Politika

Nikšićka URA: Ko još vjeruje NKT-u kao političkom tijelu odlazeće vlasti

Dok roditelji u korona krizi razmišljaju kako i da li djecu poslati u školu, članovi Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti donose novi set mjera na štetu građana Crne Gore, komplikujući zdravstvenu i ekonomsku situaciji u zemlji, poručili su danas iz nikšićke URE.

Oni konstatuju da nesposobnost i neefikasnost rada NKT-a ovih dana ponovo izlazi na vidjelo pa se, dodaju, postavlja pitanje da li danas u Crnoj Gori postoji neko ko vjeruje NKT-u nakon njegovih odluka i mjera koje su više političke nego li stručne.

Kažu da su začuđeni razmišljanjem i zaključcima “NKT-a odlazeće vlasti sa posljednjeg zasijedanja”.

“Prvo, nije nam jasno kako je moguće da u ovoj situaciji i velikom broju zaraženih odlučuje i predsjedava ovom tijelu ministar poljoprivrede, s obzirom na činjenicu da je njegovo poznavanje medicine, ravno poznavanju geografije njegove koleginice iz parlamenta Aleksandre Vuković”, ukazuju iz nikšićke URE.

Kako su rekli, da je NKT i po sastavu, ali i po odlukama, više političko nego stručno tijelo, pokazuje i nereagovanje na organizaciju epidemiološki visokorizičnih skupova sa više hiljada građana na kojima se krše sve donešene mjere za suzbijanje zaraze virusom Covid 19, uz učešće istaknutih političara i ministara bivše vlasti, pa čak i članova tog istog NKT-a, a onda za rapidno širenje zaraze odgovornost prebacuju na građane Crne Gore.

Iz nikšićke URE pitaju i da li je sada u situaciji velike ekonomske krize i recesije iko u NKT-u računao na desetine hiljada građana koji žive i rade u sektoru ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti u kojima se pravilnim mjerama može svesti rizik zaraze na minimum.

“Tako bi im se omogućio rad u uslovima poput onih u drugim evropskim zemljama? Mi razumijemo potrebu da se pooštre mjere u veoma teškoj epidemiološkoj situaciji za koju je NKT veoma odgovoran, praktikujući dvostruke aršine u pogledu nepoštovanja propisanih mjera. Ali, takođe znamo da je NKT donosio pogrešne i po ekonomiju pogubne odluke zbog kojih je uostalom i propala turistička sezona, te da nije imao sluha za potrebe radnika u uslužnim djelatnostima i ugostiteljstvu, dok su velika tajkunska i kumovska, građevinska i ostala preduzeća nesmetano radila”, konstatuju u nikšićkom odboru URA.

Oni poručuju da bez obzira na odluke NKT-a, apeluju na sve sugrađane da poštuju distancu, da nose maske i učine sve kako bi zaštitili sebe i druge i kako bi se, dodaju, pomoglo našim ljekarima i medicinskom osoblju koje se herojski bore sa zarazom, rizikujući svoje živote”.

“Moramo pomoći jedni drugima, da prije svega suzbijemo širenje zaraze, ali i da zajedno izađemo iz ekonomske recesije koja nas očekuje. A što se tiče Nacionalnog koordicionalnog tijela, kada u njega uđu savjesniji i stučniji, radiće bolje i odgovornije, bez političkih odluka, bez dvostrukih aršina i za dobro svih građana”, zaključuju u saopštenju iz nikšićke URE.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Pa kakve su ovo idiotske izjave od partije koja udavi sa pričom kako su oni ti koji mire i mjenjaju? Po ovoj logici što saopštiše ne treba vjerovati ni narednom sastavu NKT jer će ga činiti neki doktori koji su vjerovatno članovi nove vladajuće koalicije! Pa puštite struku da se bavi svojim stvarima više, to što je neko politički aganžovan… Više »

Verem
Gost
Verem

Niksic, pocetkom avgusta, scena prva: konobar bez maske donosi sok u konzervi i casu- sa tragom karmina. Na negodovanje musterije se ljuti- zna da je svaka casa oprana 100% a maska mu smeta Niksic, koji dan kasnije, scena druga: musterija , poucen ranijim iskustvom, ne zeli casu a konobar mu donosi presavijenu slamku, pristinutu alkicom sa vrha konzerve. Dobro je… Više »

Nixon
Gost
Nixon

Postoji rjesenje, ko god nece da postuje mjere neka potpise da ga nase zdravstvo ne lijeci, nego neka ide kod ovih koji ih pozivaju na bojkot, a ako nekog zaraze, krivicno prijava i zatvor, pa neka izvole.

