Politika

Odbornici Demokrata bojkotuju Skupštinu Glavnog grada

Odbornici Demokrata u Skupštini Glavnog grada bojkotovaće sjednicu lokalne skupštine zakazanu za 11. april.

<<<SNP neće prisustvovati sjednici parlamenta Glavnog grada<<<

“Razlog bojkotovanja i ove sjednice jeste pružanje podrške građanima Podgorice i cijele Crne Gore, koji se iz subote u subotu okupljaju, kako u Podgorici tako i širom Crne Gore, od kako se pred očima cjelokupne crnogorske javnosti desio politički zemljotres naopakog poretka u vidu isplivavanja na vidjelo dokaza o koruptivnom ponašanju državnih funkcionera, nelegalnom uzimanju enormnih suma novca i protivzakonitom finansiranju DPS kriminalne hobotnice”, navele su Demokrate.

Ističu da dodatni razlog za bojkot ove sjednice Skupštine Glavnog grada jeste u tome što će se na njenom dnevnom redu naći i Izvještaj o radu gradonačelnika za 2018. godinu, a koji se odnosi i na period kada je Slavoljub Stijepović obavljao funkciju gradonačelnika.

“Nije primjereno da odbornici Demokrata, koji su izabrani glasovima građana Podgorice čistim kao suza, učestvuju u raspravi o Izvještaju čovjeka koji je zahvaljujući kovertama koje je trpao u svoje džepove bio na čelu grada. Svaka DPS-ova pobjeda isključivo je izraz moći brojnih koverti sa kojima su, zloupotrebljavajući težak socijalno – ekonomski položaj većine građana, prekrajali izbornu volju građana. Takva je i njihova posljednja pobjeda iz maja 2018. godine, koja je isključivo zasnovana na kupovini glasova, brojnim ucjenama i pritiscima”, kazale su Demokrate.

Sa druge strane, dodaju oni, brojni problemi građana Glavnog grada ostaju neriješeni i nakon dolaska novog podnosioca izvještaja o radu gradonačelnika.

“Nažalost, ništa se nije promijenilo. Rezultata rada i dalje nema. Kao i za vrijeme Stijepovićevog mandata, nastavlja se sa kašnjenjem realizacije kapitalnih projekata. Prevare građana Podgorice oko obećanog ubrzanog razvoja grada i dalje traju i, nažalost, ne nazire se njihov kraj”, ističu oni.

Tvrde da se novi gradonačelnik više bavi poslovima iz nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova, nego onim što je zapravo njegov posao kao prvog čovjeka grada.

“Zato se nadamo da ćemo vrlo ubrzo i našu Podgoricu osloboditi neodgovorne DPS vlasti i preuzeti odgovornost za razvoj našeg grada po mjeri potreba njegovih žitelja”, zaključuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mačak
Gost
Mačak

Vi bojkotovanjem ne mozete nista nama dobro donijet, vec idete samo na nasu stetu. Zapamtite da vas gradjani placaju.

Zigman
Gost
Zigman

Nista cudno , bojkotuju i drzavni parlament , ali zato plate ne bojkotuju

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Vi nijeste sposobni da povedete dijalog, da izneste konkretan plan i pokrente inicijativu kako bi se doslo do nekog resenja, kako gradjani ne bi osjetili vase odsustvo. Jer da bi drzava uspjesno funkcionisala potrebno je zajednicko zalaganje vlasti i opozicije, kako bi se zivot gradjana unaprijedio. Ali iz svega ovoga proizilazi da je opozicija vodjena svojim sebicnim interesima.

Rafaello
Gost
Rafaello

Sa razlogom je ova vlast zastupljena 30god. Opozicija nema dovoljnu podrsku naroda, to je kljucni razlog njihovog nepostizanja znacajnijeg rezultata na izborima.

Iskra95
Gost
Iskra95

Demokrate znaju jedino da glume velike govornike, da bojkotuje rad institucija, ali naravno da se plata uredno prima.

Kinez
Gost
Kinez

Pa njima jeste u cilju destabilizacija drzave i smjena postojece vlasti. Nesposposobni politicari ne mogu regularnim putem da dodju na vlast, o cemu svjedoce i izborni rezultati, pa pokusavaju pod maskom gradjanskih protesta da vaninstitucionalno sruse vlast.

Enesa
Gost
Enesa

Da je opozicija iole sposobna, do sad bi dosla na vlast preko izbora. Ali su njima svaki izbori nelegitimni, osim onih u kojima slucajno dobije vlast. Zalosno.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Zar stvarno misle da je bojkot resenje? Oni nemaju konkretan plan, vodjeni su samo mrznjom prema predsjedniku, koja je i glavni kamen spoticanja u njihovom napretku.

