Politika

Nikolić: Jedina opstrukcija je usvajanje tužilačkog zakona kojim se ugrožava evropska budućnost Crne Gore

Miloš Nikolić

Portparol i poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić  kazao je da jedina opstrukcija u priči sa izmjenama tužilačkog zakona je ona koja se tiče rizika sa kojim je Crna Gora suočena povodom budućnosti njenih evropskih integracija. Sve drugo je isključivo populizam, svojstven predsjedniku Skupštine i partiji iz koje dolazi.

“Podsjetićemo najprije da iza odluke predsjednika države stoje sasvim jasne poruke – od Brisela do Vene-cijanske komisije. Ukoliko kritike sa tih adresa predsjednik Skupštine doživljava kao opstrukciju, a ne kao jasno usmjeravanje Crne Gore ka evropskim vrijednostima – onda je to njegov problem, kojim će ubuduće morati ozbiljnije da se pozabavi”, napominje Nikolić.

Portparol DPS-a naglašava da razumijevajući i političko neiskustvo i nestručnost vladajuće većine – ipak je važno da oni najzad shvate da ključni zakonski akti ne mogu biti donošeni uz neuvažavanje preporuka međunarodnih partnera, ili uz njihovu djelimičnu primjenu, onako kako to nekome politički odgovara.

“Baš zato, odluka o vraćanju izmjena tužilačkog zakona bio je jedini potez koji je predsjednik i mogao preduzeti kao državnik posvećen evropskom putu Crne Gore. A to što su i sam predsjednik Skupštine i partije iz vladajuće većine taoci ultimatuma konzervativne strukture kakva je Demokratski front – nije ni naš, ni problem zbog kojeg predsjednik Đukanović treba da unizi sopstvenu funkciju i odgovornosti”, zaključuje Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

A ako skupština ko prošli put ponovo glasa za zakon,što će tad bit?

Send this to a friend