Politika

Ombudsman da reaguje na zloupotrebu djece u Nikšiću

 

NVO Forum slobodnih građana Luča osudila je koaliciju Za budućnost Nikšića koja je angažovala djecu da učestvuju u širenju propagande tog političkog saveza pred izbore u Nikšiću.

Oni su pozvali crnogorskog Ombudsmana da hitno reaguje, kao i centre za socijalni rad i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

“Najnoviji primjer evidentiran je danas na gradskom trgu u Nikšiću. U aktivnostima predizborne koalicije Za budućnost Nikšića, na pultovima na glavnom gradskom trgu, učestvovao je veći broj djece koja su ulazila u političku komunikaciju sa građanima i dijelila im različiti propagandni materijal, direktno i otvoreno agitujući za partije okupljene oko koalicije Za budućnost Nikšića. Među okupljenim partijama su i one koje u kontinuitetu pokazuju neznanje i nezainteresovanost za poštovanje ljudskih prava žena, LGBT osoba i sada konkretno i djece”, kazali su u NVO Forum slobodnih građana Luča.

Ističu da se u Nikšiću tek intenzivira kampanja za izbor novog saziva Skupštine opštine, zbog čega je potrebno zaustavljanje i prevencija zloupotrebe djece u političke svrhe. Forum slobodnih građana Luča poziva i sve partije oko koalicije Za budućnost Nikšića da odustanu od daljeg djelovanja među maloljetnicima i da prestanu da ih uključuju u političke i stranačke aktivnosti.

“Politička zloupotreba djece u Crnoj Gori i zemljama regiona nije rijetka pojava. Djeca u Nikšiću su bila predmet propagande i zloupotreba i tokom trajanja litija “Ne damo svetinje”. Tome je pribjegavao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zbog čega je naišao na oštru i uspješnu reakciju srpske stručne i demokratske javnosti. Srpska napredna stranka, čiji je lider upravo Vučić, preko mreže svojih volontera i aktivista prisutna je u Nikšiću iako u Crnoj Gori nije registrovana i nije se prijavila za učešće na lokalnim izborima”, zaključili su u toj NVO.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ebabil
Gost
Ebabil

Otrovase djecu nazalost ….

Benelux
Gost
Benelux

Scanda!!!!l dno dna !! Pustite decu da se igraju debili !!!!!

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Obuzdajte se obduzmani jer normalni svijet nece mnogo trpjet kao do sad i zatvarat oci.

Snezana
Gost
Snezana

Bolno izgleda, nasu djecu koriste i manipulisu sa njima! Mora postojati nacin da se zastite od posasti naseg politickog ludila! Svaka cast !

Send this to a friend