Politika

Pavićević srpskoj opoziciji: Kopiranje Crne Gore je promašaj

Političke scene u Srbiji i Crnoj Gori su potpuno različite i svako kompiranje crnogorske opozicije u Srbiji bilo bi promašaj, smatra političar i politički analitičar Vladimir Pavićević.

“Nema sličnosti između Srbije i Crne Gore, ima snažne povezanosti naroda od rođaćke i porodične do poslovne, ali u političkom smislu razlike su ogromne”, rekao je Pavićević gostujući u emisiji “Probudi se” TV Nova.

Pavićević je, komentarišući uspjeh opozicionih snaga u Crnoj Gori podsjetio da je u Crnoj Gori, uoči izvora situacija bila takva da je između vladajuće DPS i opozicije razlika bila u dva mandata, DPS je imao tijesnu prednost i tako je uvjek bilo u Crnoj Gori. U

“Srbija bi prvo trebalo da razmisli kako da unutar opozicije napravi formaciju, blok, koaliciju koja bi osvojila dovoljno glasova da u narednom skupštinskom savezu bude ozbiljan konkurent SNS. Vi biste sada kada nemate politički uticaj da mijenjate političku scenu. Opozicija u Srbiji treba prvo da ojača, to je veoma važno za demokratiju Srbije, i to dovoljno da budu konkurencija dominantnoj SNS a onda na sljedećim izborima da vidi može li nešto da promijeni”, rekao je on.

Pavićević je rekao i da za razliku od Crne Gore gdje se opozicija grupisala u tri kolone, u Srbiji opozicija treba da napravi jednu kolonu, raznovrsnu, jer samo ta jedna kolona može da garantuje tom opozicionom savezu takvu snagu nakon izbora da ih gledaju kao ozbiljnog konkurenta.

U ovakvim uslovima, dodaje, svako kompiranje Crne  Gore vodi u promašaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nekad lice govori sve o čovjekovom karakteru.. Ludolfov broj.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Čujte ovog “stručnjaka” koji je izbačen, ne napuštio nego izbačen, iz svih partija u kojima je bio. Ista ga sudbina čeka i u narednim partijama.

mrkela
Gost
mrkela

U Crnoj gori se radi o smjeni naroda na vlasti . Pao crnogorski bez crkve i svetinja , došao srpski sa svojom crkvom i crnogorskim svetinjama !

Budvanin
Gost
Budvanin

Okupaj se

Baba vanga
Gost
Baba vanga

Vratice vam se scenario ako ima boga i to brzo pa cete osjetit na svoju kozu

Elektra
Gost
Elektra

Nemaju oni Rista, Irineja, Aca…

Rukoljub
Gost
Rukoljub

Ja mislim da ovaj veliko Srbin ne smije reći istinu a to je da bi Amfilohije sa crkvim mogao napravit u Srbiju isto ovo što je uradio u Crnu Goru.
Problem je što mu to možda Irinej neće dozviliti jer bi ga u tom slučaju Amfilohije smijenio i sebe postavio za patrijaha što mu je to inače životna želja.

Muzil
Gost
Muzil

Nauci sebe tzv profesore

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Tvoja riječ nikakvu težinu nema

Send this to a friend