Politika

Palmer: SAD čine sve da pomognu Crnoj Gori u borbi protiv dezinformacija

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer kazao je da Sjedinjene Američke Države čine sve da Crnoj Gori pomognu u borbi protiv dezinformacija uoči parlamentarnih izbora koji će biti održani 30. avgusta.

“Cilj je da naši crnogorski partneri razviju kapacitete za identifikovanje dezinformacija. Da prepoznaju kada se dezinformacije puštaju na području Crne Gore – kao i da se suprotstave takvom narativu. Da građanima skrenu pažnju na eksternu prirodu dezinformacija”, rekao je Palmer, prenosi Glas Amerike.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara ukazuje da pomoć ima više aspekata.

“Dio te podrške je tehničke prirode, ali ogleda se i u razvijanju sposobnosti za nadgledanje prostora u koji se slivaju informacije kako bi dezinformacije bile prepoznate. Takođe, pomažemo i u razvoju kontranarativa. Sa naše tačke gledišta, kada uočimo primjenu takve vrste kampanje u Crnoj Gori, ili drugdje u regionu – skrenućemo pažnju na to i pomoći da se istina razluči od dezinformacija. Sa ciljem da otežamo stranama koje informacije koriste za potpirivanje nepovjerenja”, zaključuje Palmer.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
bozidarKenjac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bozidar
Gost
bozidar

E kome ste vi pomogli taj se nije dobro proveo. Daj mani nas se i nemoj nas više branit.

Kenjac
Gost
Kenjac

Evo ga i ovaj 🤮

Send this to a friend