Politika

Nikolić: Krivokapić čestitao Republici Srpskoj, jer njega i Abazovića na vlasti drži četnički vojvoda Mandić

Andrija Nikolić

Premijer Zdravko Krivokapić poslao je poruku da je odan evropskim vrijednostima onoliko koliko traje njegovo formalno radno vrijeme, a da se nakon toga vraća u gravitaciono polje vrijednosnog sistema Andrije Mandića, kazao je poslanik DPS-a Andrija Nikolić, komentarišući čestitku Krivokapića povodom Dana Republike Srpske.

Nikolić navodi da su premijeru i njegovim savjetnicima bila potrebna puna 24 sata da telefonsku čestitku, upućenu predsjednici tog entiteta u Bosni i Hercegovini Željki Cvijanović, relativizuju i okarakterišu kao privatno ćaskanje, koje nema veze sa onim što predsjednik Vlade govori zvanično.

“Ako je Krivokapić javno priznao da je krijući čestitao neustavni Dan Republike Srpske, očekujući da ga Željka Cvijanović kojoj je čestitka bila upućena, neće ofirati, onda definitivno imamo posla sa premijerom sa dva lica koji nema svijest o značaju posla kojeg se prihvatio, pa samim tim ne može biti ni kompetentan da se njime bavi. Jer kakve veze ima, da li premijer neke države čestita nešto javno ili tajno?! Ukoliko svoju funkciju obavlja u skladu sa Ustavom, predsjednik Vlade će biti dostojan tog poziva 24 sata dnevno, i prilikom eventualnog propusta neće se pozvati na privatnost”, istakao je Nikolić.

Da, s druge strane, kako dodaje, kompromitacija nosilaca vladine politike bude kompletna, potrudio se Krivokapićev potpredsjednik Dritan Abazović, koji je bez prethodne provjere, na lažnom Twitter profilu člana predsjedništva BIH Željka Komšića iskucao kako Vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije.

“O tempora, o mores. (Čudnih li vremena i običaja.) Kao da Komšić nije upoznat da rukom, koju Abazović u ime Crne Gore pruža prema Bosni i Hercegovini, ne upravlja on, nego neko drugi”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, zna se i u Sarajevu da je upravo zahvaljujući Abazoviću, građanska država Crna Gora, u regionu i šire prepoznata po multietničkom skladu, dobila klerikalnu, jednovjersku vlast kojom upravlja Srpska crkva.

“Jednako kao što je poznato da presudnu podršku Krivokapićevoj i Abazovićevoj vladi, u crnogorskom parlamentu obezbjeđuju poslanici nacionalističkog Demokratskog fronta, isti oni koji veličaju osuđene ratne zločince Mladića i Karadžića, nazivajući ih patriotama. I kao što Krivokapić sve i da hoće, ne može pobjeći od onih koji su ga instalirali na mjesto premijera, ni Abazović neće moći da izbriše iz pamćenja odgovor koji mu je u jeku postizborne pobjedničke euforije u Crnoj Gori, uputio čuveni sarajevski publicista Senad Pećanin, kazavši da se Sarajevo od “talasa promjena čiji je Abazović simbol, odbranilo životima svojih najboljih sinova i kćeri, između ‘92. i ‘95″. Dakle, onda kada se zaokruživao projekat krvave podjele Bosne i Hercegovine i stvaranja Republike Srpske”, zaključio je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kokomo
Gost
Kokomo

Ovoga tipa kad vidim, shvatim sta znaci ona izreka “karikatura od coeka”, …. a jos kad prozbori koju “pametnu”, hahahahahahahahaha

Masa
Gost
Masa

Nikolicu budi relaksiran 😂

Sumar
Gost
Sumar

Cini mi se da je ovo gore nego poslije “Podgoricke skupstine”, pa se sa pravom pitam, a hoce li u opste biti suverenosti Crne Gore ili je postala juzna Sumadija?

Sasa
Gost
Sasa

borio se Mandic kolenicama po restoranima ,ne dolazio u skupštinu da se bori ,nego primao redovno platu,kriv je dps jer im nije ukinuo primanja ,a oni ce sve zivo da ukinu i zatru..

Gojak
Gost
Gojak

Pusti vise to. Napanite ih za vakcinu. Pomrije narod i propade ekonomija u raspravama o glupostima.

Matrixkotor
Gost
Matrixkotor

👍…💪🇲🇪💪

Grone
Gost
Grone

Podrska za Nikolića.Na sledecim izborima kad pobijedimo Nikolića,gradonacelnika Vukovića i ostalu garnituru koja je za CG postavit na važna mjesta u vladi

Blazer
Gost
Blazer

Buduci Premijer CG

lorena
Gost
lorena

Smirite se opozicijo! Nikolicu, Mandic ti je ocigledno bas znacajan jer ne prestajes da ga pominjes

Sa Ceva ravnoga
Gost
Sa Ceva ravnoga

Ponosni na naseg dicnog Crnogorca, najboljeg poslanika u republickom parlamentu !

Марко
Gost
Марко

Мандићу, само јако! Ти би и требао да их “држиш” на власти јер си се ти борио и у Скупштини и на улицама са народом за побједу!

Toson
Gost
Toson

Bravo

Đulaga
Gost
Đulaga

Tačno. Da je Krivokapić barem javno čestitao – prema presudi Ustavnog suda BiH i mišljenju Venecijanske komisije – neustavni i duboko diskriminatorni tzv. Dan RS-a, to bi bio neprijateljski čin prema BiH, ali barem s kičmom i otvoreno učinjen. Ovako, tajnim čestitanjem Krivokapić je pokazao duboko pravno, političko i ljudsko licemjerje, dvoličnjaštvo i munafikluk, pokazao se kao beskičmeni i podmukli… Više »

Velimir
Gost
Velimir

Ovo je nezapamcena bruka kakve nije bilo ni u ratnim vremenima!
TUGA golema od ove Spc- Vucicke vlasti!
Ovakve nije bilo ni poslije 1919 godine!

Grone
Gost
Grone

Vojvoda Zdravko ne zna da se ponaša.On se sav izgubio,ni sa navigacijom se ne može pronać

nebuloza
Gost
nebuloza

Šta ste vi samo radili za one što su vas držali na vlasti…

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

I podržava svetosavska komanda iz Bg, kao i njeno istureno odjeljenje u CG.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Cus privatno cestita. Kakva sramota od pravdanja. Ceka je da mu istekne radno vrijeme na posa pa onda cestita. Hahahsha , on je kuci srbijanski nacionalista a na posa evropski cojek sirokih shvatanja.

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Tebe je na vlasti držao Milo, sad si na aparatima.

Simon
Gost
Simon

Aooo kakva prica

Send this to a friend