Politika

Nije dobro u ovom momentu uslovljavati koaliciju

Halil Duković

Funkcioner Demokratske partije socijalista DPS Halil Duković kazao je da u ovom trenutku nije dobro što albanske partije uslovljavaju koaliciju, ističući da to ne vodi ničemu dobrom, pogotovo ne boljem životu građana kojem, kako je naveo, svi teže.

Poručio je i da se zakoni moraju poštovati. On je to saopštio u izjavi za Dan nakon što su iz Albanskog foruma, koji čine Albanska alternativa Nika Đeljošaja i Demokratski savez Albanaca Nikole Camaja, najavili da će na nivou svih nacionalnih partija razmotriti dalje učešće u vlasti čiji je dio ministar kulture Aleksandar Bogdanović. Iz Albanskog foruma su negodovali zbog najave Ministarstva kulture da će podnijeti prijavu protiv organizatora skupa u mjestu Trgaja u Tuzima, na rijeci Cijevni, na kojem se vijorila samo albanska zastava, a ne i nacionalna zastava Crne Gore.

“Slažem se sa Forumom samo u jednome da se ne mogu uporediti skupovi u Herceg Novom i ovaj skup na Cijevni, jer ovdje na Cijevni ni jednom jedinom riječju nije nešto rečeno protiv Crne Gore, niti bilo kojeg naroda u Crnoj Gori, niti se trgovalo sa teritorijom Crne Gore. Jedina greška im je što nijesu istakli i crnogorsku zastavu pored albanske, da taj skup bude zaista odraz svega onoga što je naša država, koja se mora poštovati”, kazao je Duković.

On je naveo i da osim uslovljavanjem koalicije, nije dobro ni pozivati se na doprinos izglasavanju nezavisnosti 2016. godine, navodeći da je to zasluga svih.

“Prvo, pitanje nezavisnosti Crne Gore jeste zasluga svih građana koji su glasali. Naravno, u tome zaslugu imaju i Albanci, kao dio crnogorskih građana, koji su se izjasnili na referendumu za suverenu i nezavisnudržavu Crnu Goru. Drugo, uslovljavati bilo čiju koaliciju sa nekim razlogom, posebno u ovoj situaciji, mislim da nije na nivou niti je odraz neke politike koja treba da dovede do afirmacije svih građana, za budućnost svih nas, za neko bolje sjutra. I treće, mislim da je vrijeme da svako počne da radi svoj posao. Mislim da Ministarstvo kulture radi svoj posao u skladu sa zakonom, koji smo mi u parlamentu donijeli, jer su i oni dio te većine. Tako da, pozivati se na poštovanje zakona, a raditi na kršenju tih zakona, ne znam koliko je dobro za sve nas”, zaključio je Duković.

9

avatar
1000
9
0
0
 
8
ЈоцоpodgoričaninStra TuzaninDinosaGusinje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Јоцо
Gost
Јоцо

То је то. Дотле смо дошли. Уз сво поштовање, Халиле Дуковићу, али је безобразно и нелогично да ти процјењујеш намјере аутохтоних државотворних грађана Црне Горе окупљених на концерту у Херцег Новом. Управо су њихови преци, борећи се против твојих предака, ослободили Црну Гору од оних чију су власт и вјеру примили твоји преци. Ненормално је да ти данас нас учиш… Više »

podgoričanin
Gost
podgoričanin

A što? Da niste u sred krađe državnog budžeta pa da vas sačekaju da završite?

Stra Tuzanin
Gost
Stra Tuzanin

Tuski Muslimani Albanci jednu postuju sinbole ove drzave,A nas Predsednik Nika Djeljosaj samo zna da podigne Albansku zastavu jer krije svoje neznanje rukovosjenja Opstinom Tuzi,vec osjecaju gradjani Opstine Tuzi njegovu nesposobnost,mišljenja sam da bi sada bio debela opzicija u Opstinu Tuzi

Dinosa
Gost
Dinosa

Sve treba kaznjavati ko ne postuje sibole ove Drzave,a nece oni izaci iz kolicije siguran budi vise oni vole vlast nego svoje Porodice,par puta sam rekao na ovom Portalu,da se ostave zastava,neka nesto dobro naprave u Tuzima i Ulcinju a taj njihov Patriotizam neka ostave doma i Geci i Nika

Gusinje
Gost
Gusinje

Nemoze se opravdati nicim skup na Cijevni bez obzira sto se nije su cule rijeci omalovazavanja nase Drzave ali svi znamo sta je u glavama Albanskih sovinista,uzimanja tudjih teritorija pod izgovorom nekakvih njihovi predaka koji su odje zivjeli sto je cista Laz I ti nece proci sigurno niti u Gusinju niti u Plavu znaju oni to dobro,Bosnjacki narod u ovim… Više »

goko
Gost
goko

Dio Foruma je DUA, a na skupu u Cijevnu bio prisutan i poslanik DPS Luidj Skrelja

brkoo
Gost
brkoo

Evo ga još jedan” evro patriota” voli CG do poslednjeg evra.

Svjefol
Gost
Svjefol

Sve je tacno tako.

Belko
Gost
Belko

“Nisu trgovali teritorijom” ” nijesu istakli crnogorsku zastavu”…Pametnome dosta. ISti su i jedni i drugi, sa mo ovi to rade n amalo sofisticiraniji nacin, a isto nam isle.

Send this to a friend