Politika

Pažin: Crna Gora najzad uvodi red u odnos države i vjerskih zajednica

Pažin i senatorka Suzan Kolins, Vašington

Primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Crna Gora će nakon 14 godina nezavisnosti najzad uvesti pravni red u oblast odnosa države sa vjerskim zajednicama, afirmišući građanski koncept moderne države zasnovane na vladavini prava, poštovanju različitosti i sloboda svih građana, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, poručio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin u Vašingtonu.

On je naglasio da je Crna Gora odlučna i apsolutno sposobna da se odupre svim pokušajima destabilizacije, izražavajući uvjerenje da će dijalog koji je otpočeo sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske dati odgovor na sva nerazumijevanja u rješavanju ovog unutrašnjeg pitanja Crne Gore i staviti tačku na sve pokušaje zloupotrebe vjerskih osjećanja građana.

Najviši prioritet Vlade Crne Gore je sprovođenje reformi kojima podižemo kvalitet života građana i ispunjavamo obaveze za članstvo u Evropskoj uniji, pokazujući time da Crna Gora zaslužuje da bude prepoznata kao uzor drugim državama našeg regiona koje slijede proevropski kurs, rekao je Pažin tokom susreta u Vašingtonu sa kongresmenkom kongresmenkom Šeli Pingri i senatorima Benom Kardinom i Suzan Kolins.

Potpredsjednik je naglasio da se u vođenju svoje državne politike Crna Gora bez dvoumljenja rukovodi zapadnim demokratskim vrijednostima, zbog čega je danas punopravna članica NATO-a i na putu da postane prva naredna članica Evropske unije.

Kongresmenka Pingri, koja je kopredsjedavajuća Crnogorskog kokusa u američkom Kongresu, ukazala je na značaj posjete potpredsjednika Pažina za bolje razumijevanje izazova sa kojima se Crna Gora suočava, ali i za informisanje o pozitivnim dešavanjima u zemlji.

“Tu smo da podržimo vašu zemlju i očuvanje njenih demokratskih vrijednosti, naročito u vašem regionu, i radujemo se novim prilikama da vam budemo od pomoći,“ naglasila je.

Pažin i senator Ben Kardin, Vašington

Senator Kardin je pozdravio odgovornu ulogu i doprinos Crne Gore, kao partnera SAD i članice NATO-a, u očuvanju međunarodnog mira i stabilnosti, a naročito u afirmaciji zapadnih demokratskih vrijednosti na Balkanu.

Senatorka Kolins je osudila kampanju dezinformacija kojom je izložena Crna Gora, izražavajući podršku za riješenost Crne Gore da svoj dalji razvoj zasniva na zapadnim demokratskim vrijednostima.

Tokom susreta potpredsjednika Pažina sa američkim zvaničnicima bilo je riječi i o dijalogu koji Vlada vodi sa predstavnicima civilnog društva i medija u Crnoj Gori. Potpredsjednik je ocijenio da ovaj dijalog, koji se vodi na inicijativu premijera Markovića, pokazuje da u crnogorskom društvu postoje ozbiljne progresivne snage, koje su spremne da bez obzira na razlike, sarađuju i zajedno sa Vladom stvaraju novu vrijednost u interesu evropske budućnosti Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zrinski
Gost
zrinski

Red postoji Crkva je izvan drzave .

NOVAK & MIROTIĆ
Gost
NOVAK & MIROTIĆ

Uvodi ali NERED i HAOS

Jelena
Gost
Jelena

Bravo Pazin tako se uređuje kuca!

Gaso
Gost
Gaso

Niko iz Cg nije htio da ovo uradi svom narodu sa Zakonom pa se zadatka prihvatio onaj koji namanje ima veze sa CG

Svat do svata
Gost
Svat do svata

To ste davno trebali, stručnjaci!

Staxe
Gost
Staxe

Čudno pišu red…

Dkdk
Gost
Dkdk

SAMO ŽELIM DA ZNAM KAO I NAROD CRNE GORE KO JE I ODAKLE SE OVAJ PAŽIN STVORIO…. HVALA VAM UNAPRED

Dzmz
Gost
Dzmz

Iz Srbije?!

VD stanje
Gost
VD stanje

Polakote,… Mi ćemo uvoditi red, kao i uvijek,…
Vidite vi koja je koverta na redu,…

Nenad
Gost
Nenad

Crna Gora ce najzad smijeniti ovu valst koja je unistila sve zivo

Marko
Gost
Marko

Macku o rep ti je ovo pazine nije ovo zemlja privatna pa da uvodite sta vi hocete

Religija
Gost
Religija

U svakoj državi zakone donosi većina u parlamentu. U ovom slučaju više se za srpsku crkvu može reći da je privatna jer Amfi radi što hoće a narod ga nije birao nego Služba Srbije.

Маратонац
Gost
Маратонац

Ал га је оправио, свака му част!

eu kolonija
Gost
eu kolonija

maj pompeo u svome pismu vaseljenskom episkopu I predstavniku svih kanonskih pravoslavnih crkava u sjedinjanim državama je bio više nego jasan. ostalo je folklor

DodiG
Gost
DodiG

Tornjaj se bre u R. Šumsku! Ma ni za tamo nisi!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Pa rusi su prestali svaki kontakt sa Vaseljenskog patrijarsijom kao prvom u pravoslavlju,SPC su sa rusima.doduse nisu jos na sva zvona najavili razlaz ali tu su.Blizi se makedonska I CPC autokefalnost kao sto je I Ukrainske crkva povratila !i onda ce vjerovatno rusi I SPC ,oformiti neko njihovu pravoslavnu vjeru mimo svih drugih

Send this to a friend