Politika

Nikolić: Perovićev nastup pokazao političku monstruoznost crnogorskog Arhimeda

Miloš Nikolić

Mesijanski nastup Miodraga Perovića na sopstvenoj televiziji pokazao je svu provincijsku pretencioznost i političku monstruoznost ovog crnogorskog Arhimeda, saopštio je danas portparol Demokratske partije socijalista i poslanik Miloš Nikolić.

Kako je istakao, Perović nije mogao da sakrije euforiju što ga je zapalo da sa popovima i predstavnicima antidržavne koalicije sastavlja izvršnu vlast.

“Naučnik – kako sebe rado, mada bez mnogo osnova, naziva – tvrdi da će njegova Vlada modernizovati Crnu Goru?! Doduše nije objasnio kako se te njegove ambicije i ideje sprovode kađenjem institucija, kletvama, prijetnjama manjinskim narodima, proklinjanjem birača DPS-a i pričom o dvije srpske države, iako je pokušao da svoje partnere amnestira političkim neiskustvom”, navodi Nikolić.

Dodaje da zaista zvuči farsično kada o slobodi institucija govori čovjek koji je zarobio sve čega se dotakao, istovremeno pretvarajući svoje firme u partijske ćelije, dajući otkaze onima koji misle drugačije od njega, reketirajući privrednike, državne institucije, ugrožavajući budućnost svojih zaposlenih i potkradajući državu uplaćivanjem doprinosa na minimalac ili izbjegavanjem plaćanja obaveza.

“Kada Perović, prijeti da će on i njegovi zabraniti DPS, to stvarno djeluje komično ali i monstruozno u isto vrijeme. Komično – zato što takvom izjavom ovaj lažni moralista džinovskih ambicija, pokazuje svoju euforiju u kojoj zaboravlja da je DPS najveća i najjača politička partija. Monstruozno – zato što argumentacijom tipa “ako ih pustimo da prežive” – misleći na najveću i najbrojniju partiju u Crnoj Gori – on pokazuje da pretenduje na neformalno mjesto u novoj vlasti sa kojeg će da odlučuje ko treba da bude ugašen, ko ućutkan, ko će da preživi a kome će to pravo uskratiti”, naglašava poslanik DPS.

Kako kaže, ostaje im da konstatuju da se bar po tom planu gašenja DPS složio sa svojim antipodom Nebojšom Medojevićem, u međusobnim optužbama ko je od njih saradnik UDBE.

“I na kraju, Perovićevu javno izgovorenu tvrdnju o potkupljivanju političkih predstavnika manjinskih naroda najbolje demantuje lojalnost koju ti narodi iskazuju prema Crnoj Gori, ali i ogromna podrška apsolutno svih liberalnih i demokratski nastrojenih intelektualaca regiona. Ti ljudi su devedesetih podržavali tadašnji Monitor, danas većina njih odbija da da izjavu ili intervju za njih. Morao bi se tužni mali čovjek sa velikim “mesijanskim kompleksom” konačno zapitati – zašto. Odgovor je baš bolan”, zaključuje Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maro 2020
Gost
Maro 2020

Kad ambicije pojedu čovjeka .

Mike so
Gost
Mike so

Je li u srodstvu sa Andrijom ovaj fini momci malo kopiraju Mila ali mrka kapa,ljepse da se dps nije podmladjivao zlatilo se Lalu Nikcevic gledati

LSCG
Gost
LSCG

A kako oburda Mila profesor. Geometriski precizno kao sto.dolikuje

Bill
Gost
Bill

Kme, kme… Nikad vise dps.

Mongro
Gost
Mongro

M. Perovic u intervju sebe naziva crnogorskim suverenistom a u isto vrijeme se zahvaljuje svešteniku spc Peroviću da dijele isti stav da je spc crkva i crnogoraca?! On u nekoliko navrata ističe njegov stav da su crnogorci srpskog porijekla pa čak i navodi citat Petra I, đe zaboravlja da u to vrijeme u CG riječ “srpstvo” je značilo “pravoslavac”! Pitamo… Više »

Mongro
Gost
Mongro

Voditelj mu je u više navrata postavio isto pitanje, da iznese stav o današnjoj vladi, na sta je gosp. Perović stalno izbjegavao direktno da odgovori. Tek u 50. min on suvislo pokušava dati odgovor na način da gleda na novu vlast kritički, objašnjavajući to neiskustvom, ali istovremeno podržavajući novog mandatara vlasti Krivokapića, da je on častan srbin koji će braniti… Više »

Atos
Gost
Atos

Dps je najozbiljniba partija, ali se ponašate zadnje godinu dana neozbiljno i za to krivite Crovu, možete i Mars i Jupiter

