Politika

Pantić: Uz pomoć Rusije, Vučić razbija EU i NATO na Balkanu

Milojko Pantić

Negativni odnos, koji u Srbiji postoji prema Crnogorcima, nije od juče. On datira još od vremena nakon Prvog svjetskog rata, kada je kralj Aleksandar Karađorđević stvarao Jugoslaviju, otjerao svog djeda po majci, kralja  Nikolu, u izgnanstvo i anektirao Crnu Goru. Vlastodršci u Srbiji od tada Crnu Goru tretiraju kao srpsku zemlju, a Crnogorce kao Srbe. Ovo je, gostujući u emisiji “Znam da znaš” Gradskog radija, kazao Milojko Pantić, legendarni sportski komentator i novinar.

“Takav odnos prema Crnoj Gori nije zasluga samo Srba u Srbiji. Čak su i ljudi iz Crne Gore, moji prijatelji u danima velike Jugoslavije, isticali kako su Crnogorci “kajmak Srbije”. Možete zamisliti kako se takav odnos prema Crnoj Gori i Crnogorcima prelama u glavi praznoslovnog pustolova, nekadašnjeg huligana iz rupe na sjeveru stadiona Crvene zvezde, koji bez ikavih ograničenja vlada Srbijiom skoro deset godina. Aleksandar Vučić nije nikakav političar, niti bilo kakav mrzitelj Crne Gore. On je šef kriminalnog udruženja Srpska napredna stranka, koji pustoši Srbiju. Odnos prema Crnoj Gori prije je, kako bih rekao, udvaranje Rusima i Putinu, koji, preko Republike Srpske u BiH i Crne Gore, pokušavaju da ostvare svoju geo-stratešku politiku razbijanja Evropske unije i NATO saveza na Balkanu”, ističe Pantić.

Prema Pantićevim riječima, pretenzije Srbije prema Crnoj Gori ostale su iste, ali je promijenjena taktika za njihovo ostvariranje. Nekadašnja teza “gdje su srpski grobovi, tu su srpske zemlje”, danas se prezentuje kao priča o srpskom svetu.

“Srbijom vladaju lažni političari, lažne patriote i lažni nacionalisti, koji su, ustvari, najveći ratni profiteri, zločinci i kriminalci. Devedesetih godina oni su, navodno, branili ugroženo srpstvo, iako Srba tamo, gdje su ih oni branili, više nema. Sada su promijenili parolu. Izmislili su moto pod kojim, bez rata, pokušavaju da realizuju svoje teritorijalne pretenzije, govoreći o nekakvom „srpskom svetu“, što je srpska verzija nacizma. Hitlerova parola bila je upravo takva: njemački svijet svuda, na svakom mjestu“, podsjeća Pantić.

Zato, poručuje, Crna Gora ne smije da se preda tvorcima te ideje.

“Majko naša, zemljo Njegoša i Marka Miljanova, zemljo čojstva i junaštva, ne daj se tom ljudskom nesoju i zlikovcima, koji sebe zovu srpski svet. Ne daj se Vučićima, Šešeljima, Vučelićima, Vulinima i inima pasjim sinovima. Ostani ono što si bila i što jesi, naša svijetla majska zora”, apeluje Pantić.

Pantić naglašava da je Srbija okupirana i zarobljena od strane, kako je kazao, zločinačke koalicije i da je predsjednik Vučić privatizovao i kriminalizovao intitucije, koje ne štite državu, već njegovu vlast.

“Od kriminalaca i navijača koji imaju legitimaciju službi bezbjednosti, napravio je svoju paravojsku, svoju pretorijansku gardu, i njom komanduje sa ciljem da sačuva  vlast. Zato sarađuje i sa jednim od dva poznata narko klana u Crnoj Gori. Veljko Belivuk je, kao vođa navijača Partizana i kriminalnog klana u Srbiji, po nalogu Vučića sarađivao sa jednim od narko-klanova u Crnoj Gori, a protivnici su mu bili pripadnici drugog klana”, objašnjava Pantić.

Međunarodna zajednica, smatra Pantić, ne brine mnogo o dešavanjima na Zapadnom Balkanu, jer ima dovoljno svojih problema. Drugi razlog je, kako kaže, što je Vučić korumpirao sve evropske zvaničnike zadužene za Srbiju i Zapadni Balkan.

“Američka obavještajna agencija je zvanično objavila da je Vučić iznio iz zemlje ogroman opljačkani novac. U pitanju su milijarde eura. Sa tolikim novcem, kažu Amerikanci, Vučić može da plati likvidaciju svakog predsjednika, pa i onih koji vode  najjače države na svijetu. Sve to treba imati u vidu kada se govori o odnosima međunarodne zajednice prema Srbiji i drugim zemljama Zapadnog Balkana”, zaključuje Pantić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjera
Gost
Vjera

Žalosno ali tacno.samo se pitam dokle cemo to dozvoljavati

Sjever & Jug
Gost
Sjever & Jug

Ovo je jako ozbiljna priča .

Morača
Gost
Morača

Tačno tako gosp.Pantiću.

Marin
Gost
Marin

Žalosno da sportski komentator iz Srbije bolje zna povijest i stvarnost od dobrog dijela naroda koji se izjašnjavaju kao Crnogorci

Sunce
Gost
Sunce

Ode predaleko, da vičić likvidira koga hoće predsjednika, xaxaxaa

Send this to a friend