Politika

Nurković: Postoji komunikacija između Spajića i Ibrahimovića

Mirsad Nurković

Ne može se zasigurno reći da li će Bošnjačka stranka biti dio Vlade Milojka Spajića, kazao je poslanik BS-a Mirsad Nurković, gostujući na TV E.

„Da li će neko biti u nekoj rekonstruisanoj vladi u budućem periodu ili ne, zaista to se večeras, danas i ovih dana ne može zasigurno reći. Ne može se možda zasigurno reći ni za one koji su potpisali taj sporazum prije par mjeseci kada su formirali vladu, a samim tim se ne može reći ni za Bošnjačku stranku obzirom da ulazak u Vladu podrazumijeva jedan proces dogovaranja, jedan proces razgovora kroz koji se mora proći i onda nakon svega toga slijede odluke na partijskim organima da li će se ili neće, moguće da ne dođe do ozbiljne ponude. Trenutno smo na nivou nekih indicija da se može nešto tako desiti, međutim da li će se ući u vladu ili ne je stvar okolnosti u datom momentu i kao što sam rekao stvar da li će doći do određenih dogovora ili ne“, kazao je Nurković.

Na pitanje je li BS u skorije vrijeme imala pregovore sa nekim iz Vlade, Nurković je rekao da crnogorska javnost vjerovatno zna da Ervin Ibrahimović, kao predsjednik Bošnjačke stranke, sa Milojkom Spajićem, kao predsjednikom pokreta Europa sad, već duže vrijeme ima komunikaciju.

“Ta komunikacija je bila vrlo aktivna, na visokom nivou, maltene na svakodnevnom nivou je bila prije formiranja vlade. Ta komunikacija se nastavila i nakon formiranja vlade između dva lidera, dvije političke partije. Sama činjenica da ta komunikacija postoji govori da s vremena na vrijeme imamo određene kontakte i sa vladom, u ovom slučaju sa gospodinom Spajićem“, navodi Nurković.

Poslanik BS-a ne vidi razlog zašto je dio javnost bio iznenađen odlukom te stranke da ne potpiše krivičnu prijavu koju su DPS, SD, HGI i DUA podnijeli protiv predsjednika Skupštine Andrije Mandića, zbog isticanja zastave druge države.

„Ako se već zna da se Bošnjačka stranka vrlo jasno odredila prema tom činu isticanja zastave druge države u kabinetu predsjednika Skupštine. Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je javno, pred čitavom crnogorskom javnošću, u Skupštini okarakterisao taj događaj kao čin koji izlazi iz okvira Ustava, van zakona, tako da po tom osnovu mi nemamo nikakvu dilemu da li je došlo ili nije došlo do kršenja zakona i Ustava Crne Gore. Međutim, na samo Vaše pitanje zašto nismo potpisali krivičnu prijavu, cijenili smo da jednostavno krivična prijava i neko djelo se ne mjeri prema tome koliko ga je aktera potpisalo, da li je to jedan ili više nego po djelu koje se napravilo, to je kvalifikacija samog djela“, navodi Nurković.

Sagovornik TV E navodi da su organi u Crnoj Gori, koji treba da vode računa o zakonitosti i sprovođenju Ustava i zakona i reda, upoznati sa svim tim te da je bilo očekivano da reaguju bez samog čina potpisivanja ili pisanja bilo kakve krivične prijave.

14

avatar
1000
9
5
0
 
14
AkiRuka pravdeGrađaninKrleeDudule
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Građanin
Gost
Građanin

Vi njih podržavate a danas na konferenciji za novinare gospodin Koprivica r. Srpsku naziva ta zemlja!!!!
Evo koliko je vama do časti. Jad i tuga nas sve više zahvata a bili ste u početku protivnici ulaska u vlast sa DPSom ovo sa sigurnošću tvrdim jer postoje dokazi. Uradite to i završili ste kao stranka kao i još neke albanske partijice.

svizajedno
Gost
svizajedno

Gospodine Nurkovicu nikad u zivotu ne dozvolite da prodate Sunce da bi kupili Steriku ( Svijecu ) …. !

Goga
Gost
Goga

Pa što ne potpišeš onda kad si takav glumac, dje je problem ??? Ne, vi trgujete sad za ta buduca mjesta u vladi, znači ici ce te zajedno sa kneževicem i mandicem, bruko jedna prodata, sramoto za sve bošnjake

Aki
Gost
Aki

Nije za sve

Trile
Gost
Trile

Istorijski vama nikad nije bilo od morala,no ,,kukaćete i leleksti ,, sa novim ortacima.

E viva
Gost
E viva

Izdadoše ovi iz BS naš komitski pokret !

zarko
Gost
zarko

mali posa za pokret, kako će objasnit svojti ovo šurovanje sa negatorima srebrenice, to treba da vide, posto su se za to ufatili bili, svi se sjecamo…

Krlee
Gost
Krlee

A koji pokret umisljaju.

Ruka pravde
Gost
Ruka pravde

Super! Sad su četnički pokret.

Senaa
Gost
Senaa

Valla se namecete da udjete u vlast kao da hljeba nemate da jedete.. 30 godina ste bili vlast, odmorite malo.. uzmite cistoga vazduha.

vinka
Gost
vinka

Obraz djon….

Omer-beg
Gost
Omer-beg

kakav ste vi karakter i cefin sa mrtva cace dali bi ste za fotelju

Dudule
Gost
Dudule

Nesto niste tako govorili prije a dok smo pricali da su za fotelju samo brda i kamenje po svakome odma ugrozenost kako ste ugrozeni e evo vam sad BS +DF jos malo pa i koalicioni partneri. Eto tolko.

Sasa
Gost
Sasa

Pokajali se ..ne brinemo o tom ,znamo da ste ovisnici od fotelja..

Send this to a friend