Politika

Opština Berane: Poštujemo Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti

Opština Berane danas je saopštila da je u susret Danu državnosti 13. julu, saglasno odredbama zakona, istakla zastave Crne Gore na zgradi Opštine i na institucijama čiji je ona osnivač.

<<<Nečuveno: Vlast u Beranama grad umjesto crnogorskim zastavama okitila trobojkama<<<

“Informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da se vijore samo trobojke u Beranama su apsolutno netačne i plod su zle namjere i nastavak stvaranja podjela jer se na zvaničnim stranicama Opštine Berane na društvenim mrežama može vidjeti da su postavljene na različitim lokacijama u Beranama državne zastave, zastava – trobojka i krstaš barjak”, navode u Opštini.

Napominju da trobojka i krstaš barjak predstavljaju istorijske simbole Crne Gore i uživaju istu zaštitu kao i državna zastava utvrđena zakonom.

“Oni koji imaju problem sa trobojkom kao istorijskom zastavom države Crne Gore, očito ne poznaju istoriju svoje zemlje ili imaju zlu namjeru da namjernim manipulacijama simbolima ove zemlje stvaraju vještačke društvene podjele”, dodaju u Opštini Berane.

Podsjećaju i da je Crna Gora sa tim istorijskim simbolima na Berlinskom kongresu 13. jula 1878. godine ostvarila nezavisnost i međunarodno priznanje, a pod trobojkom je podignut opštenarodni ustanak u Crnoj Gori protiv fašističkog okupatora 13. jula 1941. godine.

“Crna Gora je naša država, a Berane kao centar sjevernog regiona naše države, poštuje važeće zakone, državne simbole i praznike. Berane voli svoju državu i ne da za pravo nikome da to dovodi u pitanje, i kao i do sada nastavićemo da radimo na prevazilaženju vještačkih podjela koje proizvode oni kojima nije cilj građanski sklad i napredak Crne Gore”, poručuju iz beranske Opštine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budvanin
Gost
Budvanin

Zamislite pricu o istoriji. ahaha. Kao da postoji 10 zvanicnih zastava a ne samo jedna jedina. Sprdnja od drzave koja je ovo dozvolila bez teskih kazni.

Svijetla majska
Gost
Svijetla majska

Nijesu Berane samo Dadovi mantijaši. Brzo će izbori – svi protiv četnika, za građansku Crnu Goru ! Još malo, o Dado! Još samo malo, ne poznaješ ti dobro Berance, ne mašu svi srbijanskim kokardama. Dolje klerofašisti!

Marko
Gost
Marko

Koristila se ta zastava,ali kratko,od kraja19. vijeka.istorijska boja CG je crvena,sa hiljadugodišnjim trajanjem.Od grba Vojislavljevića,preko grbova Balšića i Crnojevića,pa do krstaša i crvene zastave sa dvoglavim orlom(Alaj barjak).

C G
Gost
C G

Imamo li mi državu i državnu zastavu, ili svako može nekažnjeno da ističe što hoće!? Alo ODT, a da se malo pozabaviš svojim poslom, ovakvo što se goni po službenoj dužnosti!!!

Marko
Gost
Marko

Istina je da se koristila,ali je istina i to da ta trobojka do kraja 19. vijeka ne postoji u CG i da je u upotrebu uveo knjaz Nikola.Istorijska zastava CG sa viševjekovnim trajanjem ,sa različitim simbolima na njoj(krst,orao) je crveni barjak.

sssSektaStop
Gost
sssSektaStop

Stop cetnicima stop srbijanskim smecarima sa sultanijama stop fasistima

Marko
Gost
Marko

Sram da vas bude. Vise se stvarno od srpskog fasizma i nacionalzima ne moze zivjet. Pa sto ih citav svijet mrzi nije ni cudo. Da ima drzave i vlasti, no nema, zna se kako bi postupila. Ne mogu ovi na vlasti da vole Crnu Goru kad su do juce isto mislili kao ovi

Клодовик
Gost
Клодовик

Без обзира. Ево вам кривична пријава, прекршајна пријава и стона лампа. Тога никад доста. 🙂

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

И онда се чуде зашто их не волимо.
Каљају крсташ барјак јадови.
🇽🇰🇽🇰🇽🇰

Mitar
Gost
Mitar

Da ima drzave po kratkome postupku bi ti odgovorila!!! Jasno je da je nema tako da na izborima treba cak i Danilovica ili Mandica zaokruzit !!!! Zasto? Pa ako ce DPS ovo da dopusti bez teskih kazni teroristima zamisli sto ce jos pustit!?!?! Za Mandica svi glasamo na izborima!!! Ako cemo da propadamo da propadamo do kraja!!!!!!

