Politika

Ostvaren napredak u reformisanju javne uprave

U procesu reforme javne uprave ostvaren je napredak u ključnim ciljevima, a potrebno je dinamičnije sprovoditi planirane aktivnosti, sa akcentom na dalju optimizaciju broja zaposlenih u javnoj upravi, uspostavljanje sistema upravljanja kvalitetom javnih usluga koje pruža administracija, te unapređenje kapaciteta javne uprave u oblasti upravljanja ljudskim resursima, ocijenjeno je na današnjoj sjednici Savjeta za reformu javne uprave.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, na sjednici su razmatrana ključna dokumenta za praćenje reformskog procesa u oblasti javne uprave – Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave 2016-2020 za 2018. godinu i Izvještaj o sprovođenju Programa upravljanja javnim finansijama 2016-2020 za 2018. godinu.

“Kada je riječ o Programu upravljanja javnim finansijama, ocijenjeno je da je ostvaren pozitivan napredak. U tom smislu, navedeno je da je realizovano 47 odsto planiranih aktivnosti, te da je implementacija određenih aktivnosti bila dominantno uslovljena realizacijom projekata sufinansiranih iz EU fondova”, navode u tom resoru.

Savjet je, dodaju, posebnu pažnju usmjerio na nerealizovane i djelimično realizovane aktivnosti iz oba izvještaja, kao i na razloge toga, te je diskutovao o mjerama koje je potrebno preduzeti u cilju njihove uspješne realizacije.

Na sjednici je razmotrena i Informacija o radu Međuresorskog operativnog tima za koordinaciju u implementaciji aktivnosti iz Akcionog plana za sprovođenje Startegije reforme javne uprave za 2018. godinu.

“Konstatovano je da su aktivnosti ovog tima doprinijele ostvarivanju postignutih rezultata. Savjet je upoznat i sa aktivnostima o predstojećem procesu izrade evaluacije Strategije reforme javne uprave”, ističu u MJU.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
SovaNapredno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sova
Gost
Sova

Sve možete srediti osim Uprave za nekretnine. Katastri su država u državi.

Napredno
Gost
Napredno

Napredak. Vise nema ni jednog Srbina. Tako se i Hico hvalio kako je rijesio Jevrejsko pitanje

Send this to a friend