Politika

NKT: Smisao mjere je zabrana političkih skupova, a ne svake aktivnosti partija

Smisao mjere je zabrana političkih skupova na koje politički subjekti pozivaju pristalice bez mogućnosti da unaprijed znaju broj i identitet osoba koje će prisustvovati skupu – i time predstavljati epidemiološki rizik, a ne zabrana svake političke aktivnosti, poručuju iz Nacionalnog koordinacionog tijela, nakon što im je više političkih partija slalo upite oko održavanja predizbornih skupova.

“Povodom upita upućenih Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti od strane više političkih subjekata na temu mogućnosti održavanja političkih skupova u predizbornoj kampanji ovim putem podsjećamo da je odgovarajućim naredbama za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa propisana zabrana održavanja političkih skupova na otvorenom javnom mjestu kao i da je dana mogućnost okupljanja na otvorenim javnim mjestima do 40, a na zatvorenim do 20 osoba, uz obavezu poštovanja fizičke udaljenosti od najmanje dva metra i obavezu nošenja zaštitnih maski”, saopštili su iz NKT.

Nacionalno koordinaciono tijelo je, kako ističu, i ranije dobijalo upite više političkih subjekata koji su se interesovali za mogućnost okupljanja radi predaje izbornih lista.

“I tada je u komunikaciji sa predstavnicima političkih stranaka i koalicija dato tumačenje mjere prema kojem je svim političkim subjektima, bez razlike, omogućeno okupljanje do 20/40 pristalica radi predaje izborne liste, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera”, navode oni.

U tom smislu se, kako dodaju, i dalje tretiraju okupljanja u organizaciji svih političkih subjekata sa unaprijed poznatim brojem učesnika i pridržavanjem svih epidemioloških mjera.

“Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti će, pratiti razvoj epidemiološke situacije i u skladu sa procjenama Instituta za javno zdravlje Crne Gore razmotriti mogućnost povećanja dozvoljenog broja lica na javnim mjestima kako bi se svim političkim subjektima omogućilo kvalitetnije predstavljanje izbornih programa, izbornih lista svakako uz obavezu dosljednog poštovanja svih propisanih epidemioloških mjera – distance i nošenja zaštitne maske”, navode iz NKT-a.

18

avatar
1000
14
4
0
 
17
CrniNikiPG081SefketPravda
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crni
Gost
Crni

Taman smo na nivou Zimbabvea

Niki
Gost
Niki

Za budućnost Crne Gore! Koliko je NKT radio dobro vidi se po praznim plažama i hotelima.

PG081
Gost
PG081

NeKaTe

Sefket
Gost
Sefket

Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti.

CENTAR
Gost
CENTAR

Kad bi ruza mogla neke da bode i bude trn a nekom da mirise, ajde bre vise ka pile u kucinu ste zaslajfovali.

Čegović
Gost
Čegović

Smisao je da je DPS-u dozvoljeno da drži političke skupove, kao što je danas učinio, a drugima je zabranjeno.

Malisa
Gost
Malisa

Oni nemaju niti grama postovanja prema gradjanima koji im daju platu. Cak nas i gledaju kao nizu rasu i bijednike. Brzo ce izbori.

Mađo
Gost
Mađo

NKT je direkno uključen u kampanju DPSa, cilj je zabraniti mjerama svaku aktivnost opozicije, a DPS svakako može i kroz obilazak državnih funkcionera širom CG da drži skupove, kao Milo danas. Za njih državna služba nije odvojena od partijske, sve je to isto. Još sa TVa mogu da nas truju i ispiraju mozak. Kakve veze ima je li 20 ili… Više »

Xyz
Gost
Xyz

Dje je Begic sa lap.topom?

Djuka
Gost
Djuka

Narod ne razumije ovakvu medicinsku avangardu.

Maki
Gost
Maki

hahahaha

Seka
Gost
Seka

Što njih da bude sramota što se jedan broj nas ne pridržava mjera. Kako smo proljetos bili poslušni tako smo dobro i prošli. Nema pomoći ni od NTK zaludjenicima što oće na derbije, svadbe, litije. Evo rezultata.

Pravda
Gost
Pravda

Svadbe svadbe a be litije I derbi.Rozaje Rozaje Rozaje.

Danilo
Gost
Danilo

Je li ovo saopštenje DPS-a ili NKT-a? Da nije koalicija Crno na bijelo otvorila oči javnosti i ovaj bi javašluk ostao neprimijećen.

CrnogoracNk
Gost
CrnogoracNk

Sram vas bilo. Imali ste u martu podrsku cijele Crne Gore sve ste prokockali. Najgori smo sada!

Tgd
Gost
Tgd

SRAM BILO OVE STO NIJESU I STO NE POSTUJU MJERE, DA SU SLUSALI STRUKU A NE COBANE I VRACEVE DRUGACIJE BI BILO, SVAKA CAST INSTITUTU ZA JAVNO ZDRAVLJE.

Djuka
Gost
Djuka

Naročito je suzavac u Budvi bio u skladu sa principima struke i to su iz NKVD i potvrdili.

Aja
Gost
Aja

Nije tako. Institut nosi mnogo vise odgo ornosti nego sto hoce da prizna. Opustili su se previse i dozvolili da se epidemija razbukti. Opustanje mjera moralo je biti mnogo postepenije i kontrole su morale biti efektivnije. Birokratsko pranje ruku od odgovornosti nam ne pomaze.

Send this to a friend