Nancy
Gost
Nancy

A rakcevic cuti

Bijela
Gost
Bijela

Šta znači “profesor” i ja sam pravnik, pa ne mlatim okolo i ne predstavljam se tako. Nije meni profesor no onima što im je nekad davno predavao. I njegova matematička profesija nema veze s humanističkim naukama. Oću reći da tehnička inteligencija ( rukoljub, miško, banja) uvodi diletantizam u politiku i naše živote. Zato bravo mladi, hrabri i pametni. Starci ajte… Više »

Saad
Gost
Saad

Ako Misko želi da se miri mogao je tražiti partnere medju građanskim Srbima a ima ih. Nije da ih nema. Naročito ako se tu ubroje i Crnogorci “srpskog korijena”. A ovako kad je sklopio pakt sa SPC – bastionom velikosrpskog nacionalizma, pogazio je sve što je prije radio i pričao. I svi neuvjerljivi motivi o kojima je pričao ne mogu… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Meni je ovaj mali presmiješan. Kad će se zaposliti ?

Milica
Gost
Milica

A meni su presmiješni takvi kao ti

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Profesor je Profesor ! A ovaj junosa je dosadan i smara cim progovori !

bozidar
Gost
bozidar

Ajde Nikoliću prošlo je tvoje pokušaj naći neko radno mjesto gdje se nešto zaista radi a ne palamudi bez veze.

Aco
Gost
Aco

Fino ovo momce

Junac
Gost
Junac

Muuuuu

Darina
Gost
Darina

Perović je čudak. Puštite ga neka se glupira , dobro mu ide. Ha, ha ,ha

mrkela
Gost
mrkela

Multi milioner hoće i vlast , ali kukavički da vlada a da se to ne vidi .

Agnostik
Gost
Agnostik

Perović je nevidjeni kontradiktorni čovjek sa akademskom titulom. Svaku rečenicu koju izgovori sledeća je suprotna prethodnoj. Crkvu je označio kao kočničara civilizacije a on profesor razgovara sa običnim popom-bogoslovom o sastavljanju Vlade. U tom monologu sinoć na tv kanalu niti jedan put nije spomenuo da u Crnoj Gori haraju srpski popovi, uništavaju crnogorsku imovinu i učestvuju u predizbornoj aktivnostima pa… Više »

Realnost
Gost
Realnost

Ti si pravi politički apartcik,saopštenja saopštenja saopštenja radite nešto,dozvolili ste sami da se popovi sprdaju s vama.

Istjerivač
Gost
Istjerivač

Profesor, najopasniji je kad je kobajagi zbunjeni i što se kaže “ludi” naučnik, idealista ali dobro broji pare. Odreče se CPC lagano. Šta će ti profesore Crna Gora bez Crnogoraca, koja je svrha? Kako bi da sastavi Crnu Goru, niko kao bivši Crnogorac.

LSCG
Gost
LSCG

Nikolicu na iducim izborima neces biti u parlamentu jer cete imati samo 10 mandata a ima kandidata za imunitet previse

Pg cg🇲🇪
Gost
Pg cg🇲🇪

Sto velis to djaole…u koju ces ti sad partiju prec da mi je znat…hmn

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Perovićev cirkus je trenutno u” našem gradu”ali neznam koga više interesuje ta prevaziđena zabava,možda još predškolskoj đeci?

Zoran Lubarda
Gost
Zoran Lubarda

Pošto vidim da pametuješ po cdmu pisajući komentare mog’o bi malo pravopis obnovit’. Srpskog ili crnogorskog jezika nazovi ga kako oćeš.

Krsto
Gost
Krsto

A sto ne pitas, poletarac, zasto ti sefovi izgubise izbore i drzavu? Nemas ….

Trenutak
Gost
Trenutak

Perović mi se ne svidja, niti ga podržavam, ali da ovaj mališan daje ocjene ko je “arhimed”, ko je “moralista” itd, smiješno je, ako ne i žalosno. Elementarno nevaspitanje mladog čovjeka, ne samo političko !

Haris
Gost
Haris

A zamisli tek onda vaspitanja bečića abazovića kneževića perovića milačića…i raznih drugih experata
aaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahaha

zoran
Gost
zoran

Samo ime ti kaze trenutak

Vječnost
Gost
Vječnost

A što političar koji ima drugačiije mišljenje treba da radi po tvom mišljenju? Da ćuti jer je ovaj koji direktno napada njegovu partiju je stariji od njega?

Ksena
Gost
Ksena

A Abazović da ti sastavlja vladu i “kroji” sudbinu države je vrlo iskusan 🤔😂😂😂

Vesna
Gost
Vesna

Sjajno Nikoliću. Tako je.

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

E sad mozes pricati jer se ne pitas nista

zoran
Gost
zoran

pitas se ti

Haris
Gost
Haris

Bravo! Sve točno i istinito.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

A posebno točno.

Zoran
Gost
Zoran

Zoran

Banjora
Gost
Banjora

Sve tačno ali trenutno može mačku pod rep.

Send this to a friend