Politika

Nikčević: Đeljošaj besu poštuje samo kada je njegov interes u pitanju

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj besu poštuje samo kada je njegov interes u pitanju, rekao je član Izvršnog odbora DPS-a Tuzi Radovan Nikčević.

“Za nas u DPS-u najmanje je bitan identitet potpisnika naših saopštenja, jer nama za razliku od Vas, Vaših trenutnih i potencijalnih partnera, etnička ili religijska pripadnost ili mjesto boravka, ne određuje naše stavove i političku preferenciju, već predstavlja naše najveće bogatstvo.

Koliko su Vama (ne)važni i Tuzi, Albanci i Vaši glasači svima ovih dana postaje jasno. Nama je već odavno poznato Vaše šizofreno ponašanje i da besu poštujete samo kada je u pitanju vaš lični interes još iz perioda kada ste prikupljali potpise za stvaranje etničkog regiona u Crnoj Gori. Zatim ste nam zajedno sa Siništajem kao spasioca nudili Medojevića, da bi zatim podržali i Danajevu “Prirodnu Albaniju”, rekao je Nikčević.

On je rekao da Đeljošaja boli to što je DPS i na ovim izborima snažnije podržan od strane njegovih sunarodnika nego  tkz. “Albanska lista”.

“Takođe, mislim da moja izjava, iako nijesam etnički Albanac, više oslikava vrijednosti albanskog naroda nego Vaše ponašanje. Onaj ko Vam je pisao saopštenje nesvjesno je pokazao da Vas i Vaše nesuđene partnere vodi kratkoročni interes, želja za osvetom i mržnja prema svemu što je drugačije. Za razliku od nas koji gradimo mostove i promovišemo trajne vrijednosti.

Ovim saopštenjem ste nas i javnost podsjetili na Vaše obraćanje povodom obilježavanja 13. jula (slika plagijata), i sami znate da ste plagirali i da su Vaši mentori nevješto pokušali da Vas izvlače iz živog blata. Oni su pokušavali da Vas izvlače, a Vi sve više nastavljate da tonete, ali ipak sve jasnije pokazujete Vaše pravo lice”, ističe Nikčević.

On je Đeljošaju takođe poručio da ne sudi po sebi i ne pravi projekcije.

“Jer i Vi znate da bi trebalo da se stidite. Ipak, i za to treba imati obraza. Vi koji pretendujete da nam držite politički čas, bilo bi lijepo da porazmislite o tome što ste radili i što su za Vas govorili svi od Dinoše do Camaja, od Kaljošaja do Siništaja, od Bardhija do Đeke, od Nimanbegua do Holaja.

Sjetite se šta ste govorili jedni o drugima, podsjetite se Vašeg odnosa sa Vašim bivšim mentorom Medojevićem, sa bivšim koalicionim partnerom iz SNP Koljom Ljuljđurajem, sjetite se prijetnji Vašeg trenutnog i omiljenog koalicionog partnera Stjefana Camaja (Demokrate) ili Vašeg nesuđenog koalicionog partnera, sa kojim ste ranije dijelili zajednički klub, Abazovićem. Što će tek da kažu o Vama oni koje trenutno držite uz sebe samo zato što im dajete sitne privilegije”, napominje Nikčević.

O tome o kakvoj se osobi radi, kako je rekao, govori i činjenica da, za razliku od druge albanske liste, Đeljošaj nije uspio da formira poslanički klub, jer željeći da sjednu na više stolica, na kraju su izvisili.

“Prosto, neće Vas više niko, a kamoli oni koji vas dobro poznaju. Sve ovo je više nego dovoljno da i neko poput Vas shvati da treba da se držite što dalje od politike. Da ste imali bar malo odgovornosti i da poštujete Vaše sugrađane poslije Vaših putašestvija i kršenja mjera NKT trebalo je da date ostavku na mjesto predsjednika Opštine Tuzi.

Na kraju koliko ste se rado povukli sa mjesta poslanika govori i činjenica da ste posljednji dan dali ostavku na mjesto poslanika. Nije valjda da ste se toliko borili da budete nosilac liste da biste dali ostavku, jer to bi značilo da ste još jednom prevarili Vaše birače. Koliko držite do ličnog interesa možda upravo govori činjenica da nijeste ustupili poslaničko mjesto Mehmetu Bardhiju ili to što se još uvijek ne zna ko će Vas predstaviti u ovom skupštinskom sazivu”, zaključuje se u saopštenju Nikčevića.

Send this to a friend