Politika Klerofašističke, ekstremno desničarske i huliganske grupe uz podršku SPC iza organizacije auto-litije od Beograda do granice sa Crnom Gorom

Obraz, Zavetnici i Janjičari pravi organizatori auto-litije u Srbiji

Predsjednik klerofašističke organizacije Obraz Mladen Obradović, portparolka ekstremno desničarskog pokreta Zavetnici Milica Đurđević -Stamenkovski i sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo Vučić, koji se dovodi u vezu sa navijačko-huliganskom grupom Janjičari, suštinski stoje iza organizacije auto-litije koja je održana u nedjelju od Beograda do granice sa Crnom Gorom, piše Pobjeda.

Danilo Vučić

Kao formalni organizator okupljanja je javnosti predstavljen izvjesni Željko Čurović, koji je predsjednik nepoznatog Saveza Srba iz Crne Gore.

Obradovićev “Obraz“ je odlukom Ustavnog suda Srbije 2012. godine zabranjen zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti prema vjerskim, nacionalnim i seksualnim manjinama. Ipak, nakon zabrane, “Obraz“ je promijenio ime u “Srbski obraz“ i nesmetano je radio zbog izuzetne bliskosti sa klerom Srpske pravoslavne crkve.

Obradović se povukao iz javnosti nakon zabrane i počeo da se bavi grafičkim dizajnom da bi se ponovo aktivirao kada su počele litije u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, pa su predstavnici tog pokreta primijećeni u više gradova u Crnoj Gori.

Da suštinski stoji iza organizacije, Obradović je pokazao kada je 19. avgusta na svom oficijalnom profilu na društvenim mrežama Fejsbuku i Tviteru objavio plan i maršrutu auto-litije.

“U nedjelju 23. avgusta održaće se velika auto-litija od Beograda do granice sa Crnom Gorom, za spas naših svetinja. Litiju organizuje Savez Srba iz Crne Gore, sa blagoslovom episkopa mileševskog Atanasija. Polazak iz Beograda je u nedjelju u 7 h ispred Sava centra. Auto-litija će proći i kroz Čačak, Požegu, Užice i druga mjesta, pa se i usput može pridružiti ko je u prilici. Ne damo svetinje”, navodi se u objavi Obradovića koji je na dan litija sa svog Fejsbuka uživo prenosio sva događanja.

Sličan poziv na društvenim mrežama objavila je isto 10. avgusta i Milica Đurđević-Stamenkovski, portparolka ekstremno desničarskog pokreta “Zavetnici“, inače supruga predsjednika tog pokreta Stefana Stamenkovskog.

Zavetnici, Lavrov i Amfilohije

Bračni par Stamenkovski su bivši članovi Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, a u žižu javnosti su dospjeli fotografijom sa ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim tokom njegove posjete Beogradu u decembru 2016. godine. Na toj slici se nalazi i osuđeni kriminalac Nemanja Ristić, po sopstvenom priznanju saradnik ruske Federalne službe bezbjednosti. Ristić je prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na sedam godina za učešće u pokušaju terorizma na dan prošlih parlamentarnih izbora.

Bračni par Stamenkovski je izuzetno blizak sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem Radovićem koji ih je septembra 2017. godine vjenčao u Beogradu, a sa tog slavlja je postao viralan video na kome se vidi kako Amfilohije pjeva.

Huligani 

Juče je u medijima bliskim SPC i Demokratskom frontu objavljena i fotografija Danila Vučića, sina predsjednika Srbije, koji na litiju nije došao slučajno već preko “Janjičara“, navijačko-huliganske grupe.

Mlađi Vučić se, po srpskim medijima, u javnosti dva puta pojavio u društvu osoba iz te grupe koji su osuđivani za razne kriminalne aktivnosti.

Istraživačka mreža KRIK objavila je 20. januara ove godine fotografiju na kojoj se vidi Danilo Vučić, u društvu huligana i članova ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Sa članovima ove kriminalne grupe Vučićev sin uslikan je i 2018. na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, a tada je Aleksandar Vučić kazao da se on u ovom društvu našao slučajno.

Na fotografiji koja se 20. januara pojavila u javnosti Danilo Vučić sjedi za stolom sa još 12 osoba među kojima su Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi i Nemanja Srećković, članovi nasilne huligansko-kriminalne skupine “Janjičari“.

