Politika

Odupri se: Opozicioni poslanici da poštuju Sporazum o budućnosti

Sa ranijih protesta, 97.000-Odupri se, foto: CdM

Pokret Odupri se pozvao je sve opozicione poslanike i poslanice na puno poštovanje „Sporazuma o budućnosti“ potpisanog pred građanima. Kako su istakli, neophodno je ubrzati aktivnosti kako bi se povratilo puno povjerenje građana u izbore, pravni sistem i demokratiju.

Građanski pokret „Odupri se“ pozdravlja djelovanje opozicije koja sa evropskim partnerima radi na obezbjeđivanju neophodnih uslova za prve slobodne izbore.

“Ali, pored rada na izbornom zakonodavstvu, neophodno je formiranje Vlade građanskog jedinstva, koja bi nepristrasno, profesionalno i odgovorno obezbijedila uslove za prve zaista fer i slobodne izbore, ali i jednako sprovođenje svih zakona.
Mandat Vlade građanskog jedinstva mora biti minimum godinu dana i svako odugovlačenje ide u prilog daljoj agoniji sa nelegitimnim izborima, nastavkom zarobljavanja institucija, devastacijom prirode, pljačkom i novim zaduživanjima”, navode oni.

Poštujući Sporazum, kako ističu, mora se pristupiti oslobađanju Javnog servisa od partijskog uticaja, ali i brzog i zadovoljavajućeg pravnog epiloga afere ,,Koverat“.

“Samo rad na izbornom zakonodavstvu nagovještava da režim sprema još jednu izbornu farsu. Na to neće pristati opozicioni poslanici koji su potpisali Sporazum, a mi iz pokreta „Odupri se“ garantujemo da neće pristati ni građani.
Zato još jednom pozivamo svih 39 poslanika i poslanica na jedinstvo”, ponavljaju oni.

Iz pokreta pozivaju opoziciju i da u najkraćem roku dogovore dalji plan aktivnosti sa kojim bi izašli pred crnogorsku javnost.

“Bez toga ne bi trebalo pristati na nikakav parcijalni dijalog koji ovih dana nudi režim, pogrešno procjenjujući da će crnogorski građani dopustiti još jednu izbornu prevaru i krađu. Građani su na masovnim protestima spoznali svoju snagu i znaju da ih se vlast plaši samo kada su na Ulici. Na, još uvijek, jedinoj slobodnoj instituciji”, poručuju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miloš
Gost
Miloš

pa ako opopzicija slaze i obmane narod tu ce im svima biti kraj. lako zaboraviti sitne lazi (kotorska farsa) ali ovo ce biti krupna za pamcenje. sto znaci dps opet pobjedjuje, opozicija jos slabija. za sitne pare i slatke lazi cete prodati ne sebe nego sve one slobodne sulice ako se drznete

Fileopg
Gost
Fileopg

Neće valjda ona šačica jada i one majke3+ opet da maltretiraju mirne građane Podgorice, blokiranjem ulica zbog njih pedesetoro Džabalebaroša.

LudiMilojko
Gost
LudiMilojko

Oce jer neko njih maltretira 30 godina

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ko su ovo “odupirači”? Ima li neko da me podsjeti? Kao kroz maglu mi sjećanje na njih tinja… 🙂

Igor
Gost
Igor

Glupanderi opozicionarski misle da EU stvarno ne želi tehničku vladu i da kralj KONAČNO ode. Ne umiju da čitaju između redova a crvenkapica ko crvenkapica… Zaće u šumu i izio vuk magarca.

Savo
Gost
Savo

Nema više saradnje sa partitokratama! Samo udruzeni gradjani mogu ovu zemlju da izbave iz kandzi uigranih mahera vlasti i kvazi-opozicije.

Pop iša uDuklju
Gost
Pop iša uDuklju

Samo DF je dosledan,traze isto sto smo na ulici izglasali i potpisali.I jos par poslanika s njima.Ostalo- foliranti

Smajli
Gost
Smajli

Apsolutna neistina.

Ljilja
Gost
Ljilja

Svu opoziciju za uši i za pravougaoni sto da odgovaraju dje su sada i da slučajno ne obmanu onoliki narod koji je izašao HRABRO na ulice!

Una
Gost
Una

Građani su gladni i bosi, krpe kraj s krajem, nemaju ni za kartu do pg. Dok pametni ćute, vlast se sve oholije ponaša. Zato OTPOR!

Mojsije
Gost
Mojsije

Ovaj Sloruzum je primjer nerazumnog rZmisljanja o rlo bitnim pitanjima.Gomila gluposti i nista vise.

Bojkot
Gost
Bojkot

BOJKOT

Fileopg
Gost
Fileopg

Vas bojkotuju građani to je dovoljno za početak…

Fileopg
Gost
Fileopg

Potrošili pare koje su čupnuli u prvom naletu, pa vele ajd dako koga opet očkunjimo. Dugo ljeto a skupa kafa i pivo treba i za jesen nešto čupnuti. Postali ste paraziti koji misle da čupnu i dio vlasti ako nahuškaju opoziciju da bude dio hibridnog rata protiv Crne Gore….

Komedija 🤣
Gost
Komedija 🤣

Pare! Ahahahahhahahaha 🤣🤣🤣

Alen
Gost
Alen

Opozicija misli mi zaboravili. Ako pomisle da nas izdaju bice jos zesce na jesen!

marius
Gost
marius

U vasem sporazumu nema niceg , sem vase gole “pohlepe”za vlascu. Gradjani su to prepoznali, pa su se vasi protesti rasprsili, kano mjehuri od sapunice.

Rogonja
Gost
Rogonja

Kakva objektivna analiza prethodnog perioda. Vidi se iz aviona da ne spadaš u slobodne građane već u KATEGORISANE. I to one sramotne kategorije.

marius
Gost
marius

Vala sumnjam da me neko iz aviona bas gleda, a jos manje vjerujem da neko iz istog cita moje komentare, a sto se tice tvoje konstatacije da spadam u KATEGORISANE gradjane sramotne KATEGORIJE, e za ovo priznajem, nikad cuo nisam.

Rogonja
Gost
Rogonja

Gospodarev pas je ponosan na tvoju umjesnost u diskusijama. Mozda te unaprijede iz bota u nadzornika botova.

Bajum bajum
Gost
Bajum bajum

Rogonja…
Ima li rogonja kod Rista ili su sve sutalji?
Sutalji i rogonje…

Send this to a friend