Politika

Odlazak Pavićevića na Sabor uzdrmao Crnogorsku

Predsjedništvo budvanskog odbora Crnogorske održlo je sinoć sastanak koji je zakazan po hitnom postupku na kome se raspravljalo o postupku lidera te stranke Vladimira Pavićevića da mimo znanja partijskih kolega prisustvuje u subotu Saboru koji je organizovan u Nikšiću.

<<<Ironija na budvanski način: Gdje je nekad bila Crnogorska, a gdje je sad<<<

Doskorašnja potpredsjednica Skupštine opštine Budva i odbornica u lokalnom parlamentu, Anđela Ivanović, zatražila je dijalog o postupcima Pavićevića zbog programskih načela partije, koja se od samoga početka deklarisala kao građanska stranka.

Da postoji nezadovoljstvo u Crnogorskoj političkim postupcima lidera, odavno je poznato, a spekulisalo se i da bi Ivanović mogla sa dijelom članstva i napustiti stranku koju je od samoga početka stvarala u Budvi.

Ona je u razgovoru za Dnevne novine potvrdila da postoji “određeno negodovanje” povodom prisustva lidera partije Saboru u Nikšiću koji je organizovala Mitropolija crnogorsko prmorska.

“Ne samo zato što je u pitanju SPC već zato što smo mi građanska partija i nisam očekivala da idemo u crkve i bavimo se politikom na dnevnom nivou. Pavićević je imao ranije preuzete obaveze i to smo znali pa smo se dogovorili da se dijalog nastavlja, jer će uskoro biti i novih sjednica opštinskih odbora, Predsjedništva, a biće i Kongres”, kaže Ivanović.

Na pitanje da li je došlo do približavanja stavova onih koji su nezadovoljni Pavićevićevim ponašanjem i lidera partije, ona kaže da “za sada nije” Pavićević je na sinoćnjem sastanku ponovo govorio o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, što je dodatno iritiralo neke prisutne.

“Dijalog nije završen i biće ubrzo nastavljen. On nam je rekao da ne treba da budemo iznenađeni njegovim prisustvom na Saboru i analizom Zakona o vjeroispovijesti, a ja sam baš iznenađena. Za sada smo na suprotnim stranama, jer očekujem od predsjednika jedne građanske partije sasvim drugačije djelovanje”, kaže Anđela Ivanović.

Ona ističe da od Pavićevića, kojeg cijeni kao izuzetnog intelektualca, profesora i vrhunskog političara, očekuje građanske deklaracije, ideje kako ići dalje, osavremeniti društvo, demokratizovati ga, a ne priču o prošlosti i crkvama.

“I njegovo jučerašnje izlaganje je iznenađenje za mene. Meni nije prijatno da predsjednik partije, kojoj pripadam, ide na skupove sa onima koji prijete građanskim ratom i nemirima. Mislim da treba da se bavimo nekim drugim stvarima”, zaključuje Ivanović.

Prema saznanjima Dnevnih novina, u Crnogorskoj je veliko nezadovoljstvo posljednjim potezima predsjednika partije Vladimira Pavićevića, jer se smatra da partija polako gubi i identitet.

Potpredsjednik opštine Budva, i predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović kaže da očekuje nastavak dijaloga po ovom pitanju odmah nakon Nove godine.

“Lično imam mnogo nepoznanica kada je vjera u pitanju. Smatram da Zakon o vjerskim zajednicama dodatno dijeli narod a za to su zaslužni i vlast i Srpska pravoslavna crkva. Vidim veliku opasnost od nove zavade. Mislim da mi, kao građanska partija, ne treba da ulazimo u dubinu zakona i u uređenje odnosa sa crkvom, već da se bavimo uređenjem države i Ustavom. Uostalom, zalažemo se za ustavni patriotizam i to treba da bude naša tema”, kaže Bulatović.

On dodaje da će dijalog biti nastavljen odmah nakon sjednice Predsjedništva koja je zakazana za 28. decembar u Tivtu i da se sinoć na Opštinskom odboru najviše govorilo o budžetu Opštine Budva i predstojećoj sjednici SO.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cinik 🇮🇱
Gost
cinik 🇮🇱

Ugledno izgleda, ovako zapušten.

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Purko nije moralna gromada ali je vala bolji 10 puta od ovog preletaca

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Politicki fenomen nakon transfera iz srbije u crnu goru se vrace na fabricka podesavanja

Kaktus
Gost
Kaktus

Kako sijes tako zanjes,pa ne bili na celo partije dovodit poslanika iz srbije

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Hahahahaaha pa sta je tu cudno? Covek je srbin iz srbije ?

Leart
Gost
Leart

Izgleda da je becic proizveo vise podjela nego pobjeda kod koalicionih partnera

Komita
Gost
Komita

Bjelas koji predvodi bjelasku partiju,bi ste crnogorci taman koliko i marko milacic i njegova ,,prava ” crna gora

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Zar postoji neozbiljinija partija od kvazicrnogorske ?

