Politika

Opozicija želi povratak devedesetih, populističko ludilo je sve snažnije

Ilustracija

Poznato je da politička nemoć vodi ka manipulaciji, pa se tu domaći političari sjete nacionalizma, podjela, a sve za glas više i udobnu fotelju koju godinu duže. Tako je i sada. Ista matrica, isti pokušaji, a cilj samo jedan-fotelja, ne građani, ne njihov boljitak. A gdje nas to vodi nacionalizam?  Sagovornici CdM-a kažu da je nacionalizam počeo da buja, da patriotizam na baterije sve prisutniji, a da je populističko ludilo sve snažnije. Znamo, kažu, gdje nas je nacionalizam odveo devedesetih. Tamo bi neki htjeli, kako dodaju, ponovo da vrate Crnu Goru.

Lider Liberalne partije Andrija Popović za CdM kaže da se, nažalost, može čak govoriti o nacizmu “ante portas” i spoznaji da je Evropa postala izuzetno nestabilna, što potvrđuju parlamentarni rezultati u Švedskoj, državi sa najvećim standardom, na kojima je tvrda desnica osvojila blizu 20 odsto glasova.

“Populističko ludilo je sve snažnije, nacionalizam je počeo da buja. Crna Gora se teško može oduprijeti tom evropskom trendu. Kako evropski, tako i crnogorski liberali, socijalisti, socijaldemokrate, moramo se zapitati gdje griješimo i što je potrebno uraditi,da se zaustavi ponovni prodor nacionalizma i da budemo društvo tolerancije, razumijevanja, solidarnosti. Vjerovatno naš najveći aktuelni prioritet je zaustavljanje instrumentalizovane podjele društva koja počiva na političkim, vjerskim, nacionalnim diobama”, smatra Popović.

Da je nacionalizam na dijelu prisutan u raznim oblicima u Crnoj Gori, smatra funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj. Nažalost, kaže on za CdM, danas u Crnoj Gori imamo stranke tj.političke grupacije, prvenstveno u opoziciji, koje raspiraju nacionalnu i vjersku mržnju, zarad dnevne politike.

“Isto se činilo i 90-tih godina. Dakle, najvažnije je za pojedine partijske organizacije birače okupljati oko jedne teze za koju smatraju da je uzvišena, a do sada je uvijek model bio isti- nacionalizam. Nažalost, danas je za pojedine nacionalizam ili lažni patriotizam ili kako se narodno naziva, patriotizam na baterije, najunosni biznis. Najlakše je za naše, pojedine opozicione subjekte, manipulisati masama. Važno je samo imati dovoljno demagogiju koja će usaditi ideju nacionalizma. Siguran sam da u Crnoj Gori ima dovoljno ozbiljnih demokratskih subjekata i struktura i da je ova država stekla imunitet na udare nacionalizma, šovinizma i ostalih destruktivaca”, jasan je Gegaj.

Zagađuju javni prostor

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Emir Hadžimušović nema dilemu-nacionalizam, ali i ksenofobija se pojavljuju u Crnoj Gori prije svega kao refleks opšteg porasta desnih i radiklanih pokreta u Evropi. Dodaje da su pojedine domaće političke grupacije uvidjele da je puno lakše uzimati glasove borbom za nacionalna pitanja, samo jednog naroda naravno, nego dati odgovore na pitanja koja se tiču kvaliteta života svih naših sugrađana.

“Gdje nas je to dovelo devedesetih godina dobro znamo, tako da sam siguran da ogromna većina građana naše zemlje ne nasijeda više na te priče i podjele. S druge strane, kod određenih političara i pokreta se javlja i otvorena ksenofobija koja za cilj ima ljude drugačijeg porijekla, što je takođe veoma opasno i takođe produkt sličnih razmišljanja unutar nekih zemalja EU, koje dovode do ogromnih problema kad su u pitanju političke prilike u tim zemljama. Na sreću, takvi političari su kod nas marginalni, ali žesto “zagađuju” javni prostor čestim izmišljanjem, fotomontažama i podvalama, koje za cilj imaju raspirivanje kseonofobije u našoj zemlji”, tvrdi on za CdM.

Hadžimušović dodaje da, kako god se situacija bude razvijala, SDP će biti na onoj strani koja je civilizacijski i istorijski superiorna, strani suživota, mira, dobrosusjedstva i otvorenosti za različitosti.

