Politika

Opozicija još traži zajedničkog kandidata, u igri i Đurović

Iako je sve bilo spremno za predstavljanje Andrije Jovićevića kao predsjedničkog kandidata, iz Demokratskog fronta juče je nakon sjednice Predsjedništva te političke grupacije, na opšte iznenađenje, saopšteno da su se “zajednički dogovorili da Jovićević odustane od kandidature”.

Iz Fronta su naveli da je to urađeno “zbog istorijske važnosti objedinjavanja opozicije oko jedne nestranačke ličnosti.

Izvor Pobjede blizak Demokratskom frontu kazao je da je odustajanje Jovićevića u danu kad je bilo predviđeno njegovo predstavljanje, svojevrsno iznenađenje i za dio rukovodstva Fronta, s obzirom da je dio najviših funkcionera imao informaciju da je u ponedjeljak veće Jovićević, maltene, bio prihvatio kandidaturu.

<<<Potvrđeno pisanje CdM-a: Andrija Jovićević odustao od predsjedničke kandidature<<<

“Ipak, na sjednici Predsjedništva procjena većine članova tog tijela bila je da Jovićević ne može da dobije podršku većine opozicije, imajući u vidu da su SNP i Ujedinjena Crna Gora odustali od podrške”, saopštio je izvor Pobjede.

Drugi izvor Pobjede blizak “građanskoj opoziciji” saopštio je, međutim, da je, prema njihovim informacijama, Jovićević protekle dvije ili tri sedmice boravio u Americi da bi obezbijedio podršku sa Zapada za svoju predsjedničku kandidaturu.

Đurović

Tačka razlaza bila je Jovićevićeva ideja da se NATO ne predstavlja kao bauk, što nije bilo prihvatljivo većinski u Novoj i DNP-u”,  tvrdi izvor Pobjede. Ta informacija nije ni potvrđena, ni demantovana od izvora iz DF-a.

Treći sagovornik Pobjede, opet smatra da razloge odustajanja treba tražiti i zbog mogućnosti obnavljanja nekih postupaka koji se u Tužilaštvu svojevremeno vodili protiv Jovićevića, a vezani su za porodične odnose. Izvor Pobjede blizak DF-u kazao je da, u ovom momentu, može razgovarati o kandidaturi nekog od preostalih nestranačkih kandidata koji su pominjani u javnosti, ali još ne i o kandidaturi Alekse Bečića.

“Od nestračkih kandidata u igri bi ponovo mogao biti Momir Đurović, predsjednik CANU, koji bi ušao u priču samo ako bude podržan od svih”, rekao je izvor Pobjede.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ooog mene
Gost
ooog mene

Iako je sve bilo spremno za predstavljanje Andrije Jovićevića kao predsjedničkog kandidata, iz Demokratskog fronta juče je nakon sjednice Predsjedništva te političke grupacije, na opšte iznenađenje, saopšteno da su se “zajednički dogovorili da Jovićević odustane od kandidature”.
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
oni misle da su ovo malo glasaca sto imaju goveda ( a jesu li nepismeni jesu) pa ih lazu u’oci…

gagi
Gost
gagi

Zar nije ovaj Srbin smijenjen prije par godina,odakle je on sad predjednik CANU

Serdar Jole
Gost
Serdar Jole

DPS je partija u usponu u svaku opstinu gdje DPS izgubi od cijele opozicije izgubi za najvise sto glasova a u drugim opozicija nema ni cenzus .Kandidat koga predlozi vladajuca koalicija razbija.Stvari su potpuno jasne to zna i opozicija zato su na ovakve muke ,traze nacin da se sto manje izblamiraju.

mina
Gost
mina

Seljacki stosefi,sad oce, sad nece.SDP ne smije da odustane od kandidature Draginje,jer ne vidim na javnoj sceni ni jednog boljeg nandidata od nje.Ova gospoda koja glume politicare,neka ne zamajavu neuki narod ,nego neka podrze Draginju i imace pobjedu opozicije.Ono sto je sigurno i sto ce Draginja uraditi ,to je ,da ce zamrznuti clanstvo u SDP i da ce biti predsjednica… Više »

Dragana
Gost
Dragana

Onda da se podrži profesorica Draginja. Jedina harizmatična osoba od svih ponuđenih kandidata.

FRED
Gost
FRED

Dragana, za koga ti glasaš na paralmentarnim i lokalnim izborima? Anonimno je sve pa može reći.

