Politika

Papović: Cilj antidržavne lokalne vlasti u Nikšiću je da grad pretvori u kasabu

Dragutin Papović

Poslanik Dragutin Papović upitao je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića kakav je njegov stav o uklanjanju državne zastave sa zgrade Opštine Nikšić 2. juna 2022. godine.

“Antidržavna vlast u Nikšiću skinula je sa zgrade Opštine i oskrnavila državnu zastavu. Ono što najgori okupatori nijesu uradili, uradila je opštinska vlast i to sve sa ciljem da ta anticrnogorska vlast, Nikšić, perjanicu kulture, građanskog duha i gospodstva pretvori u šovinističku kasabu”, naveo je Papović.

U obrazloženju odluke lokalne vlasti o uklanjanju zastave navodi se da je ona uklonjena shodno Zakonu o izboru i upotrebi javnog isticanja nacionalnih simbola, te da su zastavu tretirali kao nacionalni simbol.

Prema Papovićevom mišljenju to je protivzakonito jer, kako je rekao, na isticanju državne zastave se ne može primijeniti navedeni zakon već samo Zakon o državnim simbolima.

“Ovo nije neznanje, nego jasna poruka da opštinska vlast u Nikšiću crnogorsku zastavu ne tretira kao državnu nego kao zastavu crnogorske nacije. Opštinska vlast skrnavljenjem zastave izrazila je stav da ne priznaje državu i da smatra Crnogorce manjinskom, čak i nepoželjnom zajednicom”, istakao je Papović i dodao da je anticrnogorsku vlast DF – Demokrate u Nikšiću podržala URA, iako nije morala da bude dio vlasti.

Send this to a friend