“Crna Gora ima puno problema sa kojima treba da se izbori, od nezaposlenosti (pogotovo mladih), malih plata, loše socijalne situacije do promašaja vlasti u privatizacijama i neostvarenih projekata. Tako da odgovrne političke elite trebaju staviti sve svoje kapacitete u službu borbe za poboljšanje kvalitea života svih naših sugrađana, jer jedino tako svima zajedno može biti bolje”, ističe sagovornik CdM-a.

Predsjednik FM SDP-a ističe da nacionalizam po definiciji i u pravom smislu nije loš. Ipak, upozorava da ga mi na Balkanu, koristimo u pogrešne svrhe.

“Ovaj naš možemo poistovjetiti sa Ajnštajnovom definicijom koja kaže: Nacionalizam je dječija bolest. To su ospice čovječanstva. Nacionalizam kod nas predstavlja odgovor na strah od nečeg stranog i nepoznatog, zatvaranje. Nacionalizam kao takav treba držati pod kontrolom na Balkanu, jer smo mi jako ranjivi. Svi raniji sukobi su potpireni nacionalizmom, i u ovom 21.vijeku, idalje neko koristi taj nacionalizam i na njemu jako dobro profitira”, jasan je on.

Prema njegovim riječima, prije svih izbora u našoj državi, svjedoci smo da neko namjerno počinje da podiže tenzije.

“U nedostatku rezultata i konstruktivnih političkih programa, iskrivljena nacionalistička retorika popunjava novinske stranice. Neki naši političari se na javnim skupovima počnu “udarati u prsa” ko više voli našu državu. Obično, to bude vladajuća partija koja prijeti opoziciji da će na izborima biti kažnjeni zbog “izdaje” ove države. I onda kao da već imaju spreman odgovor, Demokratski front, u statutu partija građanske profilacije, u suštini partija sastavljena iz više manjih prosrpskih partija i nekih u nastanku građanski orijentisanih, odgovara najavom protesta, rušenjem Vlade… U prilog ovoj činjenici, svakodnevno na našoj državnoj televiziji možete pratiti suđenje za navodni teroristički napad na dan parlamentarnih izbora, a kao zanimljiva činjenica je da su svi koji su pronađeni napadači srpske nacionalnosti. Kad bi se svi istinski nacionalisti i vodili tim vrijednostima, onda bi radili isključivo u korist domovine a ne za vlastite interese”, zaključuje Hadžimušović.

Razara društvo

Da nacionalizam, ma od koga god poticao, djeluje razarajuće na bilo koje društvo, za CdM kaže portparol Socijaldemokrata Stefan Šušter. Svjedoci smo, dodaje on, da je takve posljedice ostavio i na crnogorsko društvo u ne tako dalekoj prošlosti.

“Pa opet, postoji više političkih grupacija u opoziciji koje su i danas sklone pokušajima da nas vrate u vrijeme kada je naše društvo bilo podijeljeno i to raznoraznim performansima, istupima ili događajima isključivo nacionalističkog prefiksa, čiji je cilj provokacija. Razlozi za takvo njihovo djelovanje su različiti. Jedni pokušavaju da vrate dio biračkog dijela tom senzacionalističkom retorikom, jer se u takvom prostoru najbolje snalaze, a drugi pak, vjerovatno žele da osvježe dio svog biračkog tijela (nadamo se veoma mali), podsjećajući ih da su i dalje privrženi svojimpolitičkim korijenima. Ali i jedni i drugi traže utočište u nacionalizmu, svak na svoj način, nemajući šta drugo da ponude građanima Crne Gore”, jasan je Šušter.

Sve u svemu, ističe on, nacionalizam, u bilo kom obliku, vodi isključivo degradaciji cjelokupnog društva i potrebno ga je svesti na najmanju moguću mjeru.

“A najbolji recept za to je intenzivan rad na planu ekonomskog razvoja naše države, čije će benefite osjetiti svi naši građani”, zaključio je Šušter za CdM.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Merai
Gost
Merai

110 sherovanja i cio dan na naslovnoj tabloida…..neko se proda za malo a beko za malo vise……miras ima da jede iducih mjesec pa vi psujte njega….

Randolf
Gost
Randolf

Mislim da je najtačnije ovo što je napissao ovaj momak iz SDP-a.

U je
Gost
U je

Budva 90-ih nije imala bolnicu . Nema je ni sada.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Dobar čovjek svaki Miraš..hahahaha

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Miraš-sviraš!

