Politika

Obuka u luci Bar u okviru vježbe ADRION LIVEX 19

U okviru međunarodne pomorske vježbe ADRION LIVEX 19, koja se ove godine održava u Crnoj Gori, u toku su vježbe obuke u luci Bar gdje se realizuju aktivnosti obuke posada, sa težištem na borbene otpornosti broda, kao i vježbe bording operacije, sa mobilnim trening timom NATO Trening Centra za MIO operacije sa Krita, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Komandant vježbe (Adrion pomorskih snaga na poziv), kapetan fregate Jusuf Jonuz, istakao je značaj vježbe za Mornaricu Vojske Crne Gore, pogotovo u implementaciji ciljeva sposobnosti, kao i zajedničkog razumijevanja i djelovanja Adrion snaga, sa težištem na djelovanje u težim incidentima na moru, uključujući humanitarne operacije.

“Zemlje članice Adrion inicijative uvijek mogu računati na Adrion snage, pogotovu u težim incidentima na moru, prirodnim i ekološki izazvanim katastrofama, kao i kod podrške i pružanja pomoći u humanitarnim operacijama’’, istakao je Jonuz.

ADRION LIVEX 19 je međunarodna vježba, koja se ove godine održava u Crnoj gori, od 18. do 28. juna. Na vježbi učestvuju mornarice šest zemalja Adrion inicijative: Italija, Grčka, Slovenija, Hrvatska, Albanija i Crna Gora.

Po prvi put, vježba ima intervidovski karakter jer, pored pomorskih, biće angažovane i vazduhoplovne snage.

U okviru obuke u luci planirano je da se izvrši integracija i formiranje Adrion pomorskih snaga na poziv.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nenad
Gost
Nenad

Polakote ima da posranemo njihova kolonija

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Izgleda si ti već kolonaš, pa znaš kako to ide.

Send this to a friend