Vidojević i Srećković su članovi ekipe koju je nekada predvodio čuveni ubijeni kriminalac Aleksandar Stanković – Partizanove navijačke grupe “Janjičari“, poznate po nasilju i kriminalu. Ova grupa obezbjeđuje beogradske noćne klubove i splavove, prodaje drogu, a učestvuje u tučama, pucnjavama i čak ubistvima.

Ipak, bez obzira na potporu nacionalističkih krugova gromoglasno najavljivana auto-litija, od Beograda do Crne Gore, okončana je organizacionim debaklom, jer se na njoj pojavilo par stotina učesnika.

Auto-litija je u 7 sati krenula iz Beograda, sa parkinga ispred Sava centra, ka Crnoj Gori. Neki učesnici su bili u majicama s natpisima “Ne damo svetinje“, “Crna Gora – Srbija, jedna familija“ i slično.

Auto-litijaši su oko 14 sati doputovali do Crkve Sretenja Gospodnjeg, odnosno manastira SPC na Jabuci, neposredno pored graničnog prijelaza Ranče, na teritoriji Republike Srbije.

Tu im se obratio episkop mileševski SPC Atanasije Rakita. Neki od najavljenih govornika, kako su okupljeni obaviješteni, nijesu se pojavili.

Podrška od Glasa javnosti

Ključna medijska podrška auto-litijašima stigla je od tabloida Glas javnosti koji je u posljednje vrijeme zbog svojih propagandističkih tekstova postao udarna pesnica medijske mašinerije iz Beograda. Glas javnosti je preko lajv strima uživo prenosio čitavi tok auto-litije.

Vlasnik tog tabloida je Radisav Raja Rodić, srpski biznismen blizak vlastima.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je u petak, komentarišući pisanja pojedinih medija u Srbiji o njemu u negativnom kontekstu a posebno Glasa javnosti, istakao da iza toga stoji odgovoran čovjek iz bezbjednosnog sektora u Srbiji, čovjek broj dva u bezbjednosno-informativnoj agenciji Marko Parezanović.

“Koji je nominalno dio bezbjednosnog sistema Srbije, a suštinski najeksponiraniji ruski agent u Srbiji”, rekao je tom prilikom Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andjela
Gost
Andjela

Tako mlad a vec delikvent , tatin sin!

Nacertanije
Gost
Nacertanije

Dali su sebi ime “JANJICARI” ! Bruka i sramota !

Analitičar
Gost
Analitičar

Sve je ovo maslo Spc!

Primorka
Gost
Primorka

Neka litijaju po Srbiji koliko oce u Crnu Goru nam ulaziti nece.

Mijaujork
Gost
Mijaujork

To su ti veliki vjernici koji bi rado litiju tenkovima u CG organizovali 😉

Egzodus
Gost
Egzodus

Vucicev sin je zaduzen za sve huliganske orgsnizacije u srbiji ,ovo su isti oni ljudi koji su organizovali bakljade u doba korone

kontraš
Gost
kontraš

Vucic preko sina komanduje huliganima,mali jednom mjesecno sjeda sa svim vodjama navijackih grupa u srbiji i na tim sastancima dijeli nagrade i zadatke

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Sve to srbija finansira pa vi vidite…

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Da mi nismo clanica NATO i da se ne boje pomalo,odna bi se oni zaleceli na nas da ,,oslobode” berane i budvu

Kaktus
Gost
Kaktus

E to je taj bratski narod koji bi nas koji nismo srbi sve strijeljao da moze

Leart
Gost
Leart

Jaka je vojska crne gore,nikad ovi nece krocit na nasu teritoriju

Komita
Gost
Komita

Ovakvi su im svi “vjernici”,tetovaze dosijei i kukasti krstovi

Liberal
Gost
Liberal

Sto mislite ? Da ova grupa hriscana nije spremna da se 30og za 10 minuta naoruza i jurne na nase granice ?

Sejo
Gost
Sejo

Vučić neka se ne miješa u našu državu,neka gleda svoja posla.

Pivnica
Gost
Pivnica

Obradovicu bi bolje bilo da se vrati grafickom. Dizajnh. Ove organizacije mu ne idu od ruke.

