Politika

Pavićević će da pravi čistku u Crnogorskoj?

Vladimir Pavićević

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević planira da “očisti” partiju od kadra koji se ne slaže sa, u posljednje vrijeme, zacrtanim putem partije, i koji se buni zbog očiglednog približavanja sa Demokratama, saznaju Dnevne novine iz više izvora iz ove partije.

Javnosti je “zapalo za oko” da Crnogorska još ne održava dugonajavljivani sastanak Predsjedništva na kojem će se odlučiti o sudbini budvanske vlasti, i do juče se termin održavanja nije znao. Prema saznanjima Dnevnih novina, razlog je što Vladimir Pavićević planira da obezbijedi značajnu većinu na Predsjedništvu koja bi mu omogućila da sprovede u djelo sve svoje planove.

Jedna od ključnih stvari koju predsjednik Crnogorske želi da sporovede u djelo, i to uz pomoć Demokrata, jeste stvaranje šire infrastrukture, odnosno formiranje opštinskih odbora u nekoliko crnogorskih gradova.

“To je problem, jer sada partiju čine većinom Budvani, koji žele da se rješavaju problemi u njihovom gradu i koji traže da se i Pavićević odredi, konačno, po pitanju statusa u budvanskoj vlasti”, kaže sagovornik Dnevnih novina iz Crnogorske koji je želio da ostane anoniman.

On smatra da još nije došlo vrijeme da se Crnogorska tako naglo širi i da je sve plod dogovora Alekse Bečića, lidera Demokrata i užeg rukovodstva Crnogorske, jer je Demokratama neophodan jači partner nego što je, u ovom trenutku, Pavićevićeva partija.

“Pavićević se oslanja na zdušnu podršku osnivača Crnogorske Dragana Purka Ivančevića. On je krenuo u otvoreni sukob sa Demokratskim frontom, bez razloga i povoda, samo da bi bio logistika Demokratama. U ovom trenutku Demokrate kroje kapu Crnogorske i Pavićević igra kako oni sviraju i, nažalost, uspijeva u tome”, kaže sagovornik Dnevnih novina.

Lider Crnogorske je odlučio da ukloni ili marginalizuje sve one u partiji koji mu se suprotstavljaju. Zbog toga je u javnost pustio priču da u Crnogorskoj postoje spavači DPS-a, da postoje snage koje žele da sruše vlast u Budvi kako bi DPS došao na vlast pa čak i da DPS želi i samog Pavićevića da stavi pod svoju kontrolu.

“Sve to radi da bi napravio čistiku i uspjeće u tome. Pitanje je koliko će nakon toga Crnogorska imati članova i kolika će biti njena snaga i u samoj Budvi”, tvrdi sagovornik iz Crnogorske.

Prema njegovim riječima, sva Pavićevićeva igra se svodi na to da nastavi politički rat sa Demokratskim frontom na državnom nivou, ali da ostane u vlasti u Budvi i da sebe predstavi kao spasioca Budve od DPS-a.

Gube identitet

Pavićević je procijenio da mu najveća opasnost u Crnogorskoj prijeti od dijela članstva koje je nezadovoljno prvenstveno savezom sa Demokratama i koje smatra da partija gubi crnogorski identitet.

“Postali smo portparoli Demokrata”, kaže sagovornik Dnevnih novina iz ove partije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

Ivančeviću,ako ima išta ljudsko u tebi ukini crnogorsku.Ti si prevario čestite crnogorce da se učlane u Crnogorsku, poigrao si se sa velikim brojem suverenista,radi ambicije i ličnih interesa.

mikac678
Gost
mikac678

Ni manje partije ni većeg jada

eskobar
Gost
eskobar

Istina.
Čisti crnogorsku od Crnogoraca.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Kada je riječ o čišćenju,njega bi trebalo pod hitno na hemijsko čišćenje.

Zoran
Gost
Zoran

Crnogorska je izdala svoje birace.

Jeź
Gost
Jeź

Ocekivano….deklarisani i donedavno poslanik u Skupstini Srbije, očistiće je od Crnogoraca.

Nenad
Gost
Nenad

Uljez!!!

XXL
Gost
XXL

Zavrsi sa ciscenjem Crnogoraca i i ocisti taj prefiks “crnogorska” ispred. Da se vise posteni glasacj ne zavaravaju sa kim imaju posla

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Ocistite njega prvo !

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Kada je riječ o čišćenju,njega bi trebalo pod hitno na hemijsko čišćenje.

Putalj
Gost
Putalj

Ako očisti troje ostadoše on i purko 😂

Vladimir
Gost
Vladimir

A boji se osipanja clanstva nema 100 glasova. Presmijesno

Divanija posrba
Gost
Divanija posrba

Ko u toj partiji ima u sebi ista crnogorsko SAM CE DA NAPUSTI TU SPRDNJU OD PARTIJE!
To jedno, a drugo, ta partija postaje otvoreni prirepak Alekse Becica, i to ce joj biti najveci domet sto ce ikada postici sa ovom podvalom od covjeka, to jeste sa Pavicevicem.

zoom
Gost
zoom

Ovi članci sa rekla-kazala naracijom me uvijek zabave. Kao da čitam kako je Stanija Dobrojević postavila ultimatum svom novom dečku, a prenosi Kurir.

marius
Gost
marius

I dvojicu ako makne, neće ostat niko do on.

Bu2
Gost
Bu2

Samo kad se śetim euforije Srpskoh, prosrpskog i anticrnogorskog staoivništva u BD kad su osnovane Demokrate.
Sam me stomak boli od smijeha.

Svjefol
Gost
Svjefol

Ko su ovi?

Kme
Gost
Kme

E kukavče ti 30 godina samo za Mila znaš,a kako stoje stvari još 30 godina će vladati.

MAJOR
Gost
MAJOR

bivsi dps-ovci…

Haris
Gost
Haris

Naravno da ide čistka, kao i promjena imena i zvaće se – demokravate srpska.

Kme
Gost
Kme

Odlično ime,hvala.Ovo “SRPSKA” me posebno raduje.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Izgleda da planira da očisti Crnogorsku od Crnogoraca 🙂

Taman
Gost
Taman

portparoli Demokrata

Bobo
Gost
Bobo

Aha, kakvu cistku, kad ih nema ukupno 50 clanova

Ernst
Gost
Ernst

Moze,moze,poslije cistke bice ih 15

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Kakve čistke Pavićevića?!?!?! Crnogorska, da bi bila Crnogorska, mora da se čisti od Pavićevića (uljeza iz Srbije), inače je nema u narednim izborima.

Kotor
Gost
Kotor

Mislio sam da konacno Crnogorci imaju nacionalnu partiju kao svaka druga nacionalna grupacija u Crnoj Gori ali sam se prevario gospodin Pavicevic je pametan covijek ali kako neko ko se izjasnjava kao Srbin moze da bude predsednik Crnogorske. Jednostavno ne ide. Kad je Srbiji prica da je Srbin i govori ekavicom kad dodje u Crnu Goru vrati se na nas… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Već sam se zabrinuo što ga juče nije bilo. On ako išćera desetoro, ostaće ih taman toliko.

Marko
Gost
Marko

Ja mislim da prvi on treba da bude očišćen!!!

Send this to a friend