Radosav72
Gost
Radosav72

Samo mi nije jasno na koji nacin je NKT pomagao odlazecoj vlasti. Iste ili slicbe mjere su svuda u okruzenj u Evropi i u svijetu. Recite mi jednu naredbu NKT- a koja je politicka?

Provokatorka
Gost
Provokatorka

Sad vam je bar lako, Demonizujte NKT …ako nijeste vični tom poslu zovnite Bata Cara sa feštađunima…
Aooh

8484
Gost
8484

URA nadamo se da necete Vucicevim stopama odnosno da se navodno u sve razumijete da se NKT slusao i njihove preporuke postovale sto prvenstveno nijesu radili vasi koal. partneri, nebismo danas imali ovoliko zarazenih. Pametnije bi bilo da poslusate NKT preporuke nego sto izigravate sveznalice

agnus_dei
Gost
agnus_dei

zamolila bih, prije svega, kao gradjanin, ove iz ovog nam “gradjanskog” pokreta URA-e, da nam pomognu, na nacin sto ce, prestati da ovaj narod pozivaju na potpunu anarhiju, i na nepostovanje mjera, jer ne znaju oni o cemu pricaju. Ovo kazem iz iskustva. Dok oni, drze ledja onima koji evo skoro godinu dana setaju, ne postujuci pravila, i dovodeci u… Više »

Anonimous
Gost
Anonimous

Najgore je što se ovo desilo zbog vaših koalicionih partnera DF-a i Rista. I umjesto da njih prozivate, vi se hvatate za Simovića. A ko ste VI? A šta biste uradili vi sa litijašima i df-ovcama? Pendrek ili kazne? No hajde da vidimo, sada više niks priča, nego arbajt.

Mongro
Gost
Mongro

…”postavlja pitanje da li danas u Crnoj Gori postoji neko ko vjeruje NKT-u nakon njegovih odluka i mjera koje su više političke nego li stručne”…A vi ste medicinski stručno potkovani pa ćemo vama da vjerujemo? Hahahaha!!!

Slavica
Gost
Slavica

Sad svi osudjuju NKT,a a kad prvi talas bio i prosao bez vecih posledica niko ih nije pohvalio!Ovaj nas narod samo zna da pljuje!

Gajger
Gost
Gajger

Okupiste li se vi onu noc u Dalmatinsku da proslavite?

MNE
Gost
MNE

A da probate da okadite ulice

Mongro
Gost
Mongro

…”ko vjeruje NKT-u nakon njegovih odluka i mjera koje su više političke nego li stručne”… A vi znate bolje od njih jer su vaše stručno medicinske?

Cila Cicic
Gost
Cila Cicic

Zar vas nije sramota. Dajte vas pozitivan i konkretan doprinos sadasnjoj situaciji u vezi kovid-a. Nemojte samo da pljujete. Budite primjer, sugerisite. U trenutnoj zdravstvenoj situaciji je potrebno zajednistvo. Za dobrobit svih gradjana Crne Gore.

Sara
Gost
Sara

URA je jedna placena spijunska banda..i nista drugo..stalno..bestidno etiketiranje Crnogoraca i crnogorskih partija..je za svaku osudu!

Snjeg
Gost
Snjeg

Ajde dosta vise pljuvanja .Hocete li tako naredne cetiri god.Ostavite vise pricu o bivsima .Da vidimo sta vi znate .Ako bude kao u Budvi bojim se da ce nam ova kako kazete sloboda izaci na nos.

Montenegro
Gost
Montenegro

Kako vas bre nije sramota.Mora da vas niko nije obolio.Dokle ide vasa mrznja da sve sto neko uradi vi ponizavate.Eto vam dr litijasa pa nek vam oni davaju savjete.Stidi te se

MPT
Gost
MPT

Vidi se da ko vam vodi opštinski odbor, ovo niko s imalo morala i obraza i normalnosti ne bi napisao.

Ćeta
Gost
Ćeta

Brzo cete preuzet vlast pa cemo viđet te vaše stručnjake

rwrwrw
Gost
rwrwrw

dema dema dema gogija….

Ivan
Gost
Ivan

Ko se razuma uri kao zdajnickoj kofer partiji sta prica.

Festadjun
Gost
Festadjun

Uuuu auto gol ure

Markoza
Gost
Markoza

Rece URA koja se toliko uzdugla da sirotani ne znaju dje udaraju.

Ljubo
Gost
Ljubo

Sta ovi mlate jos malo pa nece biti zdravog u Niksicu

sirupus
Gost
sirupus

Slušaj samo ove bidone.

Send this to a friend