Marija12
Gost
Marija12

Bruke i sramote

Barice
Gost
Barice

A veli Dacic, necemo se mijesati u poslove CG😂

Evaa
Gost
Evaa

Auto litije ce ih mnogo spasit

Zaton
Gost
Zaton

Na sve nacine pokusavaju osakatiti CG, ali u toj namjeri nece uspjeti!

Zvoncica
Gost
Zvoncica

Oni sve imaju samo nemaju obraz

Marijana22
Gost
Marijana22

Vidjeli smo da je to strava kako izgleda

Niki_lutka
Gost
Niki_lutka

Ocigldno je da se Vucic ne mijesa u unutrasnjosti nase drzave

Krimirad
Gost
Krimirad

Oni jasno zele da uniste Crnu Goru

MajaOP
Gost
MajaOP

Odlucili smo !

MajaOP
Gost
MajaOP

Postoje zakoni koji se moraju usvojiti da bi usli u EU i mi smo na dobrom putu i necemo se zaustavitti

DarkoL
Gost
DarkoL

Zele da stopiraju razvoj Crne Gore

Cerkan38
Gost
Cerkan38

necete usporiti razvoj Crne Gore

Zena_od_sultana
Gost
Zena_od_sultana

Oni ocigledno zele da stopiraju ulazak u eu

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

“Koga briga što Srbija nema more a ima ratnu mornaricu.”

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

koja plovi po Panomskom moru

Nakica
Gost
Nakica

Nikome ne smijemo dozvoliti da se na ovakav nacin ponasaju sa nama i djeluju protivno nasim interesima

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Crna Gora nece dozvoliti da stopiraju njeno koracanje ka EU

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

A srce srbije?

Marinel
Gost
Marinel

Vucic ne moze svoju zemlju da unapredi pa je ljubomoran sto Crna Gora ide naprijed ne mozes nam nista Vucicu sa auto-litijama

Miloš
Gost
Miloš

Odavno je jasno da srpskom bloku nedostaje podosta glasova da ozbiljnije pređu cenzus. Zato, iako zbog toga kritikuju DPS, panično pozivaju glasače iz Srbije da ih spase izbornog debakla! Može srpski blokić da vjeruje u izbornu pobjedu, kao što vjernici vjeruju u Boga, a nikad ga nisu vidjeli. Svejedno, bude im lakše. Tako i sa izborima, lakše im je da… Više »

Hemuli
Gost
Hemuli

Dzabe litijate,nezavisnost Crne Gore 30og ce biti odbranjena!!

Radojica
Gost
Radojica

Nece se auto litijama ugasiti Crna Gora!!

Hippocampus
Gost
Hippocampus

Da Crna Gora nije u NATO-u ,ovo bi umjesto auto -litija ,već bila tenk-litija (naravno,sa pješadijom),organizovanom ”spontano” za odbranu SPC,Srba i svetinja ,što smo u bliskoj prošlosti imali priliku osjetiti,zato u pamet se gradjani Crne Gore!Neka je vječna!🇲🇪

Drazen26
Gost
Drazen26

Necete usporiti dalji razvoj Crne Gore i njen ulazak u EU!

Lukovo
Gost
Lukovo

Ne mjesa se Vucic u unutrasnja pitanja CG,Boze sacuvaj…

Rastovac
Gost
Rastovac

Tragikomicna auto litija u njihovoj reziji..

Piazza
Gost
Piazza

Vidjeli smo kako je to izgledalo,urnebesno..

Macaka
Gost
Macaka

Sve “slavne” licnosti organizatori.. E sto ce im to pomoci…

Kutak
Gost
Kutak

Ne damo Crnu Goru izdajicama.

Čigra
Gost
Čigra

Ne damo našu Crnu Goru!

Sveznalica
Gost
Sveznalica

Videćete 30-og ko su Crnogorci!

Crnooka
Gost
Crnooka

Neprijatelji na čelu sa SPC

Kameleon
Gost
Kameleon

Vodi računa o Srbiji nemoj se mijesati u Crnu Goru.

Zena_od_sultana
Gost
Zena_od_sultana

Nećeš upravljati Crnom Gorom siguran budi..

Strelac
Gost
Strelac

Crnogorski neprijatelji..

