Politika

Otvoren Konzulat Crne Gore u Gruziji

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović otvorio je u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju Konzulat Crne Gore, na čelu sa počasnim konzulom, Tejmurazom Kurkhulijem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Darmanović, koji boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Gruziji na poziv tamošnjeg potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Mihaila Džanelidzea, uvjeren je da će otvaranje Konzulata Crne Gore u Tbilisiju doprinijeti pospješivanju sveukupne saradnje između dvije države.

U razgovoru sa gruzijskim šefom diplomatije, Darmanović je ocijenio da je posjeta Gruziji posebno značajna u kontekstu daljeg snaženja tradicionalno prijateljskih odnosa i unapređenja političkog dijaloga dvije države.

“Naglasio je da se Crna Gora, kao punopravna članica Alijanse, zalaže za nastavak sprovođenja politike otvorenih vrata NATO-a i da, s tim u vezi, podržava aspiracije Gruzije. Ponovio je opredjeljenje Vlade Crne Gore da nastavi sa podrškom suverenitetu i teritorijalnom integritetu Gruzije unutar njenih međunarodno-priznatih granica”, navode u Ministarstvu.

Džanelidze je istakao da je članstvo Crne Gore u NATO pozitivan signal za Gruziju i da je time poslata jasna poruka o spremnosti Sjevernoatlantske alijanse za prijem novih članica.

Iskazao je interesovanje za razmjenu iskustava u evropskim integracijama, pri čemu je istakao da je Crna Gora lider u ovom procesu.

“Sagovornici su se saglasili da je privrženost država evroatlantskom sistemu vrijednosti važno za jačanje stabilnosti i sigurnosti svake države i regiona kojem pripada. Konstatovano je da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblastima ekonomije, turizma, poljoprivrede i saobraćaja i istaknuta je spremnost za organizovanje bilateralnih konsultacija”, zaključuju u Ministarstvu.

Darmanović je u Gruziji razgovarao i sa ministrom finansija Mamukom Bakhtadzeom.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Otvarajte te konzulate i ambasade da mi hranimo te nesposobne prevarante ….treba pohapsit tu olos evo od nezavisnosti da ne pricamo o ranijem periodi nista ne uradise na promociji drzave i ne dovedose nijednog investitora …bruka samo nas deru….

bum
Gost
bum

Ima se, moze se.

Send this to a friend