Politika

Orav: EU neće posredovati u dijalogu vlasti i opozicije

Orav

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Podgorici, Aivo Orav, kazao je da je potrebno hitno sprovesti preporuke iz izvještaja OEBS/ODIHR-a koje su date nakon prošlogodišnjih izbora.

Orav je naglasio da EU neće posredovati u bilo kakvim razgovorima između Vlade i opozicije.

“Želio bih da naglasim da EU neće posredovati u bilo kakvim razgovorima između Vlade i opozicije, rješenja u državi kandidatu za članstvo treba da dođu iz vašeg društva”, rekao je Orav nakon otvaranja Dana saradnje u “Delta sitiju”, odgovarajući na pitanje da li će na sastanak nakon opozicije pozvati i partije vlasti.

On je kazao da je Crna Gora kandidat za članstvo u EU i da se u Delegaciji konstantno sastaju sa sa predstavnicima Vlade, nevladinim organizacija, opozicijom i biznis liderima.  Govorio je i o preporukama OEBS-a/ODIHR-a.

“Nakon prošlogodišnjih izbora su u izvještaju o izborima dali određeni broj preporuka. Nažalost preporuke ODHIR-a još nisu sprovedene. Ohrabrujemo partije da počnu da rade i nađu način da sprovedu odluke. Pitanje preporuka je veoma hitno, jer nema mnogo vremena do predsjedničkih izbora. U slučaju da se one ne sprovedu, stvara se prostor za osporavanje rezultata izbora,” rekao je Orav.

Send this to a friend