Marelica
Gost
Marelica

Demokrate i ne zasluzuju da sjede u Skupstini nista korisno za nas nijesu uradili za svo ovo vrijeme! Moj glas nece vise nikad imati.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Oni jedino znaju za bojkot, a kad treba da se iznese neki plan ili predlog njih nema ni na vidiku. Vi ste pokazali veliko nepostovanje prema gradjanima Cg, ali bez brige, izbori su blizu, pa ce ds vam bude jasno koliku podrsku imate.

Fileopg
Gost
Fileopg

vele nemamo što činjet pa ajd da udarimo jedan bojkot….Bojkotuje se kad od bojkota ima se koristi, kao na primjer kad vlast ne može da obezbijedi kvorum ili većinu da nešto izglasa, a bojkotovati šansu da se pokažeš bolji od vlasti je glupost, no izgleda im je taka svaka rabota…

Farmasi
Gost
Farmasi

Nista pametnije ne ocekujemo od njih!

Nikolija
Gost
Nikolija

Ne bojkotuju plate sigurno.

Anka
Gost
Anka

Znaci nastavlja cirkus da zabavlja narod..

Trebjesa
Gost
Trebjesa

Svake subote vas je sve manje, vide gradjani sta su vasi jedini interesi.

AnaBella
Gost
AnaBella

Razlog bojkota je ocigledan, moraju protestvovati kad su placeni za to.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Podrzavate one folere sto trube u 7 izjutra ? Bravo bravo

Leart
Gost
Leart

Neka neka ,bojkotovace i gradjani podgorice vas na sledece izbore

Komita
Gost
Komita

Veliko iznenadjenje … Foteljasi

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ima li ikakve skupstine da ovi ne bojkotuju ? Zar nimalo kadra nemaju?

Liberal
Gost
Liberal

Zbog demokrata mislim da treba da uvedemo platu po ucinku

Stefo12
Gost
Stefo12

Bojkotuju li i plate ?

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Kao Demoktate i njihova posla! Ako oni namjerno ne bojkotuju sad ovu sjednicu da bi ispali kao bitni evo, jer ja ne bi ovog teksta nijesam ni znao da su oni uopste tu.

zacanka
Gost
zacanka

Ovo bojkotovanje je li i to jedna od “novih tajnih mjera” kako da se suprostavite rezimu? Posle ovog jutros trubljenje ne bi me nista vise od vas cudilo!

ines23
Gost
ines23

Hahaah oni najavljuju proteste sirom CG a nijesu mogli pored organizovanog prevoza prikupiti da makar jednu ulicu popune nego je bilo sad u subotu prazno prazno pa po koji covjek i sve tako u krug.

Vitinka
Gost
Vitinka

E pogledajte pricu ovima, od koga vi to da oslobodite Podgorice?? Podgorica nije zauzeta ili zarobljena pa da vi je morate oslobodjavati, nego je ovo vise cista politicka prica sad za skuplanje politickij jeftinih poena.

oliver14
Gost
oliver14

Bojkotuju ali ono najbitnije ne bojkotuju – platu! E tu su prvi da podignu platu za koju nijesu ni jednu jedinu rijec rekli.

Kosta
Gost
Kosta

Nista novo od Demokrata iskreno, kad oni to nijesu bojkotovali?!

goran1978
Gost
goran1978

E pogledajte ovo, oni pricaju o okipljanjima sad u subotu a DF danas saopstava da na sinosnjem sastanku nije bilo govora o novom datumu odrzavanja protesta! Kakve su ovo sve opozicione mucke.

Pelin
Gost
Pelin

Gradonacelnik je supet. Toliko aktivnosti, toliko akcija. Ne patise covjek. Sve pohvale za njega. A vi bolje da cutite, jer nista pametno za rec nemate.

oranz
Gost
oranz

Samo nas vi postedite vasih gluposti. Dovoljno je.

Dana
Gost
Dana

Podgorica a CG je odlucila na izborima. Toliko

Jana
Gost
Jana

Oslobodite vi nas od vas samih i vama slicnima pa ce dobro bit.

eva234
Gost
eva234

Nista novo. Oni bojkotuju evo dvije godine. A plate ne bojkotuju bgm.

ivona29
Gost
ivona29

Kojim gradjanima kad ste vi protestanti?

Janko V
Gost
Janko V

Bravo Demokrate, lijepo platu zaradjujete ove dvije godine… kafenisanje u Bokesku.. zlaganica… nego brzo ce Dusko izbacit i vas video sa parama

Send this to a friend