Politika

Odbornici Demokrata: Zabrinuti budvanski DF nas desetak puta preglasao sa DPS-om

Demokratski front Budva ne prestaje da zabavlja javnost. Zabrinuti su da Demokrate ne koaliraju sa Demokratskom partijom socijalista. Zabrinuta politička grupacija nas je desetak puta u prošlom mandatu preglasala sa DPS-om oko veoma važnih odluka koje bitno utiču na život naših sugrađana. DUP Bečići koji je nova Vlada stavila van snage je samo jedna od njih, saopštili su danas iz Kluba odbornika budvanskih Demokrata.

<<<DF Budva: Demokrate neće sporazum sa DF-om jer hoće sa DPS-om<<<

Kako ističu, interesi građevinskog biznisa su uvijek bili na vrhu prioriteta Marka Carevića.

“Čovjek koji je „jako zabrinut“ za poštovanje izborne volje naših sugrađana nije propustio priliku da trguje zemlju sa Svetozarom Marovićem u momentu dok pregovori oko formiranja organa izvršne vlasti traju. Takav čovjek je zabrinut za poštovanje izborne volje Budvana. Takav čovjek izbacuje iz koalicionog dogovora ljude koji su bili na njegovoj listi, jednako kao i on, samo zbog toga što ne prihvataju da slijepo slušaju gospodina Carevića. SNP i Prava Budva više nisu po volji uzurpatora državne svojine iz Krimovice”, dodaju odbornici Demokrate.

Navode da Carević svakog dana pokazuje da od „moralno i materijalno ostvarene osobe“ nije ostalo ništa.

“Ništa, osim materijalno ostvarene osobe. Ušao je u anale crnogorske politike kao jedini predsjednik opštine kojem izvještaj o radu nije usvojen, a i dalje obavlja tu funkciju. „Moralni Kolos“ Carević „prezire“ fotelju u kojoj sjedi uprkos volji većine odbornika za koje su građani u avgustu prošle godine glasali”, kažu odbornici Demokrata.

Kako navode, dok je Carević uz pomoć svojeg mentora Marovića stvarao imperiju, jačao je bunt građana Crne Gore koji se nisu krili iza zastava i crkve.

“Jednostavno su htjeli promjenu sistema u kojem polupismeni novokomponovani bogataši upravljaju državom, dok mladi i obrazovani bježe iz zemlje. Demokratska Crna Gora je bila upravo ta politička opcija koja se pojavila na političkoj mapi da bi se mirna promjena vlasti po prvi put dogodila i u Crnoj Gori. Prvo u Budvi, Kotoru, Herceg Novom i Tuzima, pa i na državnom nivou”, naglašavaju.

Prema njihovim riječima, nakon svega, Marovićev polupismeni potrčko, izražava sumnju u to da će Demokrate sa DPS-om napraviti novu većinu.

“Isti čovjek koji je nakon prebrojanih glasova avgustovskih izbora pokušavao da novcem kupi pojedine odbornike DPS-a kako bi formirao vlast bez Demokrata. Prva ljubav zaborava nema. Jednostavno, Carević se najbolje snalazi, po sopstvenom priznanju, u sistemu gdje se ljudi korumpiraju”, ocjenjuju odbornici budvanskih Demokrata.

Kako dodaju, ono što Demokratski front zove ponudom za koalicionu saradnju je sramno zaklinjanje na vjernost jednom bahatom i neobrazovanom čovjeku koji je umislio da je mesija koji će da upravlja gradom kao da je uzurpirana državna imovina koju on zove svojom.

“Ni riječi o pravcu razvoja grada. Ni riječi o socijalnoj politici. Ni riječi o politici u sportu. Ni riječi o urbanističkom uređenju grada. Koalicioni sporazum, kako ga kolege iz DF-a zovu, je samo manifestacija zaljubljenosti u jednog nadobudnog, prostačkog, neobrazovanog čovjeka skromnih intelektualnih mogućnosti”, smatraju odbornici Demokrata.

Ističi da je nacrt koalicionog sporazuma koji su ponudili u novembru prošle godine, a na koji nisu dobili komentar od partnera iz DF-a, sadržao sve bitne odrednice budućeg upravljanja gradom u ovom mandatnom periodu.

“Gospoda iz DF-a, koja slijepo prate kabadahiju iz Krimovice i njegovog pomoćnika, koji umije da pročita i razumije stranicu teksta formata A4, moraju da razumiju, da se građani nisu u avgustu opredijelili da jednu diktaturu mijenjaju drugom. Nisu željeli MIA investment, Asfalt beton, Alpinu, starog poslovnog prijatelja Gugija i druge firme sa kojima je Carević pravio kombinacije bez znanja koalicionih partnera”, navode.

Demokratskom frontu poručuju da promijene vječitog broja dva iz Krimovice i nađu nekog ko manje podsjeća na Milutina Simovića da ih predstavlja u javnosti i imaće podršku Demokrata.

“Do tad, ko o čemu, vojnik o skraćenju”, poručuju iz Kluba odbornika budvanskih Demokrata.

Send this to a friend