Politika

Ozan: Crna Gora nam je model međuetničke i međuvjerske harmonije

Crna Gora u Turskoj predstavlja model međuetničke i međuvjerske harmonije, kao i zemlju koja je ostvarila zavidan uspjeh na polju evropske integracije, kazala je nova ambasadorka Turske u našoj zemlji Songul Ozan tokom današnjeg sastanka sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem.

“Došli ste u prijateljsku zemlju i naše je očekivanje da ćete, koristeći odlične potencijale za saradnju, doprinijeti daljem jačanju odnosa između Crne Gore i Turske na svim poljima”, poručio je Brajović.

Predsjednik Skupštine i nova ambasadorka razgovarali su i o unaprjeđenju parlamentarne saradnje, kako na najvišem nivou, tako i na nivou odbora i grupa prijateljstva, sa primjernom dosadašnjom komunikacijom.

“Počastvovana sam što sam imenovana za ambasadorku u prijateljskoj Crnoj Gori s kojom Turska u okviru NATO razvija partnerske odnose”, istakla je Ozan.

Imajuću u vidu bogato regionalno diplomatsko iskustvo ambasadorke, razmijenjena su mišljenja o situaciji u zemljama Zapadnog Balkana, a Brajović je posebno pohvalio napore koje Turska ulaže u zbrinjavanje ogromnog broja sirijskih izbjeglica.

Send this to a friend