Politika

Nikpreljaj: Dijaspora je naš najveći resurs, godinama ulaže u Malesiju

Dijaspora je naš najveći resurs, neraskidivo vezana za Crnu Goru i predstavlja sponu sa razvijenim i demokratskim zemljama, uvijek spremna da pomogne. Naša dijaspora godinama je ulagala u Malesiju i podržala svaku značajniju inicijativu, saopštio je danas Viktor Nikpreljaj, kandidat za odbornika u Skupštini opštine Tuzi sa liste “Tuzi pobjeđuju-DPS-Milo Đukanović”.

Kako je rekao, dijaspora Tuzi i Malesije nikada nije stajala po strani i pasivno, iz egzistencijalnih lagodnosti, posmatrala događaje u svojoj matičnoj državi, već je, koliko su joj to realne mogućnosti dopuštale, pomagala kada god i gdje god je trebalo.

“Moramo biti svjesni da naši ljudi, koji su dokazani privrednici u inostranstvu i uživaju poslovni i drugi ugled u zajednici u kojoj žive, prepoznaju u Crnoj Gori mogućnosti za investiranje, razvijanje poslovne saradnje i širenja posla. To upućuje na neophodnost održavanja kontinuirane komunikacije sa našim klubovima u inostranstvu”, istakao je Nikpreljaj.

Privredna komora Crne Gore, naglasio je, postavila je sebi zadatak da objedini i prezentuje male i velike projekte koji već postoje u Crnoj Gori, a u koje bi i oni ili njihovi partneri iz inostranstva mogli ulagati, u obostranom interesu.

“Naši ljudi koji žive i rade u inostranstvu nastoje da kroz donacije pomažu studentima, ljudima kojima je potrebno ljiječenje van zemlje, siromašnima, učestvuju kao donatori na kulturnim manifestacijama. U prošlosti dijaspora je uložila čak i u infrastrukturu-puteve, vodovod, energetiku, telefoniju, domove kulture”, naveo je kandidat za odbornika DPS u Tuzima.

Ipak, kako je kazao, boji se da u posljednje vrijeme slabo znaju da iskoriste resurse i dobru volju dijaspore.

“Dakle, prostora za saradnju sa dijasporom ima i tu saradnju treba institucionalizovati, kako bi njihove eventualne investicije bile kanalisane preko institucija sistema. Multietnička dijaspora je najveća snaga Crne Gore, koja se ne smije koristiti samo za slanje novca u zemlju, već za razvoj i investicije”, poručio je Nikpreljaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuma
Gost
Ljuma

Samo kad bi znali sto je to ulozeno u Tuzi,sami uz pomoć dijaspore grade puteve,dijaspora im izgradila funeral,nijesu imali gdje normalno primat saucesce,sram vas bilo sto tako govorite neistine.

Malisor
Gost
Malisor

Ovo sto kaze za dijasporu je ziva istina. Ja sam jedan od njih. Vazda smo brinuli za nase ljude jer se drzava nije brinula za nas. Ali da nas je briga da investiramo u CG to je glupost. Zasto bih ja ulagao svoje para u CG koja nema potencial a u Americi imamo stock market i mozes da biras da… Više »

Istina
Gost
Istina

Rece lopov koji je dobio otkaz u kladionici Euroloto jer je namjestao dzekpotove sa direktorom od po 500-1500 e
Sramota

O Tempora
Gost
O Tempora

Odmah satanizacija, je li tako “Istino”. Laži, laži pa će nešto ostati. Što veća laž, više se vjeruje. Ako se diže Gebels iz groba odmah ćeš dobiti orden. Samo da znaš, sve što si napisao ti je autobiografija, te uopšte nema veze sa Viktorom, koji je sjajan momak.

Istina
Gost
Istina

Dokazano je to druze,previse je providno bilo,tog istog dana je provaljen od strane saradnika i zato je sklonjen a evo i sad vidim gdje,jer samo takvi i vode drzavu.Pitaj ga licno je li u Tuzi bila zadnja “OPERACIJA” ako ga poznajes kao ja.Ne bih pricao da ne znam nesto iz prve ruke.Pozdrav!

Send this to a friend