Okob
Gost
Okob

Je li moguće da ovu glupost CDM drži na naslovnoj čitav dan. Haahha, kakav škart, Informer je zlatan

Merai
Gost
Merai

Devedesete su zlatne bile kakva je ova aharhija sada sa dpsom na celu

Johan
Gost
Johan

Nije tačno da su sve opozicione stranke u CG nacionalisticke ! Nije tačno ni da su sve stranke u vlasti nenacionalisticke ! Nacionalizam se uvijek javlja u uslovima povećane nepravde i socijalnog nezadovoljstva naroda ! I jedno i drugo je u rukama državnog aparata !

Baranin
Gost
Baranin

Mirasu, sve si ti lijepo objasno, kako rastu desnicarske stranke u citavoj Evropi, samo se nijesi dohvatio razloga za to. Jasno je kao dan da Evropa ima krizu sa emigrantima koji dalje vuku negativne reakcije na svim mogucim poljima. Drzave u Evropi, ucene primjerom Kosova i nekim drugim vide da ako dozvole priliv drugog stanovnistva na njihovu teritoriju u najbolju… Više »

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Imali iko drugi sta da kaze osim ovoga Zagrebackog djaka Andra Popovica ? Nemoj on samo da o 1990 prica kumim vas bogom.

Brko
Gost
Brko

Od svih stranaka na politickoj sceni Crne Gore,jedino je DPS postojao 90ih godina…i to ludilo koje nam je DPS tada priredjivao nam je dobro poznato

Thor
Gost
Thor

Da se oce slozit i da pocnu da rade, e nam djeca pobjegose iz drzave glavom bez obzira, i za koga ce ostat ova zemlja posle? Ko ce da je razvija ako nece nasi mladi, obrazovani? Za 20-30 godina ce nas bit za 100.000 manje, a mi se busamo i dicimo se sto mrzimo Srbe i Srbiju, prosto da covjek… Više »

KLM
Gost
KLM

Razvijace je komsije a micemo biti istorija

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sagovornici-DPS,SD,LP,SDP. Objektivnost CDM-a na djelu.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Ne nego ce sagovornici biti vojvode iz sns, dnp, ns, dss… svi oni koji na nacionalizmu i mrznji opstaju.

Pedja Mitrovic
Gost
Pedja Mitrovic

Moj mirasu ti opisa zbilju nasu ali nebi bijo ti da malo ne pretjera pa napravi zamjenu aktera.devedesetih je djukanovic sirijo nacijonalizam ito velikosrpski sada opet on veliko crnogorski.bosnjaci sire svoj kroz formu njegosa kao genocidnog pisca.a gradjani koji su progonjeni u slobodnoj?? Crnoj gori kada se pozale na progon e njih predstavljate kao podstrekace nacijonalizma..kako pravo pises tako i… Više »

Maverick
Gost
Maverick

Nepismena avetinjo…

Siki
Gost
Siki

Samo treba pricati cinjenicama. Koliko Srba ima zaposlenih u drzavnim organima, koliko ih je na rukovodecim poslovima, da li se prekraja istorija da bi se Srbi omalovazili. Ko je oslobodio CG od Austrougarske okupacije. Koje su narodnosti bili svi crnogorski vladari. Na kojem pismu su pisali svi crnogorski pisci i vladari. Je li Njegos pisao latinicom Gorski vijenac. Je li… Više »

nakalje
Gost
nakalje

ау, каква наУка код Сикице…

Vhs
Gost
Vhs

Nije kriva desnica. To sama ljevica nameće. Narod bira nacionalizam i zatvaranje kad je sa druge strane pritisnut imigracionom krizom i povezanim kriminalom, neo liberaliznom, neo feminizmom, forsiranjem seksualno devijantnih identiteta, uništavanjem tradicionalnih porodičnih vrijednosti itd. Naravno, sve je to plan trenutnog socijalnog inženjeringa, samo iskulirajte i uživajte u predstavi.

Grandio
Gost
Grandio

Srbi će se izboriti za svoja prava. Živio DF, živjela slobodna Crna Gora!

Željko
Gost
Željko

Crnogorci+Albanci+Hrvati+Bošnjaci > Srbi!!

Očigledno
Gost
Očigledno

Crnogorci+Albanci+Hrvati+Bošnjaci+Muslimani+Romi na izborima 51%> Srbi 49 %!!!