Liberal
Gost
Liberal

Ova partija ce poci ispod cenzusa kako je krenulo od kad su pavicevica doveli

Stefo12
Gost
Stefo12

Davno se ova partija pretvorila u ravnogorsku

Starograđanin
Gost
Starograđanin

Dje je Čučka , a slavi Božić ! Javit će se on , no su mu praznici . Inače on zbog malih stavri kao npr. “ Guce” iskakao je ka iz frižidera . Srecno praznici Cucka i čekamo sto ćeš rec .

Uros
Gost
Uros

Crnogorska igra kako Demokrate sviraju

Marta
Gost
Marta

Pokazao je svoje lice, mada smo i znali čim se vratio iz Srbije

Stanko
Gost
Stanko

Kakav covjek takava i partija

Milos
Gost
Milos

Shvatite da je on spavač srpske DB i micite ga sto prije ako mislite da pravite gradjansku partiju..

advokat
Gost
advokat

Crnogorci u Crnogorskoj oslobodite se tog politickog uljeza i licemjera …ne padajte na njegovu slatkorjecivost …
Šutni te ga tako da se okane subveerzivnog djelovanja protiv Crne Gore…Za njegovo ubacivanje na politicku scenu CG velika je odgovornost g Purka ,koji je izgleda bio maskirani (anti)liberal ..

budibogsnama
Gost
budibogsnama

Miloše, te partje više nema od narednih izbora – JEDNOM LAŽ, UVIJEK LAŽ!

Mileva
Gost
Mileva

Gospođo Ivanović kako možete reći da izdajnika ili plaćenika Pavićevića smatrate za: ” vrhunskog intelektualca i političara”. Vi treba da se potrudite da se njega po hitnom postupku oslobodite.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Dati podršku Ristu i njegovima, koji pljuju po svemu crnogorskom- to ne može Crnogorac po narodnosti. Ovaj tip je ubačeni element. Purko, svaka ti čast na predsjedniku stranke! Će daleko s njim da dogurate, bre! 🙂

H l
Gost
H l

U svakog Crnogorca, čuči Srbin. To nas je i održalo i najtežim vremenima.

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Samo bivšim liberalima u Crnoj Gori nije jasno da Pavićević nije Crmogorac,već ubačeni čovjek iz Srbije koji treba da razbija s boka crmogorski birački blok.Đe je sada čuveni Purko?

Nenad
Gost
Nenad

Ako ste gradjanska stranka ocete li covjeku na silu vjeru da promijenite?? Licemjeri!!

Pero
Gost
Pero

Juda. Pisu prijave protiv SPC a idu na njen miting. Nevjerovatno.

dobronamjerni
Gost
dobronamjerni

Je li se Purko negdje oglasio kao neko ko je jedan od inicijatota i osnivača Crnogorske i koje doveo ovoga uljeza na njeno čelo?

Starograđanin
Gost
Starograđanin

Prije će biti da su tačne glasine, da mu je njegov rent a predsjednik Pavićević okrenuo leđa i da se u Crnogorskoj više pita Bečić nego Ivančević. To je logična posljedica eksperimenta sa Pavićevićem, koji je i u Srbiji istu stvar uradio: okrenuo leđa onome koji ga je politički stvorio.

Dodosi
Gost
Dodosi

Aooooh pa na ovaj sabor je moga samo da ne ojde izdajnik Crne Gore

Velimir
Gost
Velimir

Ne zamajavajte narod!
Nikad nijeste bili Crnogorci!
Vi ste gomila lazova I foliranata!
Placeni I koji rade protiv Crne Gore!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Politika za đecu do 6 godina: “I njegovo jučerašnje izlaganje je iznenađenje za mene… On nam je rekao da ne treba da budemo iznenađeni njegovim prisustvom na Saboru i analizom Zakona o vjeroispovijesti, a ja sam baš iznenađena… da partija polako gubi i identitet… Lično imam mnogo nepoznanica kada je vjera u pitanju…”

budibogsnama
Gost
budibogsnama

Koja ” Crnogorska” partija? Koja ” Crnogorska” mitropolija? Koje “Demokrate” Crne Gore? Koja ” Prava” Crna Gora….?
Sve su to prifitabilni POKRIVAČI imenom crnogorskim.
Narode crnogorski, izvuci se iz laznih pokrivača i zasijaj ISTINOM SVOJOM! Svojom istinom i svojom CPC crkvom, koja nas jedino može okupiti i pokupiti od obmana!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pa ne mogu da vjerujem da neko to ne vidi. Ko nije za crnogorsku himnu, zastavu, crkvu, jezik, istoriju… taj nije ni za Crnu Goru.

Libero7
Gost
Libero7

Sa pavicevicem i i u tivtu ce te imt glasove familje bozovica a ni za ti nijesam siguran

budibogsnama
Gost
budibogsnama

Ni sa njim, ni bez njega, Crnogorska se obrukala, i niko vise nema povjerenja u njih. Purko je imao ptosli put glasove, i mogla je ti danas biti kredibilna partija. Ali, na sljedecim izborima bice izbrisana iz registra KAO JOS JEDNA DEBELA PROSRPSKA LAŽ.

Send this to a friend