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Drzavni organi da okite Berane naj vecim zastavama Crne Gire i da tako stoje 365dana u gidini. Da se zlo iscera iz tupana i nauce koja je zastava prava.
I rigorozne jazne za ovo sto su ucinili , prvo peśednika opstine koji se koci i glumi mafijasa a brabonjci mu ispadaju iz dzepova ..pa redom.
Nikad vise 1918.

Cika miki
Gost
Cika miki

Odakle krstas barjak u berane, ratni barjak sa vucjeg dola ste postavili da bi opravdali trobojku, koji ste vi licemjeri, a garant i neznate ni istoriju ratnog krstas barjaka

Nosoji jedni
Gost
Nosoji jedni

Dao bih ja vama trobojke.. no imate vecu demokratiju od srba u srbiji pa onda jašite..!!!

S_S_S
Gost
S_S_S

Ne poskidaju li se ove zastave do sjutra ni ja ni niko od moje familije necemo na izbore izlazit. Cijeli zivot glasamo za DPS, za nasu Crnu Goru i treba trobojkom da mi masu na svaki cosak i da mi je rasite na 13 jul?! E ako ce casti mi.

Boka
Gost
Boka

Bravo Berane!

C G
Gost
C G

Bravo za što? Za nepoštovanje sopstvene države!? Jadno…

freeMNE
Gost
freeMNE

Pa ste se sad i krstaš barjaka sjetili,a niste ga na oči mogli vidjet….e moji beeeeranci

marius
Gost
marius

Bas sve radite da dokazete kolko volite multietnicku CRNU GORU. Eto kolko juce ste odlikovali najvisim ordenom grada Berane Joanikija , pod cijimse svodovima crkve njegove SPC daju parastosi cetnickom generalu, proglasenom za ratnog zlikovca u drugom sv. ratu. Pa gospodo nije niko blesav da ne prepozna tu vasu “ljubav”.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Ti koji si pisao ovo saopstenje treba da podjes na Cetinje i obidjes muzeje i valjda ces nesto nauciti…preporucujem ti da procitas Zakon o upotrebi drzavnih simbola u Crnoj Gori…bolje da se nijesi oglasavao jer ti je ovo saopstenje u rangu onog Carevicevog od juce kad je tvrdio da se na sjeveru za 200 eura ide dobrovoljno u bolnicu kao… Više »

Cika miki
Gost
Cika miki

Trideseti avgust, tutu papa

Zoran
Gost
Zoran

Zasto vam Srbija i Joanikije ne zakrpe one rupe po gradu evo 10 godina

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ludi moji,zaboravite trobojku,ona je za muzej,sad imamo zvaničnu zastavu,i to je to.

Nikšić
Gost
Nikšić

Žalosno je kako vlast, tj. bivši komunisti hoće da zaborave trobojku, a 13.jul dan ustanka hoće da slave. Taj ustanak im je iznedrio trobojku sa petokrakom koja se 46 godina vijorila i u koju se mnogi kleli pa i Đukanović Zašto sad za nju nema mjesta pri obilježavanju dana ustanka?

Lion
Gost
Lion

Žalosno , čak i ovaj datum stecuspjeli da popljujete
Ima li ova država snage i moći da poskida te zastave i da kazni pne koji su to uradili. DOKLE BRE VIŠE!!! Zar u Beranama raste toliko zlo koje mrzi svoju državu?!?!?

Seka
Gost
Seka

Procitajte provokatori u zakonu kako izgleda naša zastava. Za kršenje zakona postupak državo a ne da se aveti prošlosti izivljavaju. Jedva čekam izbore DPS dobija moj glas po prvi put zbog ovakvih.

Nikšić
Gost
Nikšić

Pa pročitaj zakon, član 28.

Markoza
Gost
Markoza

E ne ko nas uci istoriju. Greota.

SasaNK_ME
Gost
SasaNK_ME

Moji su pobjedili 45/ cetnicko smecr Aport.

Nikšić
Gost
Nikšić

Koju ste zastavu tada nosili poslije rata? Trobojku sa petokrakom.Zato marš tamo.

Putnik
Gost
Putnik

Pod trobojkom.

Istoričar
Gost
Istoričar

Nema više velikih Vasojevića kao Gavra Vukovića, generala Vešovića i popa Zečevića kojimab je Crna Gora bila i ostala jedina domovina. Pročitajte memoare gen. Gavra Vešovića novkomponovani istoričari i poslušajte Njegoša; “ ŠTO TRN U ZDRAVU NOGU ZABADATE”,

Milovan
Gost
Milovan

Ti brate nabroja sve te velike ljude i na kraju Njegoša a oni se svi kao Srbi izjašnjavali. Pogotovo Njegoš. 😂😂😂😂😂😂😂😂

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Ajde junace kad tvrdis da se Njegos izjasnjavao kao srbin,objasni ti nama zasto nikad nogom nije krocio u Srbiju,a poznato je da je bio svjetski putnik…zasto ne rece u Rimu srbi ne ljube lance…no se brecnu i uzviseno na zaprepascenje svih rece ponosno…Crnogorci ne ljube lance…i dosta vise tih glupig insinuacija…

