Politika

Nova odluka vlasti u Tuzima: Stručnjake plaćaju do 50 eura

Pred odbornicima Skupštine opštine Tuzi u utorak 5. novembra naći će se i Odluka o visini naknade za rad istaknutih stručnjaka i stručnih lica.

U pitanju su stručna lica za rad u komisiji za provjeru znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina, odnosno u komisiji za provjeru kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata u postupku popu ne radnog mjesta u organima i službama lokalne uprave i Službi skupštineu opšini Tuzi, po raspisanom javnom konkursu, odnosno internom ili javnom oglasu, kao i druga pitanja od značaja za ostvarivanje prava na naknadu.

Pod istaknutim stručnjakom, odnosno stručnim licem podrazumijeva se lice sa liste istaknutih stručnjaka, odnosno sa liste stručnih lica, koju utvrđuje organ državne uprave nadležan za poslove upravljanja kadrovima.

“Visina novčane nadoknade stručnim licima za učešće u radu Komisije određuje se prema broju kandidata za koje se sprovodi provjera, specifičnosti i posebni zahtjevi radnog mjesta u postupku provjere i pokazivanje dodatnih znanja, sposobnosti i vještina od strane člana Komisije koji sprovodi provjeru sposobnosti kandidata. Stručno lice dobija 30 eura, kada se provjera sprovodi za manje od pet kandidata za jedno radno mjesto. Deset eura više kada jeu pitanju od pet do deset kandidata za jedno radno mjesto, a 50 eura za više od 10 kandidata”, piše u odluci koju potpisuje Fadilj Kajošaj, predsjednik Skupštine opštine Tuzi.

Nadalje se ističe da visina naknade članu Komisije pripada naknada u visini 75 eura, bez obzira na broj kandidata.

!Starješina organa lokalne uprave nadležan za upravljanje ljudskim resursima može uvećati naknadu do 50 od sto, u slučaju specifičnosti i posebnih zahtjeva radnog mjesta u postupku provjere. Sredstva za isplatu naknada obezbjeđuju se u budžetu opštine Tuzi”, ističe se u odluci.

Na sjednici Skupštine naći će se još predlog odluke o lokalnim komunalnim taksama, predlog odluke o lokalnim administrativnim taksama, predlog odluke o prirezu porezu na dohodak fizičkih lica, preldog odluke o suzbijanju i procjeni poljskih šteta, predlog odluke o načinu raspodjele sredstava budžeta opštine Tuzi za 2019. godinu namijenjenih za poljoprivredu, te predlog odluke o mjerilima za kategorizaciju opštinskih puteva.

Odbornici će raspravljati i o predlogu odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava NVO, predlog odluke o javnim parkiralištima na teritoriji opštine Tuzi i predlog odluke o uređenju saobraćaja na putevima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Staro Tuzanin
Gost
Staro Tuzanin

Samam slika sve kazuje,e moji Tuzani upamet vidji ko vam vlada

Tuzanin
Gost
Tuzanin

Staro Tuzanin?Ako si staro tuzanin onda imas ili katolicko ili pravoslavno porijeklo tako da ok.Ali ne brini, bice i dzamija na nekoj drugoj slici…

Staro Tuzanin
Gost
Staro Tuzanin

Kao prvo meni ne smeta Crkva i poštujem svaku vjeru i naciju,Staro Tuznani nisu ni katolici ni proslavni,zna se ko su i što su razliku od tebe,kao drugo ptice na granu znju ko pravi razlike u Opštinu Tuzi i ko ih je pravio vazda,mene Otac nije učio da mrzim ni jednu vjeru i naciju,a ova vlast sama pravi podjele u… Više »

Dzordz
Gost
Dzordz

Iz tolike intelektualne elite lako vam je doci i do strucnjaka i do kadrova.
Najgore je kad uzmes vlast a nemas intelektualne kapacitete da bi popunio radna mjesta.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Pune Tuzi strucnjaka !

Stručnjak
Gost
Stručnjak

Odličan sam u brojanju auta. Kome da se javim za 50 evara?

Send this to a friend