Politika

Noćenje u hotelu koristilo sedam, a zakup stana četiri poslanika

Skupština Crne Gore je, za zakup stana poslanicima koji ne stanuju u Podgorici, u prošloj godini potrošila 13.774, a za hotelski smještaj 8.641 euro, saopšteno je Pobjedi iz parlamenta.

Zakup stana u prošloj godini plaćen je iz skupštinskog budžeta za Andrijana Vuksanovića (HGI), Branka Čavora (DPS), Ervina Ibrahimovića (BS) i Gorana Danilovića (UCG). Vuksanoviću i Čavoru plaćeno je od januara do novembra prošle godine po 3.630 eura neto, odnosno 4.146 bruto.

Zakup stana za Ibrahimovića od decembra 2017. do septembra prošle godine koštalo je parlament 3.300 neto, odnosno 3.769 eura bruto, a za Danilovića od jula do novembra prošle godine 1.500 neto, odnosno 1.713 eura bruto.

Pravo na plaćeni hotelski smještaj u Podgorici u prošloj godini koristilo je sedam poslanika. Najviši izdaci po tom osnovu bili su za Danijela Zivkovića (DPS), i to 3.088 eura, potom za Bogdana Fatića (DPS) 2.595, a za Mirsada Murića (DPS) 2.127 eura. Luiđu Škrelji (DPS) plaćeno je 363 eura, Zvonku Vukoviću (DPS) 259, Genciju Nimanbeguu (Forca) 155, a Filipu Vukoviću (DPS) 51 euro.

Poslanicima kojima je prebivalište udaljeno od Podgorice najmanje 50 kilometara obezbijeđeno je noćenje u hotelu sa četiri zvjezdice. Shodno Odluci o ostvarivanju prava na nadoknadu troškova na ime smještaja, kako je objašnjeno iz Skupštine, poslanicima kojima je prebivalište udaljeno od mjesta zasijedanja najmanje 50 kilometara, obezbijeđeno je noćenje u hotelu koji se bira na osnovu prethodno sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke, ili imaju pravo na novčanu nadoknadu na mjesečnom nivou, u iznosu od 330 eura na ime zakupa stana u mjestu zasjedanja Skupštine i njenih radnih tijela.

Poslanicima koji imaju prebivalište van Podgorice plaćene su dnevnice za prisustvo sjednicama Skupštine i radnih tijela, u iznosu od 18 eura. Vrijeme provedeno na skupštinskim zasijedanjima između osam i 12 sati računa se kao pola dnevnice, a vrijeme provedeno u Skupštini u vezi sa skupštinskim zasijedanjima između 12 i 24 sata računa kao jedna dnevnica. Poslanici sa prebivalištem u Podgorici i oni koji koriste pravo po osnovu zakupa stana, imaju pravo na dnevnice za prisustvovanje sjednicama koje se održavaju na Cetinju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivan
Gost
Ivan

Sramota…male im, čoče, plate pa ne mogu platiti stan. Sve treba rašćerati.

Micko
Gost
Micko

Pepeljuge nase-mogu da spavaju samo u svilu i kadifu.Greote.

Send this to a friend