Politika

Nikolić: Izjave i ponašanje Amfilohija dokaz da su protesti politički

Miloš Nikolić

Portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić kazao je da su izjave i ponašanje mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija dokaz da su protesti politički.

<<<Amfilohije: Molim se Bogu da urazumi i Duška Markovića<<<

“Neprekidno nastojanje mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Amfilohija, da unese razdor u Demokratsku partiju socijalista sve više postaje tragikomično. Ovim uzaludnim pokušajima on pokazuje da je dio višegodišnje orkestrirane kampanje, koja sada ima novi, lažni povod, ali stari cilj – rušenje Crne Gore. Ta kampanja, kao i sve prethodne slične, završiće još jednim njihovim porazom”, kazao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, ono što je bilo očekivano i predvidljivo – u nedostatku ijednog argumenta u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja  – Amfilohije se vraća retorici i porukama koje su inspirisale, podsticale i opravdavale tragične sukobe na prostorima bivše Jugoslavije 90-tih.

“Govoru koji je izazvao razaranje, nesreću i patnju za sve njene narode, posebno srpski koji su oni “štitili”. Osvježenog pamćenja, nakon što je odgledao dokumentarni zapis o svom decenijskom sramnom govoru mržnje i huškanju na rat, Amfilohije se opet besprizorno ostrvio na Crnu Goru i na sve koji u njoj žive. Uvredama i prijetnjama, podvalama i kletvama, pokušavao je da nipodaštava i vrijeđa neporečive i neizbrisive vrijednosti naše istorije i tradicije, negirajući neporečivo – autokefalnost CPC, nasilno ukinute poslije Prvog svjetskog rata”, ističe Nikolić.

Kako je dodao, prizemni izrazi kojima se mitropolit SPC služio tom prilikom, ispod su nivoa svake pristojne komunikacije i ne zaslužuju komentar.

“Takve izjave i ponašanje Mitropolita samo potvrdjuju činjenicu da su crkveni protesti dominantno politički, nevješto kamuflirani u svešteničke odore, sa utopističkim ciljem i samoobmanom da mogu srušiti Crnu Goru, poništiti njenu državnost, opravdati tezu o njenoj “prolaznosti” i prinijeti je na oltar Srbiji kao kompezaciju za Kosovo”, naveo je Nikolić.

Zato DPS ima poruku za njh.

“Zato im poručujemo: vi šetajte, a država Crna Gora, njeni građani i njena izabrana vlast umjeće, kao i mnogo puta do sada, da prepoznaju i spriječe svaki pokušaj narušavanja mira i stabilnosti, i da zaštite ono što smo mukotrpno  gradili nekoliko decenija, stvarajući državu slobodnih i jednakih građana, čija prava štite jake institucije”, zaključuje poslanik DPS-a.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Montesprdnja
Gost
Montesprdnja

Je li politička izjava:” Dvadeset i tri pratioca su ga pratili sad tamo u Majami, da se provodi za Novu godinu. Ko to plaća?”, rekao je Amfilohije a prenio CdM.

Lav
Gost
Lav

Ne, to je prostacka izjava

Toni
Gost
Toni

Da, prostački je pitati od čega putuje predsjednik države na neformalne puteve. Ako tome dodamo i činjenicu da je poznat po tome što ništa ne plaća, stvar je još i gora. Niko ne zna kako mu novčanik izgleda, ali je prostački pitati kako onda troši.

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Preśednik se vozi Državnim avionom! Pa vozi,zato što je Preśedniķ,makar se vozi avionom svoje Države,a ne ka Knežević i Mandić da sto se voze avionom druge Države,i sve ponosni na to sto bili na raspolaganju Vučići i Vulinu u pomoći podrivanju sopstvene Države!

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Da se razumjemo,da ne budem pogrešno svaćen! To mislim za sve popove i hodze koji zloupotrebljavaju muku naroda,a svašta u zivotu snađe zivog covjeka!

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

To je izmišljen običaj davanja priloga u manastiru! Tačno si dobro opisao i istinu rekao! Ispade da Bog radi za pare i po satnici! Bože pomozi mi za 5e! Bože mi ti oprosti i ne upiši u grijeh! Ali to tako liči! Mrčni narod muka na sve naćera,pa daje pare! A od te muke nečije se voze dzipovi.

prijatelj
Gost
prijatelj

Đe si Nikoliću portparole DPS-a junačkoga! Oj ha!

Boris
Gost
Boris

gotovi ste!!!! dosta je bilo!!!

Serdar
Gost
Serdar

Ko plaća što vi trošite ?

mrkela
Gost
mrkela

Prijestonicom Cetinje ne šetaju i neće !

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Sve je laž,sve osim Crne Gore! Da je vječna!🇲🇪

KolenicaMolaben
Gost
KolenicaMolaben

Ovo je Pepin brat Džordž?

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Pa uveličajte 15/20 hiljada,a nemoj te toliko uvećavati,makrar za 120 hiljada uvećate cifru,to je otvorena laž. Eno i Amfiloje se posramio od vasih lazi.

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Uhhh…kad čujem da se gađaju ciframa od 150 i 200 hiljada građana na litije,smrke mi se..ja ne mogu moje laži vise da slušam a ne vaše!

