Politika

Vlada neće Lukšića na čelo RCC, traži drugu osobu

Igor Lukšić

Nova Vlada odbija da podrži Igora Lukšića za poziciju generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju, iako je on međunarodnim ugovorom izabran, već traže drugu osobu.

<<<Otvoren poziv za poziciju generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju>>>

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, na današnjem sastanku političkih direktora Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), postignut je konsenzus za objavljivanje otvorenog poziva za poziciju generalnog sekretara ove organizacije, za period od 2022. do 2024. godine.

U skladu sa tim, kao i Statutom RCC, Crna Gora će, dodaju, predložiti nestranačku ličnost za ovu prestižnu funkciju, koja će ravnopravno zastupati interese svih.

“Vlada Crne Gore je opredijeljena da za čelne pozicije u regionalnim inicijativama kandiduje nezavisne i nestranačke kandidate, koji će na najbolji način predstavljati našu državu i raditi na ostvarenju zajedničkih ciljeva. S tim u vezi, insistiraćemo na izboru ličnosti koja će pored svojih profesionalnih kompetencija, razumijevajući političke nijanse i potrebe, stručnošću doprinijeti unapređenju rada Savjeta za regionalnu saradnju, koji je važan mehanizam za napredak našeg Regiona i ostvarenje zajedničkih evropskih aspiracija”, zaključeno je u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sandra
Gost
Sandra

Gospodin Luksic je jedan od rijetkih politicara koji je zaista posten…on se distancirao od DPS-a jos prije par godina, ako je iko strucan kad su u pitanju Evropske integracije onda je to on..ali naravno apostoli to ne zele da vide..

freeMNE
Gost
freeMNE

Nekog popa stavite za promjenu,nemojte samo eksperte

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Nekog ugroženog Srbina iz CG, to je u modi ima ih kolko oćeš zaposlenih po ministarstva i opštinama.

Emma
Gost
Emma

Poslace Mandica.

Iz_daljine
Gost
Iz_daljine

Luksic je smetao mnogima. Prvo iz svoje partije zato sto je za vrijeme njegovog mandata Crna Gora ostvarivala budžetski suficit, ako ne jedini put, a onda u rijetkim periodima u svojoj istoriji. Pravio je dogovore sa opozicijom i imao solidnu komunikaciju sa tadasnjim mocnim SNP. Za razliku od onoga ko ga je predlozio za premijera, ovaj je prvu posjetu Njemackoj… Više »

Montenegrin NK
Gost
Montenegrin NK

Oni postavljaju nestranačke ličnosti iz svojih partijskih redova.

rimtutituki
Gost
rimtutituki

Nije crnogorska vlada.Instrukcije dobijaju iz beogradske filijale a oni iz ruske.

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Novoj Vladi je samo bitno da je Srbin. Pošto drugih nemaju u postavci

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Onda su komotno mogli Lukšića. Dobar je posao odradio za svetosavce a sad ga odbacuju! Tako će i njih kad odrade posao odbaciti ovi iz Beograda!

Nase ime
Gost
Nase ime

Vladislava Dajkovica za generalnog sekretara RCC, taj covjek je dosta propatio i batine primio zbog stranacke pripadnosti i cinjenice da je Srbin. Cuh lijepu vijest da je nesto nacinio sinoc pa bi ga valjalo dodatno obradovati

Slobodan
Gost
Slobodan

Bravo!

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Ako se dps već sprdao sa građanima sa ovim likom pa ga je postavio za predsjednika vlade bez ikakvih referenci za to mjesto a i za druga mjesta, ne smije nova vlast nastaviti da se sprda sa svijetom.

Vienna
Gost
Vienna

Ti se vjerovatno sprdaš.

VeryWelcome
Gost
VeryWelcome

Pa zar nema Vlada pravo da bira predstavnike Cg? Ili ce da to radi bivsa Vlada?

Send this to a friend