Politika

Novinarka Gradske: Ništa nije izvučeno iz konteksta, Golubović izmišlja

Igor Golubović, Foto: gradski.me

Novinarka Gradske RTV Danica Janković reagovala je na tvrdnje predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića da njegova jučerašnja izjava data tom mediju nije vjerodostojno prenijeta i da je izvučena iz konteksta.

<<<Golubović: Niko iz vrha DPS-a me nije zvao da pita šta mislim, iznenadila me brzina reakcija<<<

Reagovanje Janković prenosimo integralno:

“Staro je pravilo da, ako ne želite da riješite problem, osnujete komisiju. Isto tako, najbezbolniji način da negirate ono što ste rekli je da spornu izjavu proglasite “izvučenom iz konteksta”. Ako neko, odgovarajući na pitanje – da li su u Pljevljima prekreceni svi grafiti uvredljivog sadrzaja, kaže da “svi grafiti u Pljevljima niti su prekrečeni, niti će biti prekrečeni, nit’ su bili prekrečeni. Pljevlja su urbani grad. Jedno od urbanih obilježja gradova je i izražavanje volje grafitima, muralima i takvim stvarima”, šta je tu onda izvučeno iz konteksta? Koji tačno dio?

Drugo, predsjednik Opštine Pljevlja nedavno je Pobjedi, a ne meni kazao da je “Ratko Mladić osuđeni ratni zločinac i jedna sramota srpskog naroda, kome i ja, na neki način pripadam”. Hoću da kažem da predsjednik pljevaljske Opstine direktno, a ne “na neki način” – izmišlja.

Treće, interesantno je da predsjednik Opštine Pljevlja svoj “autorizovani” TV iskaz demantuje ne u mediju za koji je govorio, nego tamo gdje je očito siguran da će njegovo obmanjivanje javnosti i anticivilizacijski stavovi biti podržani. Što je u redu: sličan se sličnom raduje, je li?! U tom smislu će, vjerujem, ono što mi je rekao, Goluboviću biti sjajna preporuka za angažman u budućoj stranci.

Sa druge strane, nije u redu da se predsjednik pljevaljske Opštine u svom demantiju bavi podmetanjima i izmišljanjem. Nikakva instrukcija ili zavjera ne stoje iza moje odluke da odem u Pljevlja i uradim priču o događajima u tom gradu, koji duže od godinu uznemiravaju i stanovnike tog grada i crnogorsku javnost. Naprotiv, motivisala me je isključivo lična i profesionalna znatiželja: kako je, dakle, moguće da, nakon skarednih izjava iznesenih u nedavnom intervjuu Pobjedi, Golubović opstaje na mjestu i predsjednika Opstine i člana stranke koja se diči svojim zalaganjem za evropsku i građansku Crnu Goru?!

Na kraju, Gradska RTV večeras će gledaocima prikazati “sirovi materijal” razgovora koji sam u utorak snimila sa predsjednikom Opštine Pljevlja. Gledaoci će vidjeti ko govori istinu, a kome je floskula “izvučeno iz konteksta” paravan za politički kukavičluk i loše prikriven stav o slavljenju osuđenog ratnog zločinca u opštini čiji je predsjednik.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rozaj
Gost
Rozaj

DPS je 20-30% cetnicki

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ovakvih me ljudi najviše strah,koji se ponašaju što reče Milovan Đilas”ko klatno”
A ima ih na žalost poprilično.

Petar
Gost
Petar

Puna podrška za Igora, odličan čovjek i još bolji stručnjak

Cikotic
Gost
Cikotic

Podgoricka Gradska TV, osnovana od strane opstine Pg kao lokalni medij, pravi reportazu o Pljevljima???

Minja
Gost
Minja

Ko poznaje Igora, zna da ovo sto mu se desava ovih dana nije nista drugo nego podmetacina!

Mandarina
Gost
Mandarina

Slazem se da je Golubovic pogrijesio, i obavezuje ga to sto na je celu jedne multinacionalne opstine da jos vise bude obazriv u obracanjima i iskrenom zalaganju za dobrobit svih stanovnika opstine ciji je presjednik, ali iskreno ne znam sta radi novinarka gradske, podgoricke televizije u Pljevljima i pravi reportazu o Pljevljima?? A tako je dobra tv bila i obecava.

Marko
Gost
Marko

Izgleda si mandarinu sa korom pojeo

miki
Gost
miki

kako te nije sramota ,kao da nemamo usi

Dobar momak
Gost
Dobar momak

Zasto mu voditeljka nije postavila preciznije pitanje npr. Da li su u PV prekreceni svi grafiti koji velicaju Ratka Mladica i prijete bosnjackom stanovnistvu ili negiraju genocid u Srebrenici? Ako cemo precizno, grafiti uvredljivog sadrzaja su svi grafiti koji sadrze neku pogrdnu rijec ili simboliku. Ima ih na hiljade u PV, vecina na privatnim ili objektima ili objektima etaznih vlasnika… Više »

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Snimite sa Radio TV Pljevlja i dopunite ovaj tekst koji je fenomenalan .

libra
Gost
libra

Bravo Danice♥️

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Dobrodošla ljubavi. Vijek smo te čekali…što smo dočekali. Žalosno. Toliko borbe. Za što??!!!

Pljevlja🇲🇪
Gost
Pljevlja🇲🇪

Vidjeli smo sve,kome se pravdate !!!

Balbegovo Brdo
Gost
Balbegovo Brdo

Odavno zemljace

Send this to a friend