Sever
Gost
Sever

TIK-TAK, TIK-TAK….otkucava polako ali SIGURNO.

Mina
Gost
Mina

Opet vas myka hvata od litija.Neka ,i treba.

Lav
Gost
Lav

Pametni Cetinjani su pravu titulu Ristu dali prije nepunih 30 godina.

Velja gora
Gost
Velja gora

Dali, nedali
150000 ljudi na litijama su svakoga postavili dje mu.je mjesto

Velja gora
Gost
Velja gora

Tako mi ozbiljno djelujes
Ulivas brate neku sigurnost

kum profesor
Gost
kum profesor

I kući su sad počeli ozbiljnije da ga doživljavaju!

Di-dzey
Gost
Di-dzey

Nikolicu kad budete padali i tebe ce pasti nesto.

Montesprdnja
Gost
Montesprdnja

Ako 200.000 građana učestvuje u “političkim protestima” onda svaka iole ozbiljnija Vlada podnosi ostavku? Bivši Predsjednik Njemačke je morao da podnese ostavku jer mu je prijatelj platio račun za putovanje od 800 eura. Klinika iz Hanovera proćeruje jednog Crnogorca jer poreski obveznici neće da plaćaju troškove obezbeđenja tog pacijenta i neće da prime njegove pare jer se sumnja da su… Više »

Kremen
Gost
Kremen

A naš predsjednik leti državnim avionom do Pariza 2 puta i nikome ništa… NAJMILIJE MI JE ŠTO ĆE IM BAHATOST PRESUDITI DA IZGUBE VLAST I PUŠTE NAS DA ŽIVIMO !!!! A SPUŽ ĆE IH BITI PREPUN !!!

Ogi
Gost
Ogi

Sve ste gospodine upravu to tako traba biti ali prvo ratne zlocince i njihove pomagace trebate rijesiti. Vama pravi haos po CG ekipa o kojoj uce u skandinaviji u OS iz istorije kao zlocincima

LSCG
Gost
LSCG

Nikolicu, ne ide se ’45 u četnike 😀

Marko
Gost
Marko

A ko ce da plati sto ste ukrali

Zabjelo
Gost
Zabjelo

E novog potparola

Kremen
Gost
Kremen

A TI SI DOKAZ DA OVU VLAST TREBA ŠTO PRIJE SMIJENITI !!!

Profesor
Gost
Profesor

Jednom je jedan pop ovako rekao kad ga je vjernik u crkvi upitao gdje ide prilog koji narod ostavlja.Pop-BOGU. Kako Bogu pitao ga je vjernik. A pop ce njemu na to lijepo,bacimo novac u vazduh i kazemo uzmi Boze sta je tvoje tp sto padne to je moje..Ziva istina nije vic niti prica…Zakljucite sami sve…Sa kim imamo posla…

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Niti je to tačno niti si ti profesor! U stvari, možda jesi profesor fizičkog. Oni su polupismeni! Ova i još par anegdota se pripisuju popo Ćirilu, jednom vrlo duhovitom popu.

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Tačno! Ž

PROF.....
Gost
PROF.....

MOGADE LI OSPIT BEZ TATE POLOZIT?

KRiv
Gost
KRiv

A zamisli otkrio si Crkvu na Rumiju
😋🤣😃

MRAK STIZE
Gost
MRAK STIZE

DOBRO UKAPIRA DA SMO PROTIV TEBE I TAKVIH UHLJEBLJENIKA TATINIH

Brat nas
Gost
Brat nas

OPET STRUCNJAK ZA POLITIKU
🤣🤣🤣🤣🤣🤣😃😃😃

Pazof
Gost
Pazof

Pravi si

Student
Gost
Student

Za igranku
🤣🤣🤣

MolicuLijepo
Gost
MolicuLijepo

A cime ces ti da se bavis kad se promjeni vlast? Sta znas da radis?

🔴🔵⚪
Gost
🔴🔵⚪

Gubi se, mali

Staxe
Gost
Staxe

Novi portparole,ajde nešto novo…izblejasmo od istih priča…

Montoya
Gost
Montoya

Čudo… Tolika glava, a tolicki mozak

Neko
Gost
Neko

Hahhahaahhaahah bravoooo

J.j.j
Gost
J.j.j

“vi šetajte, a država Crna Gora, njeni građani i njena izabrana vlast umjeće, kao i mnogo puta do sada, da prepoznaju i spriječe svaki pokušaj narušavanja mira i stabilnosti,”
A kako cete prepoznati nesto cega nema? Niko mir ne narusava mada vi to jedva cekate.

ND
Gost
ND

Mitinzi,a ne litije,nazovite to pravim imenom.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ne rušenjem krstionice i crkve na rumiji,podigli ste “moć”ristu,pa je čovjek umislio da je jači od države!

Jaa
Gost
Jaa

Sruši je,brani li ti ko? Smiješ li?

Sramotan covjek
Gost
Sramotan covjek

Uh.sto nas . pogadja ovog. Politicara.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

dokaz da vi komunisti polako gubite tlo pod nogama

Send this to a friend