Politika

Odbor dao zeleno svjetlo: Šegrt ambasador u Poljskoj, Kuliš u Njemačkoj

Sjednica Odbora (Foto: Skupština Crne Gore)

Skupštinski Odbora za međunarodne odnose i iseljenike danas su jednoglasno podržali prijedloge da Budimir Šegrt i Vera Kuliš budu imenovani za amabasadore Crne Gore u Poljskoj, odnosno Njemačkoj.

<<<Šegrt i Kuliš idu u ambasadore<<<

“Članovi Odbora su ocijenili da iskustvo, prethodni angažman na važnim državnim funkcijama, kao i ugled Šegrta, garantuju njegovu uspješnost i na novom radnom zadatku. Takođe, konstatovana je važnost Varšave u međunarodnim okvirima, posebno na nivou Evropske unije, te naglašeno očekivanje da će ambasador Šegrt doprinijeti daljem razvoju međusobnih odnosa, uz intenziviranje ekonomske diplomatije”, saopšteno je nakon sjednice Odbora.

Odbor je ocijenio da je Vera Kuliš najveći dio svog dosadašnjeg radnog angažmana vezala za Njemačku, te da vrlo dobro poznaje
društveno-političke prilike, značaj na nivou EU, tradiciju i kulturu ove zemlje.

“Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić je ocijenio da je imenovanje Vere Kuliš za ambasadorku na jednu od ključnih adresa u EU, najpouzdaniji pokazatelj da država Crna Gore prepoznaje ulogu Njemačke u predstojećoj, odlučujućoj fazi
integracionog procesa zemalja Zapadnog Balkana, uz uvjerenje da će budući angažman ambasadorke sigurno doprinijeti daljem unapređenju bilateralnih, političkih i ekonomskih odnosa Crne Gore i Njemačke”, ističe se u saopštenju Odbora.

O pozitivnim mišljenja o Budimiru Šegrtu i Veri Kuliš Odbor će u najkraćem roku informisati predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Plantaze
Gost
Plantaze

Da se uvede pravilo da se uspjesnost ambasade mjeri po broju prodatih flasa vina plantaze u toj zemlji e drugoga posla ionako nemaju i to je to !

Zamalo
Gost
Zamalo

Nama ambasade osim za 5-6 drzava i to da budu rezidentne za vise okolnih zemalja ne treba ako cemo pravo e nase interese u raznoraznim zemljama svijeta nema sta ko da brani a ovu administraciju oko gradjana mozes on line odradit . Segrt zreo za penziju kud je on krenuo nikome nije jasno jedino ako ne uci poljski jezik .… Više »

Stefan
Gost
Stefan

Da nije smijesno bilo bi tuzno!!!

rsova
Gost
rsova

Ništa se nije promijenilo, osim kafića. Nekada “Grand”, sada “Elit”

Send this to a friend