Milovan
Gost
Milovan

Nikad nije kročio ni u Kolašin, Berane, Bijelo Polje, Podgoricu… Kakve to veze ima. Tada je Turska vladala pa nije mogao. Dovoljno je pročitati Gorski Vijenac i vidjeti sa se osjećao kao Srbin. Kaže: … ,,sva Srbija od Dunava do mora sinjega”. Ili kad kaže: Braćo Crnogorci vi ste Srpski vitezovi. I još puno toga. Kad se govorilo Crnogorac to… Više »

Lupaš Milovane
Gost
Lupaš Milovane

Je li se izjašnjavao kao Srbin? Pa što je onda sebi u pasoš napisao Crnogorac? Pođite na Cetinje u Biljardu, Njegošev muzej.

expert123
Gost
expert123

Beranci bi htjeli da muzu Crnu Goru kao kravu muzaru a da ne postuju njene simbole. Htjeli bi da im je glava u Crnoj Gori a neki drugi dio tijela u Srbiji. Nadlezni organi ove drzave treba pod hitno da narede uklanjanje ovih zastava i postavljanje vazecih zastava drzave CRne Gore.

Grahovo.ME
Gost
Grahovo.ME

Vi ste stoka cetnicka i mjesto vam je u Spuz da ima drzave po cio dan bi nosili Sveti Crnogorski barjak ili siba po prknu krepali cetnici.

Anonimus
Gost
Anonimus

Liječi se druže! Mržnja stvara nervozu, nervoza diže šećer a povećani šećer je opasan po zdravlje a tablete su skupe! Iovako se nema a imaće se još manje

Mijat
Gost
Mijat

Da vas Srbija nije oslobodila? Svaka vam je istina takva. No nema više Vešovića, Zečevića i Vukovića. Sad drugi pišu istoriju.

CrnaGora
Gost
CrnaGora

Nije istorijska ,eto koliko ste kovani istorijom,I znanjem.

eto
Gost
eto

Nemojte nam objašnjavati stalno nešto, kao beograđani kad dođu u CG pa bi da drže lekcije svijem Crnogorcima.Svoga posla,ima zastava CG,dužni ste da je istaknete a drugi folklor sprovodite gore u Mali mokri lug kad odete.Svaka vaša aktivnost u CG je puna zlobe i neprijateljstva prema svemu crnogorskom.

Piksi
Gost
Piksi

Ko ste vi da nas ucite istoriji! Prinudna uprava pa se koprcajte koliko hocete.Ako vas moramo trpjeti( a ne znam zasto) kad nosite te zastave na litije ne moramo kad ih postavljate na Crnogorske drzavne praznike.Dosta je vise i drzavo preduzimaj nesto!

Baraka
Gost
Baraka

Naprijed cetnici….uraaa… Jos malo, pa cete morati ustajati na himnu i ljubiti zastavu Crne Gore a ne podnetati ono sto hocete. I postavljate Krstas barjak, da se zamaskirate, a fukare ne znate ni sta znaci taj barjak. Trobojka, cetnici prevaranti, je bila dvorska zastava, nikad drzavna i nikada sluzbena..

Boka
Gost
Boka

Sve tacno u vezi trobojke,ustanak se podigao sa trobojkom i sadanjim grbom,bravo za Berane i Crnu Goru!

Joo
Gost
Joo

Mislis na okupatorsku zastavu neprijatelja koji je 1918.-e okupirao i unistio nasu zemlju…….taj isti okupator, ti isti srbochetnici koji su tada sa svojim saveznicima nacistima usli u to isto Berane i pokllali sve sto je bilo Crnogorsko…….sram te bilo…..

Zoran
Gost
Zoran

Sve trobojke po Crnoj gori i sta je bilo kada si se probudio

Zoran
Gost
Zoran

Au kakva prica samo za koga.od vrha ulice 29.novembra pa do auto mota ima 36 zasrava od 6 su samo Crnogorske

Rumija
Gost
Rumija

I rado je nosite na litije kao casni Crnogorci.

Njegoš
Gost
Njegoš

A đe vi je onda Turska zastava, kojoj ste se klanjali i ljubili 600 godina?? Ova srpska trobojka je bila samo 5 godina kraljeva zastava. I srpka trobojka sa zvijezdom petokrakom je bila duže od ove trobojke te je mećete, đe vi je petokraka??

Mne
Gost
Mne

Po dzepu vas treba

cbr
Gost
cbr

Treba da se zaviori zastava Rep. Kosovo.

Nikola
Gost
Nikola

Berane voli svoju drzavu Srbiju

Zoran
Gost
Zoran

Srecan vam put

Karl
Gost
Karl

Ma nemoj, pa nemamo mi 2 godine da povjerujemo u vaše bajke, svi znamo u kom kontekstu koristite trobojke

Send this to a friend