Politika

Novi model proširenja vraća euroentuzijazam na Balkan

Geopolitički pristup nove briselske administracije ohrabruje, što je kapitalno važno za sve građane Evrope i njenu globalnu konkurentnost, kao i lansiranje novog modela proširenja koji vraća euroentuzijazam na Balkan, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na sastanku sa delegacijom parlamentaraca koji pripadaju partijama liberalne orijentacije i učestvuju na konferenciji liberala Jugoistične Evrope u Crnoj Gori, na čelu sa predsjednikom ALDE partije Hans van Balenom iz Nizozemske.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đuaknović je kazao da je zadovoljan susretom sa poslanicima i povodom njihovog dolaska u Crnu Goru – Konferencije u kojoj značajnu ulogu ima i crnogorska Liberalna partija, koja je i dio vladajuće koalicije.

On je izrazio poštovanje za rezultate koji su evropski liberali ostvarili na poslednjim izborima za EP, koji su uz partije zelenih, kako je kazao, istinski pobjednici na tim izborima.

“Vjerujući u budućnost ujedinjene Evrope, raduje uspjeh partija liberala jer su to partije koje baštine evropske vrijednosti”, rekao je Đukanović.

Predsjednik je informisao sagovornike o usresređenosti Crne Gore na pitanje naše budućnosti u Evropi i fokusiranost na pitanja razvoja, unapređenje vladavine prava i demokratije, ključnih deficita našeg regiona.

“Članstvo Crne Gore u NATO i predvodnička pozicija u pregovorima sa EU, potvrda su da smo dobro definisali viziju i da imamo kapacitet da savladamo sve prepreke”, dodao je.

Predsjednik nizozemskih liberala zahvalio je Đukanoviću na prijemu, poručivši da u Crnoj Gori radimo dobar posao.

“On je ukazao na značaj vođenja politike na dobrobit građanina, jer, kako je istakao, kao demokratski političari moramo raditi da život građana učinimo boljim, jednako u Crnoj Gori i u Nizozemskoj. Posebno je istakao važnost otvorenih ekonomija i savladavanja biznis barijera uz poštovanje vladavine prava i toleranciju”, ističu u Đukanovićevom kabinetu.

Van Balen je uvjeren da će otvorenost Evropske komisije po pitanju proširenja biti potvrđena i na djelu.

“Vi ste dio evropske porodice bez ikakve sumnje”, naglasio je Van Balen.

Dodao je da Evropa mora da bude aktivna po pitanju proširenja, sigurnosti, vladavine prava, naglasivši da oni određuju agendu.

“Predsjednik liberala Nizozemske ocijenio je da Crna Gora preuzima odgovornost za teške uloge i u tom smislu potvrdio spremnost na partnerstvo i saradnju”, dodaju u kabinetu predsjednika.

U delegaciji su bili i potpredsjednik Liberalne internacionale Emil Kirijas, Slovenije Roman Jakič, generalni sekretar LIBSEEN partije Goran Neralić i predsjednik Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović.

Libseen konferencija liberala Jugoistočne Evrope najveća je liberalna konferencija održana u Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dje je
Gost
Dje je

Auffffffff sto je ovo
Nema botova dps da te brane
🤣🤣🤣🤣🤣🤣Znaju oni da ces prodat sve zato ti
NE DAMO SVETINJE

Bambus
Gost
Bambus

Dje je, to nijr tvoja briga, brini ti za komsiju…

Maks
Gost
Maks

Da li u Holandiji sveštenici koji veličaju ratne zločince krivično odgovaraju? Da li sveštenici pedofili odlaze u zatvor ili im se dozvoljava da i dalje obavljaju svoj posao?

Vesko
Gost
Vesko

Evo, tek što nismo ušli … U recesiju.

PSIHA
Gost
PSIHA

Vise se I ne smijes kao nekad

Laz ili istin
Gost
Laz ili istin

Imaju li Kolarevici u Srbiji bogatsvo u nekretninama?

glibo u majbah
Gost
glibo u majbah

Je li istina da ovi naši ne smiju među narod bez blindiranog majbaha i dvadesetak tjelohranitelja?

Bambus
Gost
Bambus

Kod nas se cak i popovi strane crkve voze u blindacima s kovertiranom pratnjom…

KRiv
Gost
KRiv

Znaju li da ima tvoja uza familija nekretnine u Srbiji ???

MRAK STIZE
Gost
MRAK STIZE

Rece li im za korupciju I kriminal

Bambus
Gost
Bambus

…i za litije strane crkve

KLM
Gost
KLM

Znaju oni sve budi siguran
Da vidis kako nas docekuju kad pasos izvadimo

Student
Gost
Student

Mozda te usavrse kako se zivi bez kriminala

Bambus
Gost
Bambus

Kad diplomiras, javi se…

Slusaj
Gost
Slusaj

Ima li idje u EU premijer da vlada 30+ god i da su mu svi clanovi familije milioneri postali id kako je dosao na vlast? Pitam za druga iz partije

Bambus
Gost
Bambus

Kod nas su cak i lideri opozicije milioneri, naravno u nekretninama, ne u glavu.

glibo u majbah
Gost
glibo u majbah

Je li istina da u bogatoj Švedskoj predsjednika Parlamenta sleduje samo kartica za korišćenje javnog prevoza i vozi se u metrou?. Gradonačelnika Štokholma možete često vidjeti kako stoji u redu na autobuskoj stanici.

glibo u majbah
Gost
glibo u majbah

Je li istina da premijer Holandije ide na posao biciklom? Da ga građani kulturno pozdravljavaju?

Send this to a friend