Pivcee
Gost
Pivcee

Još ne možete da se.pomirite sa crnogorskom nezavisnošću

Blog
Gost
Blog

Bole te svakodnevni uspjesi ove drzave.

Zver
Gost
Zver

Nećeš vraćati našu državu na dnu.

Lepotica
Gost
Lepotica

Nećeš Vučiću uspjeti to sto si naumio..

Komentar
Gost
Komentar

“Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga a zube polomi . ” Možete se vozat koliko hoćete. Možete trubiti i pjevati vaše fašističke pjesme. I priželjkivat nerede… ali do granice! Fizičke i pristojne granice ! Crna Gora je veća i jača od toga. Postoji i postojaće. Nezavisna i čista. NEKA NAM JE VJEČNA

Sv_Tripun
Gost
Sv_Tripun

Ove bi one u Vladu doveli … srami se opozicijo svega sto radis

Garo
Gost
Garo

Crna Gora je uspjesnija,stabilnija i bezbjednija drzava pa srbiji smeta ! Ali moze vjecno da im smeta i da ih boli!!!

Ksenija28
Gost
Ksenija28

Cirkusanti vidjeli smo koliko vas je bilo i kad vam je goriva ponestalo 😅😅😅😅😅

Leonardo
Gost
Leonardo

Vucic bi da nam prisvoji drzavu,crkvu,istoriju pa sina salje,ali neces moci se mjesat u CG nito uticati na nju bez obzira koliko god sponzorisao opoziciju!

Vozak
Gost
Vozak

Odlucno za Crnu Goru!!!!! Za veliki razvoj i dobre investicije! Mnoge boi sto postojis a ti vjecna da si🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Boljka
Gost
Boljka

Mnogo pate sto smo nezavisna i stabilna drzava!

Vozak
Gost
Vozak

Necete osporiti napredak CG ni njeno clanstvo u EU! Srbija ima dovoljno svojih problema kojim treba da se bavi!

Zoranko
Gost
Zoranko

Tokom istorije su vazda “braca” udarala na nas a mi za njih ginuli

Jeko
Gost
Jeko

Trn vam je u oku CG!!!!

Zoran
Gost
Zoran

Nikad Crna Gora nece biti obala srpskog mora🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Rajka46
Gost
Rajka46

Ovo litija gledalo nije,samo zele da unazade i dovedu nerede u Cg! Ali to nece gledat!

Biljka
Gost
Biljka

Koliko oni udaraju Crna Gora je jos jaca!! Da je vjecna 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Kaja
Gost
Kaja

Srbiju boli samostalnost i nezavisnost CG!!

Cemenca
Gost
Cemenca

Unazaditi nas nikad nece bagra.

Suncica
Gost
Suncica

Crna Gora nije srpska teritorija!

Marija28
Gost
Marija28

Nek voze koliko oce! To im je sve sto mogu!

Javorak
Gost
Javorak

Kakvi su to nazadni nacionalisti! Neka ne ocekuju nista!

Povija
Gost
Povija

Koliko im bode oci nezavisna CG. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Velimje
Gost
Velimje

Ovo nema veze sa vjerom i zakonom.

Bogetici
Gost
Bogetici

Pusta ce im zelja to biti!!!

caca
Gost
caca

Samo zele da vrate Cg u daleku proslost i 90te i ospore njen dosadasnji napredak!!!

Trener
Gost
Trener

Crna Gora treba ostrije da reaguje na brohne napade iz vana. Trenutno nidje ovoliko uplitanja iz okruzenja na izborni proces u CG.

Nidzo
Gost
Nidzo

Koliko ovaj Vucic pati od Crne Gore pa na sve nacine pokusava da unese neki problem ili da je destabilizuje, iako smo mali pobijedicemo i ovu opoziciju zajedno sa vama, SPC i Rusijom, bolje se bavite svojim problemima…

Danilo
Gost
Danilo

Vucic koristi sina da udara nisko po Cg i da se mijesa u unutrasnja pitanja!

Zabran
Gost
Zabran

Zele da ospore napredak CG i njen siguran ulazak u evropsku uniju!!!!

Ridjani
Gost
Ridjani

Bolli ih uspijeh CG!!!!!

Aga
Gost
Aga

Neće nas vratiti u 90te, ne damo to!

