad DPS-a poznat, o čemu će im na izborima 9. maja još jednom poslati jasnu poruku. Znaju građani, dodaju, da podrška poljoprivredi i biznisu ne znači dijeljenje novca i povlastica svojim rođacima i podobnima.

Iz te koalicije navode da znaju građani da bi umjesto novog novskog trga radikalna stranka DPS kupila još 70 službenih automobila za potrebe svojih funkcionera a na teret Novljana.

“Da bi umjesto subvencionisanja kamata za poljoprivredne kredite što radi naša uprava, oni radije subvencionisali kamate za kupovine stanova svojim funkcionerima, kao u aktuelnoj aferi koja trese državu. Da bi umjesto 100.000m2 puteva izgradili nekoliko stambenih zgrada za potrebe svojih kumova, braće i sestara. Da bi umjesto mini grantova za razvoj poljoprivrednih gazdinstava čime će se pomoći nekih dvadesetak domaćinstava, neko od funkcionera DPS-a dobio nekretninu na pjeni od mora. Da bi umjesto bazara na kojima poljorivrednici plasiraju i reklamiraju svoje proizvode, partija-pohara obezbijedila još jedan stan po sramno niskoj cijeni nekom od svojih”, ističu u saopštenju.

To bi učinili i da bi umjesto izgradnje putne infrastrukture kojima se jača selo i stvaraju uslovi za bolje i lakše poljoprivredno poslovanje, kako dodaju, odlazeći cirkus uhljebio još svojih kadrova o trošku građana Herceg Novog.

“Da bi umjesto nove ribarske luke koju planira lokalna uprava, a opstruisala prethodna Vlada, Herceg Novi dobio još jednu „Vektru“. Da bi umjesto poštenog odnosa prema volji, interesima i imovini svojih sugrađana, partija uništitelja posijala još mržnje, radikalizma i nesloge”, naovode u toj koaliciji.

Poručuju da je lokalna vlast za prethodne četiri godine realizovala preko 200, a u naredom periodu planira realizaciju još 300 projekata.

“A u partiji koja je poharala državu odlično znaju da su brojni projekti, među kojima su pitanje putne infrastrukture i vodosnabdijevanje hercegnovskih sela u zaleđu, kao i poluostrvo Luštica i potencijali sa kojima raspolaže, usporeni opstrukcijama koje je lokalna samouprava imala sa prethodnim ministarstvom i Upravom za šume. Usporeni, ali ne i zaustavljeni: zahtjevi koje je Opština Herceg Novi upućivala ministarstvu u prethodnom periodu biće obnovljeni, kako bi se saglasnosti dobile od nadležnog ministarstva”, ističu u saopštenju.

Dodaju da je nakon svega viđenog, jedna stvar sigurna: DPS se trudi da zabilježi što gori rezultat na izborima u Herceg Novom. Tome svjedoči otvaranje tema o kojima bi u najmanju ruku trebalo da ćute kao zaliveni, s obzirom na to šta su uradili ovom društvu.

“Ako nije tako, čemu onda ovo vrijeđanje inteligencije Novljanki i Novljana dovođenjem krajnje kompromitovanog Petra Ivanovića za koordinatora u Herceg Novi, grad koji se uvijek umio oteti prevari?”, zaključuju u saopštenju.

Send this to a friend