DALI
Gost
DALI

epa Shade ,što misliš što su izgovarali ovi tvoji i kako se ponašaju ,on je bar čist nije pokrao gradjane a to što ima kratak fitilj ja ti kažem da bi se relaksirao u poziciji predsjednika jer vidite koliko se nervira sadašnji i kolika mu je uloga u odlukama tako da bi vjerovatno Radulović razmislio pa donosio odluke ito važne… Više »

amo
Gost
amo

To onaj iz srpske akademije nauka

Čekićanje
Gost
Čekićanje

Ne, on je bio predsjednik Crnogorske nauka i umjetnosti. To je jedina Akademija na svijetu koja je realizovala projekte protiv sopstvene države.

Niksic slobodni
Gost
Niksic slobodni

Pobjedjuje kandidat DPS-a to svak zna ko umije imalo baratat sa brojevima…

Džoni
Gost
Džoni

Isto kao i u Beranama. Kome a da je pritom razuman, čestit i civilizovan čovjek može biti u interesu da DPS nastavi da vlada Crnom Gorom? Politika nije za one koji je doživljaju kao poligon za razmirice i sijanje mržnje među građanima. Ljudi, odavno više nijesu uskostranački interesi ono do čega treba da nam bude stalo, već sudbina naše djece… Više »

Darko
Gost
Darko

Nije ti dobro legendo

Džoni
Gost
Džoni

Bravo, shvatio si suštinu. Kome je dobro u današnjoj Crnoj Gori liše onih koji su do vrha napunili džepove pljačkom državne imovine? Nije dobro ni odanoj armiji glasača DPSa koji kao hipnotisana gomila odriču se prava na građansku neposlušnost i ljube skute vođi. Prema tome legendo ne može mi biti dobro kada živim u državi koja nikada nije doživjela demokratsku… Više »

Niksic slobodni
Gost
Niksic slobodni

Glasati DPS je glasati stabilnost regiona a kamoli crne gore

Trebjesaa
Gost
Trebjesaa

DPS ili severna koreja! isti pojam

gagi
Gost
gagi

E Niksic slobodni,ja ne baratam sa brojevima,ali nece dobiti moj i moje porodice glasove DPS,a ovi ostali,ama bas nikako.Za dan izbora kuci pri sporetu i TV,bez nerviranja.

Ljuta
Gost
Ljuta

akademik protiv asistenta ….zivio djurovic

Darko
Gost
Darko

Bravo ,,, to je nista ljucko

Dali
Gost
Dali

Opet mislim da su svi trebali da predloze Radulovica iako je stranacka licnost jer misli dobro Crnoj Gori a i ugledni profesor bi povukao dosta mladih ,jeste malo nervozan ali samo kad je nepravda i mislim da ima dosta simpatija kod penzionera jer oni vole kad neko bez papira drzi govor a inace mislim da bi mu bila relaks i… Više »

Shade
Gost
Shade

Čovjek koji je nekulturan, koji se ponaša kao pas pušten sa lanca, koji u skupštini govori MRŠ, koji mlatara rukama, koji nema smirenost, to da ti bude predsjednik…
Ti nisi normalan, kakav ti je ovo predlog…

Darko
Gost
Darko

Ali ima kvalitet !!!!! Nevoli Crnu Goru a to je plus ovim nesrecnicima

dragano
Gost
dragano

Sto lazete narod kad ste svjesni da ispred vas nece niko pametan stat izdali ste drzavu pa bi i njega vase uze nece niko

Vukasin V.
Gost
Vukasin V.

Srbi treba prvo da priznaju da im CG nije rezervna domovina pa tek tada mogu računati da ih ostali priznaju za punopravne. Do tada ko ih gura ima nečiste namjere.

Ljuta
Gost
Ljuta

Srbi su stvorili cg avetinjo a ti sto ne znas ko su tvoji bili je tvoj problem ..ocigledno da si iz spiljarskih brda

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Ha ha. E moj Ljutko. A Srbi ni Srbiju nijesu mogli stvorit, no su sačekali da Turci odu kući preije 150 godina. Jesi li čuo Dačića prije neki dan. Nemoguće je da jedan narod ima dvije države.

Darko
Gost
Darko

Ajde pali za Zajecar ili Pozegu ,,, pusti nas namiru vise

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

…serbia do Tokia a mozda cak i Milvokija, a ljuta? 😉 ljuta je jedan od df mini lidercica, mislim da je radun u pitanju…..kolko visi na cdm tacno cemo ga pretvorit u suverenistu…..kako li su srbi stvorili sve oko sebe a i sire, koji je razlog smanjivanja iste kroz istoriju?…..jos kad se i Vovodina odcijepi ne znam dje ce napuvani… Više »

Vukasin V.
Gost
Vukasin V.

Slažem se sa tobom da su srbi stvorili ovu CG 1991.g.

Send this to a friend