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Zabraniti sve srpske stranke u CG, a svim funkcionerima koji su bili protiv nezavisnosti (da ne kažem Srbi) oduzeti državljanstvo!

Oslobodilac
Gost
Oslobodilac

To je taj NDH stav o kome priča Irinej.

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Ne mislim ništa dobro o velikosrpskim agresorima i okupatorima. Suvišno je komentarisati izjavu tog kvazi patrijarha.

Razocaran
Gost
Razocaran

Glavna OPASNOS Za demokratiju u C.Gori,nije OPOZICIJA,vec iskljucivo DPS. DPS,vec 30 god sakes 20–25%glasaca uz DIL sa TKZ ,,Bosnjaka,,Bokeljskih Hrvata,, I Albanaca Vrse SEGRECACIJU bad AUTOHTONI narodm Srbima,sve u Cilj opstanka na VLASTi,be gledajuci interes Drzave.. SVI vide,Al Niko nece na VRIJEME da ukaze,da je CRNA GORA,NAJNESABILNIJA Drzava u EVROPI. OVO JE ISTINA :12%Bosnjaka,NE SMATRA C.Goru svojom OTADJBINI.Njihova je Otadjbina… Više »

dusan
Gost
dusan

Iskreno – ja samo cujem srbe da ne priznaju CG kao svoju zemlju. Nikad nista slicno nisam cuo od drugih naroda.

Kochon
Gost
Kochon

Ne slazem se sa tobom razocarani,ovdje jeste odgovorna opozicija I niko drugi,35%drugu zemlju smatra za svoju bez ikakvog osnova,mozemo.mi voljeti srbiju,makedoniju ,hrvatsku,to be svacije pravo,al mi smo crnogorci I treba biti ponosan na svoje prijeklo!Prvo voljeti sebe I I cjeniti to,kad to postignemo lakse ce se resavti unutrasnji problem I,dok god poisons pokusava optuziti vlast za sve I svasta,isto tako… Više »

Željko
Gost
Željko

@Razocaran Nijeste vi dobro, SVI Albanci, Bošnjaci i Hrvati osjećaju Crnu Goru svojom DRŽAVOM! 25 % je total ta tri naroda u Crnoj Gori, SVI su glasali ZA državu Crnu Goru i SVI glasaju UVIJEK za državotvorne crnogorske partije!

Razocaran
Gost
Razocaran

Zeljko,jesili bio skoro u Ulcinj ,Tuzi,Plav,Gusinje,Petnjicu,Rozaje ?
Pofji ,pa SE nakon toga JSVI.

Željko
Gost
Željko

@Razocaran Znam za Dobrotu, Tivat, Kotor itd. kada igra u vaterpolu Crna Gora, u čijem je timu do skora od 13 vaterpolista bilo 7 Hrvata iz Boke, da svi Hrvati iz Boke navijaju za Crnu Goru kada igra protiv Hrvatske ali komšije Srbi navijaju, skoro svi, za Srbiju kada igra protiv Crne Gore!

Slobodanka
Gost
Slobodanka

Ma, neka Dan piše što hoće, crkve koje je zaposjela strana SPC moraju biti vraćene onome od koga su OTETE, znači, moraju biti vraćene Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi!

Murga
Gost
Murga

Ne znam kad su pripadali cpc,prvo gradjeni su za vrijeme Nemanjica,manastir Ostrog je izgradjeni za vrijeme stare Hercegovine,sv.Vasilije je bio iz Hercegovine,i nigdje jos nisam vidio ni jedan jedini papir na kojem pise cpc prije 1993 kad su tu nvo organizaciju osnovali liberali i upisali je u stanicu policije Cetinje

Realno
Gost
Realno

A ne pominjete kriminal i lopovluk drps-a,sluge vlasti!

Xyz
Gost
Xyz

Ko o čemu, cdm o cetnicima i Srbima. Nevjerovatno . Kako vam ne dosadi vise ?

Milos
Gost
Milos

Najjače od svega je sto i dalje ima tipova koji ce se primiti na ovakve tekstove , a nece pomisliti da im se ovo servira kako bi se skrenula pažnja sa ekonomije i stanja države u cjelini.

