Politika

Pavićević: Sekulović obmanuo javnost, Kandić da bude smijenjen

Nakon što je tužilac dao konačnu riječ u slučaju “Kandić”, jasno je da je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović svjesno kompromitovao sebe i časne ljude iz Uprave policije, saopštila je danas poslanica Demokratske partije socijalista Vesna Pavićević.

Kako je istakla, Sekulović je snagom svoje pozicije pokušao da sačuva vladinog funkcionera i time počinio krajnju zloupotrebu službene dužnosti i opstrukciju rada policije.

“Ovo je i pokazatelj postojanja nedodirljivih, što je odlika novih vlasti koja je za veliku brigu, jer kršenjem i pravljenjem svjesnih propusta u radu nadležnih za sprovođenje istrage, unosi se doza sumnje i bojazan po samu profesionalnost policijskih službenika”, navela je Pavićević.

Pavićević

Naglasila je da je nedopustiva opcija da pojedini “podobni” kadrovi pijani voze ili se bahate na neki drugi način.

“Isto tako svaka dalja opstrukcija državnog sistema i ingerencija od strane ministra Sekulovića je djelo za koje treba odgovarati i snositi posljedice. Pozivamo Vladu da smijeni svog funkcionera Kandića, a tužilaštvo da ispita djelovanje samo ministra Sekulovića, kako bi pravda bila zadovoljena i svi nečasni akteri ove afere snosili svoju odgovornost”, poručila je Pavićević.

Send this to a friend