Susnjar
Gost
Susnjar

Žele zaustaviti naš napredak i ulazak u EU, nećemo to dati!

Ribolovac
Gost
Ribolovac

Vučić preko sina i klerofašističkih desničarskih grupa želi udariti na CG!

Novljanka
Gost
Novljanka

Nije njima do vjere.
Al Crna Gora je odlucila8️⃣

Apostrof
Gost
Apostrof

Kaze Obradovic “…za spas naših svetinja…” KATASTROFA! A jos tuznije sto ima gomila naroda ovdje koja bi nase manastira dala ovakvima. Jos malo pa da se i guča organizuje kroz CG… 🙁

21. MAJ 2006
Gost
21. MAJ 2006

Do granice Srbi pA nazad na Kosovo to je vasa teritorija tamo vam je patrijarsija i Decani pomite se Bogu za bolju pamet.

Opatovo
Gost
Opatovo

Ubjedjen sam da Crna Gora ne zeli ovakvu vlast dje su huligani i nasilnici glavni faktor.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ovo nista ne cudi …oni su zatrovan narod opterecen mitomanijom ….puni su problema jer 30 godina ratuju sa komsijama pocev od slovenije hrvatske bosne kosova pa su rovarili preko udbe ili bie i crkve u makdoniji al su se braca odbranila sad smo ostali mi na tapetu ….vlasst im glumi evropu a zatrovani su nacionalizmom izjednacili su cetnike i partizane… Više »

Regent
Gost
Regent

Da, da to su ti srpski vjernici. Nije njima do vjere nego do srbovanja.

Panda
Gost
Panda

Znaci ovo je obraz Srbije? Nacionalisti. Ova horda samo plasi narod Crne Gore, a pobjedu nece dobit. 🇲🇪❤
Odlucno za Crnu Goru 💪🏻🇲🇪

Mirko
Gost
Mirko

Kad su takve patriote i junac nek se upute put Kosova. Nece jer su ga izgubili sad malo na Crnu Goru. Samo do granice mogu. Zivjela Crna Gora

Vele
Gost
Vele

Kad vidim ko je sve protiv Crne Gore znam da smo na pravom putu. Nasilnici, ekstremi, nacionalisti, sovinisti a sebe nazivaju vjernicima. Onda smo sigurno na pravom putu ne dozvolimo da nam Risto, Vucic i Dacic upravljaju drzavom.

aeroplan
Gost
aeroplan

samo ih pogledas, bagra teska !

Pivsko_jezero
Gost
Pivsko_jezero

Isto ko i kod nas. Zatupljeni, nazadni mozgovi bez jedne trunke kritickog misljenja. Jedino takvi i mogu da prihvate ultradesnicarske ideologije.

Dragan
Gost
Dragan

Crna Gora je odlučila, Dps pobjeđuje!🇲🇪

Mima
Gost
Mima

Delije, samo se vi igrajte.

Putnik
Gost
Putnik

Oni su odavno ostali bez obraza, a Vučiću bi bilo bolje da sa sinom sjedne i razgovara i objasni mu da se ne miješa onamo đe mu nije mjesto.

Maki
Gost
Maki

To je samo podrska na koju imaju pravo i i svaka im cast…….

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Neče je Erfogan organizovati, to sigurno

Cuca
Gost
Cuca

Ono, kad četnik da sinu ime “Danilo”….. e jada!

bonaca
Gost
bonaca

Sve ove organizacije DB povremeno aktivira inace bi se ugasile same od sebe. Ne vidim zasto im uopste davati prostora u medijima kao nebitnim likovima.

marko
Gost
marko

Samo uzalud trose trud i pare za racun litijaskog fronta

eko
Gost
eko

Uzalud vam trud svirači.

Velimir
Gost
Velimir

TUZNI cetnicki SKUPOVI!
Kostat ce Srbiju mnogo,najvise!
Ostati ce I’m beogradski pasaluk vrlo brzo!
Uzalud je Vucko pobijedit,proci ce slicno kao Lukasenko,samo sto mu mecka nije zaigrala!

Talibanos
Gost
Talibanos

Osvjezava, osvjezava….

Fantasy
Gost
Fantasy

Dobro bih se zamislio da moju crkvu podržavaju i sačinjavaju klerofasiaticke horde i šovinističke hijene.

Send this to a friend