Kochon
Gost
Kochon

Milose zlato,a ko servira te informacije cdm ,vijesti, itd ili svaki dan imas nekog i opzicije koji nas obraduje sa nekim novim saopstenjem,koje se samo prenosi preko portala,novina isl.RAzmisli malo stalno imas,Mandica,medojevica,radulovica,itd I onda kazu vlast oce svadju cetnika ,partizana itd a svaki dan imas izjave takozvane opozicije,koji za svoje izjave optuzuju druga lica,bruka I sramota,I ljudi se primaju na… Više »

Hnovi
Gost
Hnovi

A sto čini cdm danima vec, kakvo huškanje umjesto da pisete o stanju ekonomije koja je ba nivou Afrike

Pjer
Gost
Pjer

Na Balkanu nista novo

Cetnik Berane
Gost
Cetnik Berane

Od Karlobaga do Karlovca, od Karlovca do Virovitice, od Madjarske do Grcke i Albanije, bice zemlja Srpska!!! Za kralja i otadzbinu!

Sanjaš
Gost
Sanjaš

Od bolnice do ludnice, od ludnice do ludnice, pa sve do Mađarske granice.Šešelj u Parove!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Šta Mađarska ???
Idemo na Štokholm i Oslo.

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Hahahahah, ne možete ni svoju teritoriju da odbranite, a kamoli da osvojite tudju. Nemojte više da nabavljate MIG-ove, bolje kupujte traktore!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Poslije Kosova krećemo u pravcu Holandije i onda desant preko La Manša na Britaniju. Operacija pod kodnim nazivom Morski lav.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Cetnik Berane

Nikakav ti četnik nijesi.
Zapadne granice Srbije su u Silikonskoj dolini kod Los Anđelesa, a istočne kod Jokohame i Kurilskih ostrva.

Lukas
Gost
Lukas

Najveci fasizam i diskriminacija u cg se po potrebi serviraju sa vlasti.

Komsija
Gost
Komsija

Populizam i nacionalizam se najbolje razvija onamo gdje srateski investitori privatizuju najbolje lokacije i hotele jedne drzave.
Oni potom placaju svoje zaposlene 300 eura za 9.časovno radno vrijeme bez slobodnog dana i ukradu im pola doprinosa na tu istu platu.
U drugim drzavama takvi investitori se zovu lopovi!

Kokica
Gost
Kokica

Gomila gluposti

NBA
Gost
NBA

DOSTA JE BILO NA BALKANU I RATOVA,I PROGONA,I IZBJEGLICA…..CRNA GORA JE URADILA SVE DA BI MI DANAS ZIVJELI U MIRU…..SVIMA
ONIMA KOME NIJE DOBRO U CRNOJ GORI SRECAN PUT! NE,NEGO CE MO ZBOG “SAKE” IZDAJNIKA BJEZATI KAO OVI NESRETNI SIRIJCI????SAMO DA ZIVIMO U MIRU! BICE BOLJE!

Nikopolj
Gost
Nikopolj

Cetnici su za pravoslavlje sto je isis za islam. Jedna radikalna zlocinacka sekta.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

Dok ima ovaca bit ce i makaza, rekli su stari!! na zdravlje ovih prvih oni i postoje od devedesetih pa ovamo, a ako ovako nastave bit ce pusti makaze, nabavljaj traktore!! ja jos ne mogu da shvatim taj profil tog glasaca koji recimo DF-u da glas???

Velika Srbija
Gost
Velika Srbija

Najveca nasa greska je sto smo napravili jugoslaviju a ne Veliku Srbiju sa vecinskim pravoslavnim Srbskim narodom. Najveca greska u istoriji Srba ikada. Nego jos nije kasno, ima jos dosta Srba koji su potlaceni i zele da zive unutar granice Velike Srbije sa ostalim Srbskim narodom. ”Gde god gori Srbska sveca, ta je zemlja Srbska.” Kako je rekao najveci Srbin… Više »

Strijelac
Gost
Strijelac

Zasmijavaju nas ovi veljesrpski, žongleri, ili bolje reći, klovnovi, kojima se odrasli smiju, a đeca ih se plaše.
Izanđalom retorikom prisvajaju svakoga ko je i u šali izgovorio srpsko ime.Slobodno prisvajajte od toga možete da je sreće, postati samo pametniji, hrabriji i bolji, a što su to velike laži, zaboga za vas, nije od velikog značaja.

Olujko
Gost
Olujko

Eno čitam 14-godišnjak vezao mentalno bolesnog starca za drvo i ostavio ga da umre od žeđi i gladi – nije kukavac mogao ni da vikne za pomoć. E to je tvoja Srbija.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pa si se prepa da i tebe ne vežu? Mudro!

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Nijeste vi sposobni da stvorite tu zločinačku tvorevinu, vi ste propali narod!

Filipa
Gost
Filipa

Apsolutno ne podrzavam nacionalizam. Volim svoje a cijenim tudju bilo religiju ili drzavnost. Svedska je primila 90- tih 100.000 izbjeglica iz Bosne a potom otvorila vrata raseljenim licima sa svih kontinenenata. Svi stanovnici su i te kako osjetili losije standarde u zdrastvu u djecijim obdanistima, penzioneri…..
Moto SD je bilo pomoci ljudima ali u svojoj drzavi.

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

E crni Mirašu na što si spao…

Gradjanin X
Gost
Gradjanin X

Samo trujete ovaj narod tekstovima ko devedesetih .Vi ste najveci ratnohuskaci .

PG-BG
Gost
PG-BG

Potpunu je jasno ko to radi u CG,montenegrini podržani od strane aktuelne vlasti….jasno kao dan!!!!!

Diaspora 💃
Gost
Diaspora 💃

Jeli se udala vanja iz niksica ja cu vanju oženiti. 👍

Marko
Gost
Marko

Hhahahah nastavlja se teror ispiranja mozga. Sprdnje ove hahah

Marko
Gost
Marko

Kod nas su na snazi dvije vrste nacionalističke propagande. Jedna je otvorena i ne krije šta joj je cilj i okupljena je oko DF-a, a druga je prikrivena pa timei opasnija. Zaobilazi nacionalističke teme jer su svjesni da tako nikada neće osvojiti vlast pa joj se propaganda zasniva na ekonomskoj ugroženosti, siromaštvu, korupciji, kriminalu i slično. Cilj je da se… Više »

Slijepac
Gost
Slijepac

A treća je Svetozar Marović zbog koga ti je plata 400 eura, ako i toliko. Svetozar kao tipski lik (Milo, Brano, Aco, itd.).

123
Gost
123

Da da, eno srpske trupe nadiru sa sjevera, naša vojska jedva odolijeva.

Muharem PL
Gost
Muharem PL

Zasto se ne zabrani djelovanje svih prosrpskih stranaka.Po meni,to bi bilo jedino demokratsko rešenje.

Antifilozof
Gost
Antifilozof

HAHAHAHHAHAHAHAH

Rozaje BS
Gost
Rozaje BS

To bi mogli da proguramo zajedno sa novim zakonom o vjeroispovjesti,

xyz
Gost
xyz

Treba te obavezno prikopčati na blesimetar! Da udješ u knjige!

Velimir
Gost
Velimir

TO JE U CRNOJ GORI KRISTALNO JASNO KO SE NACIONALISTICKI PONASA!
DRAZIN FRONT SA PAR SITNIH ,NEPOSTOJECIH FAKTICKI STRANCICA,
A RASPIRUJU IH I KORISTE OSTALE OPOZICIONE STRANKE PO POTREBI!

Merai
Gost
Merai

Kakav ratnohuskacki tekst u danima kad nemamo hljeba da jedemo….da nam malo zamaze okice

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ti eto imas i za internet

Miki
Gost
Miki

Povezao se na slobodan WIFI da kaže istinu. Istina pobjeđuje.

xyz
Gost
xyz

Nikako mi nije jasno kako ti unutra imaš internet?

miskoCT
Gost
miskoCT

Pa nije opozicija bila ratno raspoložena devedesetih, nego vlast. Sjetimo se Milovog ”zamrzio šah zbog šahovnice” i Svetovog ”rata za mir” i njihove koalicije sa Miloševićem. Dakle, ratno-populističko ludilo devedesetih asocira samo na DPS.

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

Misko CT ko velica ratne zlocince vlast ili (df)opozicija?

Gatio
Gost
Gatio

Eto, o ovoj temi piše i pričaju najveći antisrbi i rasisti.

Mileva
Gost
Mileva

Treba stalno održavati neke javne tribine o nacionalizmu i njegovim pisljedicana.

Tramp
Gost
Tramp

Mileva krava ti se pustila,aj vataj je ljeba ti…pusti se ti Mileva savjeta siri sir.

Eto tako
Gost
Eto tako

A Andrija zbog fotelje nije pravio koaliciju sa vladajućom partijom.A vlast je tu zbog naroda fala bogu a ne zbog fotelje?Kad će taj rebalans i novi državni kredit koji će djeca da vraćaju?

Send this to a friend